30 maart 2021

Huidverzorging op basis van je DNA

Is huidverzorging op basis van je DNA de toekomst?

Dat de huid mijn passie is, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Nieuwigheden en beautytrends volg ik op de voet. Als skin expert word ik regelmatig gecontacteerd door bedrijven die hun merk of toestel bij Pure Skin willen implementeren. Altijd onder het motto dat het wonderen verricht. En ja, dat valt vaak serieus tegen. Want ik test altijd voor ik tot een nieuwe techniek overga. Merken en toestellen moeten voldoen aan mijn waarden.

Mijn Pure Skin List

Behandelingen moeten de algemene huidgezondheid effectief verbeteren:

– in de diepte
– op lange termijn (dus geen ogenschijnlijke wauw resultaten die na 3 dagen verdwijnen)
– geen (of nauwelijks) downtime vragen (belangrijk voor mijn actieve cliënteel)

Na de testfase wil ik zichtbaar het verschil zien in mijn Visia. Ik laat daarom ook altijd meerdere proefpersonen (ook mannen) testen en luister naar hun feedback.

Met die lijst streef ik 1 doel na: jouw huid voorzien van het allerbeste want je hebt er maar 1.

En toen kwam DNA op de proppen

Zo werd ik ook benaderd door een firma met op DNA gebaseerde huidverzorging. Het triggerde me uiteraard. Hoe cool zou dat niet zijn, je huid instant verbeteren op basis van je eigen DNA? Tegelijk ging er een alarmbelletje af: kan dat wel en wat met onze privacy? Het bedrijf had marketingtechnisch alvast alles goed op een rij. De arts die het ontwikkelde, spreekt je aan via video’s en overtuigt je met de visie en missie van het bedrijf.

Ook hadden ze gezorgd voor een heel mooie look en feel voor de pottekes (oh no) en tubetjes. Tijd om wat verder te graven…

Ik heb me dus verdiept in studies over DNA en dermaceutica en informatie gevraagd aan enkele medische deskundigen. Die beaamden dat zogenaamde gepersonaliseerde cosmetica en dermatogenetica in de beautylift zitten maar – behalve goedgelovige consumenten van hun centen afhelpen – geen enkele waarde hebben.

HOE ZIT DAT DAN?

In jouw DNA zitten al jouw genetische eigenschappen vervat. Ook je unieke huidcode. Die bepaalt of jij eerder last zal hebben van een droge of vette huid, of jij snel of traag rimpels krijgt, of je gevoelig bent voor de zon en pigmentvlekken, of je een lichte of donkere huid zal hebben.

Dus, het lijkt simpel. Even wat wangslijmvlies afnemen met een wattenstaafje, hopla naar het lab ermee en dan volgt de analyse van jouw genetische eigenschappen en je krijgt een adviesproduct op maat. Anti-aging speciaal voor jou in een potje, klinkt magisch toch?

WAT ZEGT DE WETENSCHAP?

Artsen, gespecialiseerd in klinische genetica, vertellen dat er helaas niet 1 gen alleen verantwoordelijk is voor anti-aging en huidgezondheid. Het is een complex systeem, dat bovendien ook enorm beïnvloed wordt door externe factoren en je levensstijl. Die is eigenlijk nog veel bepalender voor je huidconditie dan je DNA. Dat heeft onderzoek met tweelingen met identiek hetzelfde DNA maar met een totaal verschillende levensstijl onweerlegbaar aangetoond. Met andere woorden, het leek te mooi om te geloven en eens te meer was het dat ook. Als je dan ook nog bedenkt welk prijskaartje eraan hangt, ben je echt veel beter af met mijn huidige Pure Skin ritueel.

HOE KAN IK IN DE TOEKOMST KIJKEN?

Als je graag preventief wil werken aan je huid zijn vitamines, peptiden, fruitzuren, huidsupplementen en microneedling my 5 fabs. Wil je graag naar de toekomst van je huid kijken, dan vertelt mijn Visia huidanalyse je veel meer dan zo’n wattenstaafje. In de Visia zien we duidelijk hoe het met jouw huid gesteld is, wat de sterke en zwakke punten zijn en welke evolutie je de komende jaren mag verwachten. Aan de hand van mijn gerichte vragen en mijn expertise kan ik je vertellen waar je op moet letten voor jouw gezonde huidtoekomst.

OVER HUIDTOEKOMST GESPROKEN

Ik volg al een hele tijd Dr. Pellay’s veelbelovende methode AFI. AFI staat voor Autonome Fibroblast injecties. Na jarenlang onderzoek, heeft deze arts een gerenommeerde techniek ontwikkeld op basis van onze huideigen fabriek ‘de fibroblasten’. Die zijn verantwoordelijk voor de stevigheid en vernieuwing van onze huid, voor de stimulatie van collageen, elastine en hyaluron. Precies wat je nodig hebt om je huid forever young te houden. Dr. Pellay doet een huidbiopsie achter het oor (hier zitten je gezondste cellen) en laat deze huidbiopt met zo’n 100 celletjes rijpen in een cultuur tot er 40à50 miljoen nieuwe cellen ontstaan. Daar worden de meest gezonde en beste uit gehaald. Dit proces duurt zo’n 4 weken. Daarna wordt het – een met microneedling vergelijkbare techniek – geïnjecteerd in je huid.

Dankzij mijn persoonlijk contact met enkelen van zijn proefpersonen, zag ik al resultaten van AFI in de Visia in mijn praktijk. Wow! De techniek verovert momenteel Amerika en Azië, maar ik verzeker je, binnenkort ook Europa en België.

Ik ga dit zeker verder volgen en hou je op de hoogte. Zelf mag ik dit type injecties niet geven maar ik ga hiervoor samenwerken met een esthetisch dermatoloog en zelf de behandeling verder onderhouden en stimuleren. Echt iets om naar uit te kijken.

Wil jij een happy future voor jouw huid? Weten wat jij best doet / niet doet om actief te werken aan huidverbetering en -verjonging? Vraag online huidadvies of maak een afspraak voor een Visia huidanalyse.

Meer blogberichten

Pure Skin introduceert de Micro-Face-Lift

Micro-Face-Lift: microneedling, lifting en huidverbetering op het hoogste niveau in 1 concept bij Pure Skin.

Verder lezen

Microneedling@home: fitness voor je huid

Microneedling is het beste wapen tegen vele huidproblemen huidveroudering. Pure Skin is fan van home needling.

Verder lezen

Bescherm je huid tegen luchtvervuiling

Pure Skin deelt wat luchtvervuiling doet met je huid en hoe je je daar best tegen beschermt.

Verder lezen