31 december 2023

A Happy and Pure New Year

AFTELLEN EN OPTELLEN

123123, het getal van de laatste dag van dit jaar. Het is een bijzonder getal. En volgens de numerologie zijn herhalende getallen een goed teken en beloven ze voorspoed. Laat ons maar snel aftellen naar 2024 en weer fijne plannen maken voor 52 kraakverse weken. Maar eerst blik ik toch graag samen met jou even terug op de voorbije.

2023 volgens het journaal ‘het jaar van water en vuur’.

Een toepasselijke titel voor dit jaaroverzicht. Want veel goed nieuws viel er helaas vanuit de wereld niet te melden. Het klimaat drukte ons het voorbije jaar weer met de neus op de feiten. Onvoorstelbare wateroverlast, ongeziene stormen, onblusbare bosbranden… willen we onze planeet leefbaar houden zullen we worldwide krachtig moeten ingrijpen. Laten we hopen dat het akkoord op de klimaattop in Dubai over een toekomst zonder fossiele brandstoffen een lichtpuntje is? Daar wil ik in elk geval in geloven!

Terreur en toenemend druggeweld zelfs dicht bij huis… daar word je ook niet echt vrolijk van. Om nog maar te zwijgen van de oorlogsbeelden uit Gaza en Oekraïne die ons dagelijks overspoelen en ons confronteren met het vreselijkste geweld en het schrijnende leed van zoveel onschuldige burgers en kinderen. En dan mag ik niet denken aan de oorlogen en conflicten die we niet dagelijks op ons scherm te zien krijgen. “Stop it” is het enige wat ik kan denken, “onderhandelen zorg voor vrede a.u.b”.

Het groeiende extremisme wereldwijd baart mij ook zorgen. Het veroorzaakt zoveel angst en polarisatie waardoor empathie en verbinding van het toneel verdwijnen. Nochtans, niets mis met verschillende meningen en daarover op een gezonde manier met elkaar communiceren. Dat is oh zo verrijkend. Althans voor mij.

2023 volgens mij ‘het jaar van verandering’.

Overal voel ik verandering. Valt het jou ook op dat er meer en meer mensen uit de ratrace stappen die hen niet gelukkiger maakt? Die verandering zie ik ook in de wereld van schoonheid. Mensen willen dichter bij zichzelf blijven. Ze zijn minder bezig met het willen beantwoorden aan een achterhaald beeld van perfecte beauty en eeuwige jeugd. De groeiende waardering voor well-aging in plaats van anti-aging is daar een mooi voorbeeld van. Ik ben overigens nooit voorstander geweest van het woord ANTI (want dat is negatief) en ben dus blij dat ik op een positieve manier kan bijdragen aan jouw well-aging.

Tijdens het afgelopen jaar ben ik blijven zoeken naar behandelingen die jouw huid aan het werk zetten om zichzelf te verbeteren. Naar technieken waarmee ik me nog meer richt op longterm resultaat. Mijn expertise microneedling heeft daardoor een extra kers op de taart gekregen. Eén met de kracht van de natuur bovendien. Dat vind ik zo schoon.

Net voor het einde van het jaar is er nog een nieuwe skin-telg bijgekomen. De CO2 Carboxy behandeling. Die slaat in de praktijk enorm aan. Niet vreemd als je ziet wat een resultaten die oplevert. De combinatiemogelijkheden met andere behandelingen zijn bovendien eindeloos en zo kan ik nog meer gepersonaliseerd werken. Weer iets om trots op te zijn.

Tot rust komen en puur genieten, daar hoort ook geurbeleving bij. Dankzij de neurocosmetica van Miglot kan ik bijdragen tot jouw goodfeeling. Het maakt me blij dat het parfum ‘No sleep in LA’ en de ‘Yalo’ Fragrance mist zo warm werden onthaald. Dikke merci!

