31 december 2022

A Happy and Pure New Year

Op naar 2023… wat meer en wat minder!

2022, ik vond het een eigenaardig jaar. Enerzijds is er de vreugde om onze herwonnen vrijheid na het uitdoven van de pandemie. Anderzijds groeit de angst voor de klimaatcrisis en stijgt het afgrijzen voor de oorlog in Oekraïne. Wie had kunnen denken dat we nog zo’n ouderwetse gruweloorlog zouden zien in ons continent? Met gevolgen die alle grenzen overschrijden. Torenhoge energierekeningen, hopeloze vluchtelingen en kinderen zonder dak in onze straten. Mensenrechten die op onze aardkluit nog volop geschonden worden…  Geeft het jou soms ook een gevoel van machteloosheid?

Dan wens ik je veel veerkracht, maar zeker ook veel mildheid. Vooral voor jezelf en je eigen imperfectie. Het accepteren van je unieke menselijkheid en ervaren dat net in die imperfectie de kracht schuilt van pure perfectie, dat is de sleutel tot geluk. Moet het constant beter, meer? Neen toch. Maar dat aanvaarden, genieten in het moment en dat perfectionisme loslaten, dat is de grote valkuil van deze tijd. Ook voor mij.

Ik heb in het afgelopen jaar vastgesteld dat ook ik de lat veel te hoog leg om alles verwezenlijkt te krijgen zoals ik dat wens. Daar ga ik komaf mee maken. Begrijp nu vooral niet dat mijn kwaliteit achteruit zal gaan. Dat nooit. Maar ik ga aanvaarden dat niet alles wat ik doe of deel altijd picture perfect moet of kan zijn. Ik ga me niet meer laten dicteren door perfectionisme.

Hoe vaak krijg ik berichtjes zoals “ohh ik heb een puistje, help” of “ik durf niet buiten te komen want mijn huid ziet er niet uit”. Wel, ik ben niet de specialiste die voor het megagave IG-proof gezichtje gaat. Ik ben de expert die zoekt hoe we je huid kunnen uitdagen en versterken om de beste versie van zichzelf te zijn. En dat op een pure manier. Door de gezondheid van je huid te verbeteren. Door met die huid te praten. Achter elke huid zit een uniek verhaal waar ik graag naar luister. Ik word er oprecht gelukkig van als ik zie dat na mijn behandeling niet alleen de huid maar ook de innerlijke mens terug straalt. Voor die best of both worlds wil ik blijven gaan.

Laat je niet onzeker en ongelukkig maken door de perfecte IG-filtertjes van ongelukkige mensen. Focus op jouw blessings, daar draait het om. We hebben maar 1 leven en daar moeten we elke dag de mooiste van maken. En we mogen fouten maken. Ook ik leer aanvaarden dat ik fouten maak. Daar trek ik lessen uit maar ik sluit er vooral vrede mee. Dat wens ik dat jij ook zal doen!

Als ik terugkijk naar wat ik het afgelopen jaar heb verwezenlijkt bij Pure Skin, merk ik dat het loslaten van perfectionisme belangrijk is. Mijn droom om mensen met het syndroom van Down 1 dag een onvergetelijke beleving te geven, kwam door de samenwerking met andere empathische ondernemers tot leven. Dat heeft mij diep gelukkig gemaakt. Maar ook de vaststelling dat deze mensen in hun imperfectie perfect gelukkig en zorgeloos door het leven gaan, heeft me diep geraakt. Daar kunnen we allemaal veel van leren. Ik ben ze de zondag voor de start van De Warmste Week nog es bij Wiric gaan bezoeken. Hun zelfgebakken koekjes (die zou je moeten proeven) en de levensvreugde die ze uitstralen… It fills my heart.

Ik kreeg de kans om een nieuw exclusief serum uit te testen, het SKIN RESET serum. Als eerste in België ben ik hiermee aan de slag gegaan en de resultaten zijn verbluffend. Zo heb ik de kracht van stamcellen echt ontdekt en dit kunnen uitpuren tot een eigen protocol. Het samenvoegen van mijn microneedling expertise en de power van stamcellen zorgt ervoor dat ik huiden werkelijk zie herleven.

Datzelfde geldt voor de COLLAGEEN DRAADLIFT. Tijdens mijn zoektocht naar methodes om je huid op een pure manier gezond te houden, kruiste deze behandeling mijn pad. Vandaag sta ik nog na iedere kuur versteld van de resultaten die ik bereik met mijn eigen vertaling in combinatie met microneedling. En de tevredenheid die het oplevert… amazing. Een huid echt zien veranderen terwijl je ermee bezig bent, het maakt me zo blij. Ondertussen mag ik me een expert noemen in deze materie die nog voortdurend verbetert. Ik heb nu ook een draadliftmasker waar je thuis mee aan de slag kan gaan. Remember, 70% van je huidresultaat wordt bepaald door je thuisverzorging.

