27 augustus 2023

Tips & tricks voor well-aging

WELL-AGING: MY TIPS & TRICS

Nu je in mijn vorige blog meer gelezen hebt over het concept well-aging, begrijp je ook dat Dr. Fernandez al jaren vooruit is op deze trend omdat hij heel bewust zijn step-up vitaminesysteem inzet om oxidatieve stress en stress van buitenaf tegen te gaan met de routine van het Environ Skincare programma.

Thuisverzorging speelt een cruciale rol in het concept well-aging

Telkens weer verbaast het mij hoe Dr. Fernandez met zijn producten het gelaat kan ontspannen op korte termijn en resultaten kan boeken op lange termijn. Ik denk dan niet alleen aan zijn step up systeem van de Skin essentia of Youth essentia lijn, maar ook aan zijn meest recente Youth+ lijn. Hiermee heeft hij de afgelopen jaren enorm baanbrekend gewerkt. Denk maar aan het Revival masker (facelift in een potje) of het ontspannende en herstellende Seriénce Night Serum. Dit serum helpt ’s nachts jouw huid relaxeren en regenereren dankzij het collageen versterkend ingrediënt Matrixyl, het botulike ingrediënt Argireline en het cortisol of stressverlagend ingrediënt neurophroline. De peptiden bouwen ’s nachts je huid terug op, ze versterken, verstevigen en verbeteren roodheden en de gevoeligheid. Het mineraal malachiet gaat de negatieve langetermijneffecten van stress tegen en ontspant de huid.

Het tweelingbroertje dat hierbij hoort is Synergé Filler creme. Niet alleen mijn favoriet maar ook die van vele klanten die heel tevreden zijn van het resultaat. Deze filler crème gaat volumeverlies tegen op de wangen en de kaaklijn en verbetert de huidtextuur door hydraterende, verstevigende en well-aging ingrediënten.

Well-aging behandelingen in mijn praktijk

Naast efficiënte producten, bied ik je ook huidverjongende en huidverbeterende behandelingen aan die de huid op natuurlijke wijze stimuleren om zichzelf te verbeteren. 1 van mijn specialiteiten is microneedling, een techniek die ik al meer dan 18 jaar toepas voor celvernieuwing. Met de evolutie naar biomicroneedling is het zelfs mogelijk om deze techniek in te zetten voor huidproblemen zoals acné en pigmentverstoring. Een groot voordeel van deze behandeling is dat deze het hele jaar door kan worden uitgevoerd. Zelfs bij blootstelling aan de zon, mits je uiteraard je huid goed beschermt.

Collageendraadlift: de Aziatische sensatie voor een strakkere huid

De collageendraadlift is een populaire behandeling uit Azië die daar vaak tijdens lunchpauzes wordt uitgevoerd. Btw, ’t is ook een favoriet bij de mannen. Ze maakt gebruik van peptides en zijde die opbouwend werken. Door de collageendraadjes te plaatsen en ze in te sluizen met een stamcellserum via een biochemisch proces, krijg je direct resultaat met een strakkere huid en verminderde rimpels. Naarmate je vaker de behandeling ondergaat, versterk je je collageenmatras en geef je een boost aan je collageenproductie. Het resultaat is langdurig en met de combinatie van andere technieken kun je zelfs je collageen van binnenuit stimuleren.

Sinds vorig jaar zet ik ook in op deze techniek om je huid instant en zichtbaar te verbeteren. Met de collageendraadlift vul ik plaatselijk – naald- en pijnloos – op een natuurlijke manier rimpels op. Door de combinatie met radiofreqentie en/of microneedling werk ik aan je totale huidgezondheid. Ik ben immers van mening dat het weinig nut heeft om enkel een rimpel op te vullen. Daarom pas ik de collageendraadliftbehandeling alleen toe in combinatie met behandelingen voor je ganse gelaat. Dat is ook de reden waarom de prijzen zo verschillen. Ik ervaar dat er veel mensen collageendraadlift opzoeken voor de prijs. Ik kreeg onlangs ook de vraag: “Joyce waarom verschilt jouw prijs met die van je collega’s?” Dat is heel simpel: omdat ik niet alleen de draadjes gebruik, maar je een totale well-aging behandeling geef die heel je huid gezond en happy maakt. Voor lang. Vergelijk dus best altijd appelen met appelen!

Extra tips voor jouw well-aging

Well-aging is de ultieme skincare trend die focust op een stralende huid op een natuurlijke en gezonde manier. Met de juiste producten, thuisverzorging en professionele behandelingen kun je het verouderingsproces vertragen en je jeugdige uitstraling behouden. Investeer in je huid en geniet van de voordelen van well-aging. Je kan er zelf ook aan bijdragen.
Hier enkele waardevolle tips:

  1. Reinig je huid grondig: eindig je dag met een dubbele cleansing om je huid optimaal te reinigen. Vergeet niet om je huiid goed te beschermen met een minerale UV-bescherming om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan.
  2. Voed je huid van binnenuit: een gezonde en uitgebalanceerde voeding met veel verse groenten, fruit en antioxidantrijke voedingsmiddelen, samen met vitamine-rijke huidsupplementen zoals vitamine A, C en E, antioxidanten en essentiële vetzuren zoals omega 3 en 6 dragen bij tot een stralende huid.
  3. Beweeg en geniet van buitenlucht: profiteer van het mooie weer en ga wandelen, fietsen, zwemmen of doe activiteiten buiten met vrienden of familie. Beweging draagt niet alleen bij aan je algehele fitheid, maar heeft ook een positieve invloed op je gemoedstoestand en helpt stress te verminderen.
  4. Self-care: neem de tijd om te ontspannen en verwen jezelf met behandelingen of meditatie. Maak gebruik van apps zoals Meditation moments of ademhalingsoefeningen om tot rust te komen. Zorg ook voor voldoende slaap; essentieel voor een gezonde huid.

Dit zijn mijn waardevolle bijdragen aan jouw well-aging. Ik hoop dat je deze tips nuttig vindt om stralend en gezond jouw druk actief leven te beleven. Vergeet niet dat well-aging draait om het omarmen van je eigen schoonheid en het creëren van een gebalanceerde levensstijl.

Embrace well-aging en straal een leven lang!

Wil je graag persoonlijk advies op maat? Boek een een huidanalyse met advies.

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Well-aging, de nieuwste beautytrend

Pure Skin geeft je meer informatie over het verschil tussen anti-aging en well-aging.

Verder lezen