01 september 2020

Say bye bye tegen acné en puistjes

Say bye bye tegen acné en puistjes

Het nieuwe schooljaar is gestart. Dat bezorgt jong en oud extra stress. Misschien merk jij nu ook dat je meer last hebt van puistjes en acné? Hoe komt dat toch? En vooral; hoe pak je het aan. In deze blog onthul ik je de voornaamste oorzaken en de geheimen om adieu te zeggen tegen puist An, Katrien, Jef, Emma en Jan met de pet.

Waarom jij?

Door de invloed van hormonen, kunnen tieners tijdens hun puberteit serieus last hebben van puisten en acné. Jij denkt nu, “ja Joyce, maar ik ben nu volwassen en heb er meer last van dan in mijn tienerjaren”. Helaas pindakaas, ook volwassen mannen (25% – vooral door dagelijks scheren) en vrouwen (50%) krijgen regelmatig te maken met deze huidaandoening. Jij bent dus niet de enige (wellicht een slappe troost). Maar hoe komt dit nu eigenlijk?

Wat veroorzaakt acné?

Acné is het resultaat van een verhoogde talgproductie en verhoorning die onder invloed van bacteriën een ontsteking vormt in de huid. Je DNA (genen) en hormonen zijn de partypoopers van dienst. Behalve het volgen van een goed acné programma kan je daar niet zoveel aan doen. Maar wist je dat de meest voorkomende oorzaak van acné het verkeerd gebruik van cosmetica en make-up producten is? En dat ook voeding, stress, pollutie en roken een grote invloed hebben op je acné huid. Daar kan je dus wel iets aan doen!

Plan to the rescue

Weer verkeerde verzorgingsproducten
Cosmetische make-up, te vette of net te uitdrogende of irriterende producten kunnen acné verergeren. Om dit te vermijden is het belangrijk om eerst te starten met een grondige huidanalyse. Eens je huidplan op maat is uitgeschreven, bereik je doelgericht en snel goede resultaten.

Kies juiste voeding
Melkproducten en suikers staan in verband met opstoten van acné. Dit komt door het feit dat ze een invloed uitoefenen op het hormoonstelsel van ons lichaam. Melk bevat hormoonachtige stoffen, suikers stimuleren de androgene hormonen die op hun beurt de talgproductie bevorderen. Als je melkproducten vervangt door bijvoorbeeld plantaardige alternatieven en suikers drastisch vermindert, zie je al snel een mooie evolutie.

Vermijd stress
Stress is nergens goed voor. Het maakt ook je huid bacterie gevoelig waardoor je sneller puistjes krijgt. Voldoende slaap en ontspanning zijn dus de boodschap.

Stop met roken
Roken veroorzaakt geen ontstekingen, maar het bezorgt je wel meer last van mee-eters. Als je je huid dan niet voldoende of niet correct reinigt, kan dat resulteren in puistjes en acné. Nicotine breekt ook heel wat gezonde vitamines in je huid af. ’t Is nergens goed voor, dus quit!

Ontdek snel mijn blog met jouw acné savers

Wil je het meteen kordaat aanpakken? Boek een Discover behandeling met gratis huidanalyse.