Wie me kent, weet het: de geurbelevingen van MIGLOT maken me altijd gelukkig. Ik kan ontzettend enthousiast worden van geuren. Ze zijn voor mij de kers op de taart om je mind te stimuleren. Denk je nu “ja, die Joyce, ze heeft het weer”? Tja, dan nog ben ik dankbaar dat ik die energieke, zotte en niet perfecte Joyce mag zijn die gevoelig is voor geuren. Daarom ben ik ook gestart met de opleiding aan de MIGLOT academy. Zodat ik me nog beter kan onderdompelen in de wereld van de neurocosmetica. En kan ontdekken wat geuren je laten (her)beleven, voelen, zijn. Ik verlang ernaar om dat met jou te delen in een Pure MIGLOT discovery workshop.

Er is overigens ook een mooie anekdote die ik met je wil delen. Vorige week kreeg ik van 1 van mijn klanten dit prachtige compliment “Joyce, we komen al 15 jaar speciaal voor jou over en weer van Pelt. Telkens weer en hoe je het doet, ik weet het niet, maar je blijft ons verbazen, verrassen met nieuwigheden”. Het heeft me echt ontroerd. Desondanks ik niet de expert wil zijn die surft op trends maar die gaat voor duurzaam resultaat, kan ik dus toch blijven verrassen. Dat verzoent me met mijn imperfectie en geeft me de kracht om het beste uit mezelf en jouw huid te halen. Zolang als ik leef, zal de wondere wereld van de huid me blijven boeien. Ze heeft ons zoveel te vertellen en door te luisteren, te voelen en te ondernemen, kan je er heel veel voor betekenen. Het is en blijft mijn passie.

Dat wordt blijkbaar gewaardeerd. Het management van Botanic Sanctuary Antwerp heeft me tijdens ons verblijf in 2022 gevraagd om mijn expertises en inzichten met hun medewerkers te delen om hun Health Spa Facilities naar een hoger niveau te tillen. Een fijne samenwerking waaraan ik veel pezier beleefd heb en die me bewust gemaakt heeft van andere talenten die ik ga omarmen en verder ontwikkelen.

Terwijl ik dit jaaroverzichtje schrijf, merk ik dat ik niet heb stilgezeten en sta ik versteld van wat er in 1 jaar allemaal gebeurt. Ik maak voor mezelf 1 goed voornemen. Het komende jaar wil ik nog beter omgaan met het imperfecte. Daarom ga ik me ook anders focussen op gezond leven met de juiste voeding van PS Food & Lifestyle. En begin 2023 echt werk maken van de challenge ‘Gezond leven kun je leren’. Ik speelde al met het idee vanaf december 2021, maar bleef het maar uitstellen omdat ik het echt perfect wou. En zo komt het niet van de grond. Niet oké, I know now. Ik ga er minder perfect maar nieuw leven inblazen.

We kunnen niet altijd alle ballen tegelijk in de lucht houden, maar step by step, day by day kunnen we mooie dingen verwezenlijken voor je huid en je positieve mindset. Dat ik van jou die kansen en dat vertrouwen krijg, daar ben ik ohh zo dankbaar voor.

De wereld wens ik in 2023 meer empathie, medeleven en oprechtheid. Jou wens ik veel liefde, vriendschap en vreugde, een goede gezondheid en minder kommer om het perfecte.

Happy New Year!

Joyce

Meer blogberichten

Neurocosmetica van Miglot Fragance Lab: Pure happiness voor je huid.

Pure Skin deelt waarom je je van showergels en bodylotions van Miglot Fragrance Lab goed voelt in je vel.

Verder lezen

Power of 3 reinigingsritueel

Je huidverzorging begint met het reinigen van je huid. Al jaren hamer ik erop dat dit een heel belangrijk onderdeel – zelfs het belangrijkste - is van je huidverzorging. Er zijn heel wat misverstanden over reinigen. Dus tijdens dit Summer Festival geef ik je graag nog eens advies over hoe je het beste je huid reinigt. En nu het vakantie is en je wat extra tijd hebt, is dit het ideale moment om te starten. Je hebt maar 1 huid, maak het een dagelijks routine.

Verder lezen

Bescherm je huid tegen luchtvervuiling

Pure Skin deelt wat luchtvervuiling doet met je huid en hoe je je daar best tegen beschermt.

Verder lezen