15 maart 2020

Welke zonnecrème is goed voor je huid?

Welke zonnecrème is goed voor je huid?

De zon maakt ons blij en is de voornaamste leverancier van het voor onze botten broodnodige vitamine D. Maar ze veroorzaakt ook veel huidschade en -veroudering. We weten dat we daarom zonnebescherming moeten smeren, maar vaak hoor ik nog de vraag “Joyce, welke zonnecrème is goed voor je huid en wanneer moet je smeren?”.

Mijn 4 tips voor een gezonde huid in de zon.

Tip 1: smeer altijd

Wil jij je vel redden van huidkanker en veroudering, dan breng je zomer en winter min. 1 x per dag een zonnecrème aan. Kies altijd voor een product dat UVA(ging) en UVB(urning) bevat. Zo vermijd je rimpels en kusjes van de zon.

Tip 2: kies voor veilige filters

In UV filters onderscheid je chemische, fysische en hybride filters. Chemische filters absorberen de UV straling in de huid en worden deels zelfs door het bloed opgenomen. Fysische en hybride filters zijn veilig en weerkaatsen het zonlicht. Ze vormen een schild op je huid.

Tip 3: kies voor een zonneproduct rijk aan antioxidanten

Antioxidanten zijn natuurlijke beschermers. Je vindt ze onder de vorm van vitamines in je zonneproduct. Ze beschermen je huid op een natuurlijke manier en hebben een enorme impact op huidveroudering. In onze zonneproducten van Skin by Dings houden de antioxidanten de hybride filters laag, maar verhogen ze de SPF factor.

Een jonge huid heeft van nature voldoende vitamines. De zon breekt deze helaas af. Met het gebruik van antioxidanten vul je het tekort aan. Antioxidanten voorkomen in het voorjaar ook zonneallergie. Smeer ze niet alleen het ganse jaar door, maar slik ze ook! Zoals de Skin antioxidanten van het Advanced Nutrition Programma.

Tip 4: mijn suntoppers voor een gezonde huid

First Things First

Face primer en moisturizer met SPF 30.

De kick off voor je huid die je als hydraterende, gladmakende all in one primer en moisturizer gebruikt.

SHOP HIER

 


The next Best Things

Deze multi protection face mist met SPF 30 is je dagelijkse smart skincare on the go.

Hydrateert en beschermt je huid met onder andere UVA-UVB-Blauw licht factoren, aangevuld van geavanceerde antioxidanten.
En dat in combinatie met op en top anti-aging en antistress/pollutie protectie.

SHOP HIER

 


Sunny Side of Things

Dit is de zonnecrème de la crème voor je gelaat en lichaam. De hydraterende lotion boordevol antioxidanten, biedt je ook een veilige waterbestendige UVA en UVB 50+.

Smart in the sun!

SHOP HIER

 


Take Things easy

Makkelijker dan met deze zonnebeschermende en hydraterende body mist met een SPF 30 kan het niet.

Take Things easy beschermt je op een doeltreffende en veilige manier met zeer geavanceerde antioxidanten (UVA – UVB en blauw licht).

Just shake it, spray it.
SHOP HIER

 

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen