23 juli 2018

Power of 3 reinigingsritueel

Power of 3 reinigingsritueel

Je huidverzorging begint met het reinigen van je huid. Al jaren hamer ik erop dat dit een heel belangrijk onderdeel – zelfs het belangrijkste – is van je huidverzorging. Er zijn heel wat misverstanden over reinigen. Dus tijdens dit Summer Festival geef ik je graag nog eens advies over hoe je het beste je huid reinigt. En nu het vakantie is en je wat extra tijd hebt, is dit het ideale moment om te starten. Je hebt maar 1 huid, maak het een dagelijks routine.

Hoe vaak reinigen?
Het is belangrijk 2 maal daags je huid te reinigen. In de ochtend om de overtollige transpiratie van de nacht te verwijderen en voor een betere opname van je huidverzorgingsproducten. ’s Avonds om je make-up te verwijderen, maar ook als je geen make-up hebt aangebracht is het belangrijk om deze stap niet over te slaan. Pollutie, je crèmes, SPF filters, … verwijder je best dagelijks. Je nachtverzorging kan zo ook optimaal haar werk doen.

Power of 3 reinigingsritueel

Stap 1: Gebruik een pre-cleanser

Wij raden een dubbele reiniging aan. En dat voor meer dan dubbel plezier. Waarom eerst olie? Omdat het vet dat zich overdag opstapelt zich niet vermengt met water. De olie zal je talg, onzuiverheden en vervuiling oplossen. Het verwijdert je make-up, reinigt je poriën en onzuiverheden en verwijdert ook je SPF filter. Heb je vaak last van wat puistjes, dan is dit een stap die je zeker niet mag overslaan.

Hoe?

Breng enkele druppels olie aan op je vingers, masseer ze zachtjes in op je gelaat, hals en decolleté, vermeng met water en spoel daarna af.

Don’t

Gebruik nooit watjes want dan mis je de kracht van het losweken van je product. Je reinigt je ramen toch ook niet met tissues? Bovendien kom je met je olie veel langer toe!

Onze Summer Festival favorieten

Dual action pre cleansing oil
Universal cleansing oil

 

Stap 2: Reinigen.

Ook deze stap doe je best 2 x per dag. Belangrijk is een reiniging te kiezen die afgestemd is op je huidtype. Meestal gaan we bij een normale tot droge huid kiezen voor een melkstructuur, bij een vettere huid zullen we eerder kiezen voor een gelstructuur.
En nu gaan we al het talg, de make-up en onzuiverheden die de pre cleansing oil heeft losgemaakt verwijderen. Resultaat: fresh & clean.

Hoe?

Indien je een melkstructuur gebruikt, masseer je deze in je huid. Hierna spoel je alles grondig met water weg.
Gebruik je een gelstructuur, schuim je eerst je product met wat water op en masseer je het in op je huid, ook hierna spoel je het af met water. Resultaat: bright and shining.


Don’t

Reinig nooit je huid met enkel water. Er rest dan een kalkfilmpje en een doffe huid. Zorg ook dat je een huidanalyse laat uitvoeren vooraleer je een reiniging aanschaft. De meeste mensen gebruiken een verkeerde reiniger waardoor de PH van je huid uit balans raakt en je huid niet alles uit je verzorgingsproducten haalt.

Onze Summer Festival favorieten:

Hydra Intense Cleansing lotion
Mild cleansing lotion
Low foam cleansing gel
Sebuwash
Stem Cell 3D facial cleanser
C infusion cleanser
Skin brite facial cleanser

Stap 3: Tonifieer je huid.

To tone or not to tone? Deze stap wordt heel vaak overgeslagen. Nochtans is tonifiëren een krachtige stap in ons Power of 3 reinigingsritueel. Zou het eraan liggen dat veel toners die je koopt in het warenhuis of de pharmacie niet meer zijn dan wat water, alcohol, plantenextract of zelfs synthetisch parfum. Je merkt dan dat die – behalve nog wat reinigen – niks doen voor je huid en dus laat je ze links liggen. Maar wij werken met dermaceuticals en die doen heus wel meer. Onze toners houden de natuurlijke PH in balans, ze gaan al hydrateren en maken je huid klaar om alle belangrijke vitamines en peptides uit je huidverzorging op te nemen. Dus, tone!

Hoe?

Na de reiniging neem je enkele druppels toner in je handpalm en die wrijf je mooi uit over je gelaat, hals en decolleté. Dat kan lichtjes prikkelen of tintelen, maar no worries, het werkt echt! Ook hier geldt geen watjes gebruiken. De toner moet puur op je huid, en zo kom je er ook weer langer mee toe. Kostenbesparende tip, toch!

Onze Summer Festival favorieten:

Hydrating mist toner
Vita peptide toner
Botanical infused moisturizing toner
Concentraded alpha hydroxy toner
Sebutone

Zorg ervoor dat dit ritueel een routine wordt, en je huid zal je nog vele jaren dankbaar zijn.


Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen