18 september 2021

5 make-up hacks voor een acné huid

DEZE 5 ACNÉ MAKE-UP HACKS BOOSTEN JE ZELFVERTROUWEN EN JE HEALTHY HAPPY SKIN.

Al heel mijn carriere verdiep ik me tijdens events en opleidingen in eigen land en in het buitenland in de geheimen van een gezonde huid. Al mijmerend, schoot me tijdens het schrijven van deze blog over gezonde make-up hacks, een beeld door het hoofd dat op mijn netvlies gebrand staat. Ik krijg er als skin en make-up expert nog steeds grijze haren van. In de buitenlandse make-up walhalla’s zag ik jonge meisjes, die op zoek waren naar het perfecte cover make-up product, gewoon met hun vingers in de make-up displays graaien, het spul doodleuk op hun gezicht smeren en buitenlopen alsof ze net uit de film The Mask waren ontsnapt. Helaas zie je dat niet alleen in het buitenland, maar ook in onze make-up stores. Nochtans is een goede hygiëne een basisvoorwaarde om acné en puistjes te bestrijden. Ondervind jij er toch last van, dan zijn er deze tips to rescue!

Mijn 5 acné make-up hacks voor een healthy happy skin.

# Acné make-up hack 1: kies voor minerale skincare make-up

acné make-up hack jane iredale

Minerale make-up is here to stay. Je ziet de minerale merken als paddenstoelen uit de grond schieten. Ik werk ondertussen bij Pure Skin al meer dan 10 jaar met de skincare make-up van jane iredale. Jane iredale was de allereerste die minerale make-up ontwikkelde en is nog steeds uniek in haar soort. Haar make-up brand doet zoveel meer dan alleen je gezicht pimpen met mooie kleurtjes. Ze gaat altijd een stap verder in haar ontwikkeling en ze verbetert je huidconditie met make-up. Hoe cool is dat?

Bovendien heeft ze wereldwijd al ontzettend veel beautyprijzen gewonnen. Ze mag zich dus zeker met trots profileren als ‘The skincare make-up brand’. Wist je trouwens dat de allereerste foundation die ze op de markt bracht een foundation poeder is, specifiek voor de acné huid? Jaja, en daar vertel ik je in een van de volgende make-up hacks meer over. Snel verder lezen.


# Acné make-up hack 2: clean your brushes en your skin

make-up borstel reinigen jane iredale

De acnébacterie is een lastige om onder controle te krijgen. Maar vaak ben je zelf de oorzaak van het verspreiden ervan. Hoe vaak reinig jij je make-up borstels: nooit, soms, … are you guilty?  Verstuif na gebruik van je borstels wat Botanical brush cleanser op een tissue en wrijf ze hierin proper (geen tijd is geen excuus want het duurt amper een paar seconden). Zo red je de gezondheid van je acnéhuid.

1 x per week geef je je make-up borstels een verwenbeurtje met je Sebu wash cleanser. Nu kan je je zonder zorgen verder make-uppen.

Nog een extra tip: ga nooit slapen met make-up, zelfs niet met minerale make-up. Reinig je huid AM en PM met dezelfde reiniger als je make-up borstels. De Sebu wash cleanser is echt my happy advice voor acné. En zo voorkom je met deze hack dat je nog meer acné krijgt.


# Acné make-up hack 3: it’s a crime not to prime

Smooth affair oily skin jane iredale

Wil je dat je foundation en camouflage de hele dag onberispelijk blijven zitten en dat je zelfvertrouwen een boost krijgt, dan is primen de oplossing. Acnéhuiden zijn er in twee varianten. Heb je last van een droge huid met puistjes, dan raad ik je de Smooth affair for oily skin met de blending brush aan. Deze controleert het glanzen en bevat de revolutionaire pore away technologie. Heb je puistjes in combinatie met een vette huid of last van een glimmende huid, kies dan voor de Abscence oil control en de foundation brush.

Deze laatste gebruik je ook als avondverzorging om je talgproductie in balans te houden tijdens je slaap.


# Acné make-up hack 4: concealer: wie niet weg is, is gezien

Disappear puistjes jane iredale

Met de helende, vloeibare Disappear™ Concealer speel je verstoppertje met je puistjes. Deze vloeibare camouflage kalmeert de huid en maakt de puistjes onzichtbaar. De uiterst dekkende formule is zelfs geschikt voor het camoufleren van tatoeages en blauwe aders. En dankzij de unieke applicator breng je de crème gewoon aan met je vingers. Handig om bij te werken on the go! Je kan ook de Sculpting Brush gebruiken. Tel tot 3, wie niet weg is, is gezien.

 

# Acné make-up hack 5: betover je huid met een magische foundation en spray all your troubles away

Balance hydration spray jane iredale

Als je er graag bijloopt als een filmster in The Mask, blijf dan vooral cosmetische make-up smeren. Maar als je liever over de rode loper schrijdt met een gezonde happy glowy skin zonder puistjes dan is the perfect foundation je right tool. De PurePressed base mineral foundation was het eerste product dat jane iredale meer dan 25 jaar geleden lanceerde.

En ik kan je verzekeren dat je je zelfvertrouwen een enorme boost geeft als je deze foundation dagelijks gebruikt. Je zal stralen als een ware moviestar want je geeft je huid in een wip een mooie egale finish en beschermt ze tegelijk met een fysische zonnebescherming SPF 20. Mocht je een duik in het water willen nemen of terecht komen in een felle plensbui, no worries: de foundation is ook waterbestendig. Met de refill verpakking trekt jane iredale de kaart van het milieu. Schaf je de eerste keer ook de Refillable compact aan die je altijd meeneemt zodat je onderweg kan bijwerken als nodig.

Extra tip: gebruik de Handi brush en de Crease brush bij het aanbrengen. Met de Handi brush verdeel je de foundation mooi in gelijke strepen (geen rotaties), met de Crease brush camoufleer je snel een puistje.

Mijn supertip om je foundation niet te laten uitlopen? Gebruik de Balance hydration spray. Die fixeert en kalmeert je acné/vette huid: spray all your skin troubles away.

Dit zijn mijn 5 acné make-up hacks.

Wil je persoonlijk advies op maat? Boek dan een make-up scan voor de acnéhuid.

Ik leer je dan persoonlijk hoe je verstoppertje speelt met je glimmende acné huid en vol zelfvertrouwen straalt op de rode loper van je leven.

 

Meer blogberichten

acné savers

Pure Skin acné savers in 1,2,3

De Pure Skin skin expert ontsluiert alle geheimen van een easy peasy aanpak van jouw acné probleem met het Clarity+ gamma van Environ

Verder lezen
Hoe voorkom je acné

Say bye bye tegen acné en puistjes

Pure Skin ontsluiert de geheimen van opstoten van acné en geeft je doeltreffende remedies om te streven naar een gezonde huid.

Verder lezen

De ideale make-up voor een gezonde, happy huid.

Check welke make-up het meest geschikt is voor de gezonde, gave uitstraling van jouw huidtype en ga ook voor de Pure naked look.

Verder lezen