Mijn favoriete skincare minerale make-up merk heeft ook een transformatie ondergaan. jane iredale koos voor een rebranding waarvan het laatste deeltje begin 2024 wordt verwacht: een nieuwe make-up stand. Alle producten kregen al een update, werden nog verbeterd met nieuwe skincare ingrediënten en bieden nog meer gebruiksgemak. Dat maakt me happy en jou ook natuurlijk. En hou je klaar, want op jullie vraag komen er ook terug nieuwe make-up workshops bij Pure Skin.😉

Ook privé is er in mijn gezin een enorme verandering gebeurd die ik met je wil delen. Helaas is het wat minder nieuws en hebben Egon en ik in beste verstandhouding ervoor gekozen om een gemeenschappelijke levensfase als huwelijkspartners los te laten. Wat nu het allerbelangrijkste is, is dat we onze taak als ouders voor onze twee prachtige dochters liefdevol blijven verder zetten, elk op onze manier. Uiteraard is het wennen voor ons allemaal, maar mits tijd en rust kijk ik ernaar uit om mijn leven op een positieve en liefdevolle manier verder te kunnen zetten.

The future is bright.

Ook heb ik gesleuteld aan een jaarprogramma dat ideaal is voor jouw huid. Daar hoor je binnenkort meer over. En ik kan je nu al in primeur verklappen dat er in februari een nieuwe behandeling bijkomt die het volumeverlies van de huid en de impact van de zwaartekracht tegengaat. Een wereldprimeur die spectaculaire resultaten belooft. Kun jij je voorstellen hoe hard ik al uitkijk naar 2024 om samen met jou aan de slag te kunnen gaan?

Mooie verhalen schrijven we samen.

Alle persoonlijke verhalen die op mijn behandeltafel opborrelen, raken me. En ze verbinden ons. Ik ben elke dag dankbaar dat ik op die manier deel mag uitmaken van jouw leven. Dat ik een rustpuntje voor je kan zijn en mag genieten van jouw vertrouwen. Want praten over kleine en grote problemen maakt het lichter om ze te dragen. Net zoals het delen van blije momenten ons vreugde schenkt en gelukkig maakt. Daarom sta ik positief in het leven en probeer ik zoveel mogelijk blijdschap te verspreiden.

Het verhaal dat mij in 2023 het meest geraakt heeft? Dat is dat van de man die tegen zijn vrouw zei “Je bent 10 jaar jonger geworden en ik heb een gelukkigere vrouw terug thuis gekregen”.

Mijn boodschap? Laat ons in deze tijden van verandering onze zegeningen en geluksmomentjes optellen en meer ruimte maken voor plezier en verbinding. Zodat we later 2024 kunnen afsluiten met kostbare herinneringen. Het wordt in elk geval een bijzonder jaar want in 2024 blaast Pure Skin -mede dankzij jou – 20 kaarsjes uit. Iets wat we zeker samen gaan vieren.

Ik wens je een positief pure jaar vol geluk, liefde en gezondheid!

Joyce

Meer blogberichten

Neurocosmetica van Miglot Fragance Lab: Pure happiness voor je huid.

Pure Skin deelt waarom je je van showergels en bodylotions van Miglot Fragrance Lab goed voelt in je vel.

Verder lezen

Power of 3 reinigingsritueel

Je huidverzorging begint met het reinigen van je huid. Al jaren hamer ik erop dat dit een heel belangrijk onderdeel – zelfs het belangrijkste - is van je huidverzorging. Er zijn heel wat misverstanden over reinigen. Dus tijdens dit Summer Festival geef ik je graag nog eens advies over hoe je het beste je huid reinigt. En nu het vakantie is en je wat extra tijd hebt, is dit het ideale moment om te starten. Je hebt maar 1 huid, maak het een dagelijks routine.

Verder lezen

Bescherm je huid tegen luchtvervuiling

Pure Skin deelt wat luchtvervuiling doet met je huid en hoe je je daar best tegen beschermt.

Verder lezen