04 januari 2022

Neurocosmetica van Miglot Fragance Lab: Pure happiness voor je huid.

‘Neurocosmetica’? Ja, in onze sector bots je soms op woorden waarvan je denkt “wat is me dat nu weer”. Maar als Kristof Lefebre van MIGLOT Fragrance lab er vol bezieling over vertelt, ben je meteen into it. En dat enthousiasme deel ik natuurlijk graag met jou. Jij bent meteen ook weer up to date want je gaat in de toekomst nog veel horen over Neurocosmetica.

Bij MIGLOT Fragrance Lab draait het – zoals ik in een eerdere blog al vertelde – altijd om het delen van geluk. En dat sluit natuurlijk naadloos aan bij alles waar Pure Skin mee bezig is. Yes, we have a match!

Je goed voelen in je vel.

Neurocosmetica is niet nieuw. Japan bijvoorbeeld kent al eeuwenlang rituelen die draaien rond de tijd nemen om zorg te dragen voor jezelf. Om zo je lichaam en geest in een gezonde harmonie te brengen. In Europa beginnen we nu pas de weldaad ervan te ontdekken. Wellicht omdat ook wij stilaan minder gefocust zijn op een rimpel minder of meer maar op ‘het je goed voelen in je vel’? Dit is zeker: wie goed in z’n vel zit, ziet er stralend, jeugdiger en beter uit. De magie van een verwenmoment en Pure jezelf zijn, remember.

Breng de balans terug.

Stress verstoort de balans van onze huid, dat weten we. Maar we praten meestal over stress in de zin van ‘mentale druk’. Druk die we ondervinden van onze job, van ons gezin, ons sociaal leven. Daar kunnen we zelf misschien iets aan doen. Maar onze huid ondervindt ook stress van factoren zoals het gebruik van agressieve producten, de zon, voeding, omgevingspollutie,… Enfin, gewoon van het leven. De huid communiceert immers in 2 richtingen: huid en hersenen zijn een Siamese tweeling. Ze zijn gemaakt van hetzelfde embryonaal materiaal. Tenzij je onder een stolp gaat leven, kan je je huid nooit volledig vrijwaren van stress. En zo komen we bij neurocosmetica. Of bij producten die inwerken op de neuroreceptoren in de huid om die terug in evenwicht te brengen. En hou je vast, bij MIGLOT gebruiken ze een derivaat uit een bestanddeel van melk dat daar voor zorgt. Geen chemisch spul, maar puur natuur. Klinkt goed, niet?

Het voelt ook goed.

Kristof is bij de creatie van de Shower Gels en Body Lotions van MIGLOT Fragrance Lab vertrokken van de vraag “Wat kunnen wij de huid geven om haar in balans te brengen”?

Het antwoord daarop zijn lipiden en vocht. En je smeert uiteraard alleen vaak genoeg als het ook prettig aanvoelt. Ik kan het je verzekeren: de gels en lotions hebben een fantastische textuur. Je hebt er maar een toefje van nodig, de lotion smeert smeuïg uit op je huid en trekt meteen in. Je huid voelt gevoed aan zonder dat er een vettig laagje achterblijft. Zalig gewoon!

Het ruikt ook goed.

MIGLOT Fragrance Lab is uiteraard vooral een huis van geur. De Shower Gels en Body Lotions zijn zorgvuldig door Kristof samengesteld met weldadige ingrediënten om je huid in gezonde balans te brengen. Maar daar voegt onze unieke Belgische parfumeur net dat juiste vleugje geur aan toe dat je meteen onderdompelt in een goed gevoel. Er zijn heel wat geuren en ze ruiken allemaal zo lekker dat het moeilijk kiezen is. Instant happiness, je ziet het ook aan je snoet.

 

Meer blogberichten

Happy eindejaarscadeaus

Pure Skin geeft je tips voor de mooiste eindejaarscadeaus die geluk brengen onder de kerstboom.

Verder lezen

Miglot Parfums bij Pure Skin.

Ontdek de parfums van Miglot Fragrance Lab voor een happy mind bij Pure Skin. Ook verkrijgbaar in de webshop

Verder lezen

Neurocosmetica van Miglot Fragance Lab: Pure happiness voor je huid.

Pure Skin deelt waarom je je van showergels en bodylotions van Miglot Fragrance Lab goed voelt in je vel.

Verder lezen