14 mei 2021

Microneedling@home: fitness voor je huid

Microneedling@home: let’s rock and roll

Microneedling is nog steeds hot. Toen ik er mee begon, vroegen ze aan mij “Joyce Micro wat?”.  Men kreeg het amper uitgesproken. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Microneedling zet je huid zelf aan het werk om zich te versterken. Dr. Fernandes van Environ, een echte pionier, lanceerde Microneedling. Ik verdiep me nu al van het prille begin volledig in deze materie, volgde artsen wereldwijd en zag ook heel wat dingen evolueren.

Het begon met een gewone roller met wisselende naaldlengtes (0,2 – 0,3-0,5 – 1 – 2 mm) voor thuis en in de praktijk. Later volgde de Dermapen als tweede generatie. De resultaten? Fantastisch, maar de hersteltijd voor mijn drukbezette cliënteel duurde te lang. Gelukkig ontdekten we tijdens ons bezoek aan Florida de derde generatie: microneedling met radiofrequentie. Nauwelijks downtime en applaus van onze Visia huidanalyse over de resultaten.

Fitness voor iedere huid

Microneedling kan je beschouwen als een fitnessprogramma voor je huid. Het geeft prikkels aan je huid om nieuwe cellen een hart tot hart massage te geven en zichzelf sterker te maken. Waardoor microneedling echt geschikt is voor iedereen (behalve voor rosacea – psoriasis/exceem – actieve acné huiden).

Ik krijg regelmatig de vraag “Wat kan ik zelf doen om mijn huid thuis te verbeteren of ze toch een extra boost te geven?”. Wel, het lijkt mij dan ideaal om te starten met home needling met de home roller.

One home needling a day, keeps the wrinkles away

Met een dermaroller van Pure Skin rol je pijnloos over de huid met 200 minuscule naaldjes met een lengte van 0,2 mm. De naaldjes doorprikken de bovenste laag van je huid en maken microscopisch kleine kanaaltjes. Deze zorgen voor een verhoogde opname van de actieve werkstoffen in je producten waardoor je er meer resultaat uithaalt. Je zorgt ook op een milde manier voor huidvernieuwing en je stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.

Ik vergelijk het met tanden poetsen. Wil je mooie en gezonde stralend witte tanden, dan moet je dagelijks grondig poetsen. Wil je een gezonde, weerbare en sterke huid, dan raad ik je aan om met je huid aan de rol te gaan. Bouw het op, net zoals een fitnesskuur. Ik rol al jaar en dag 5 x per week. Maar ook met 3 x per week bereik je heel mooie resultaten. Het neemt maar 5 minuutjes in beslag en levert je enorm voordeel op lange termijn. Dat bewijst onze Visia huidanalyse. Together a rocking team!

Let’s all roll

Als je regelmatig je huid uitdaagt met een dermaroller, neemt ze hoogwaardige vitamines, antioxidanten en peptides veel beter op dan wanneer je alleen smeert. Het is een huidvriendelijke behandeling die niet pijnlijk is omdat je de huid niet beschadigt. Toch niet met een veilige dermaroller. Bij Pure Skin krijg je trouwens enkel een roller op voorwaarde dat je de dermaceuticals van Dermaquest of Environ gebruikt. Zo ben ik zeker dat je veilig rolt en er geen verkeerde ingrediënten in je huid terecht komen. Je bereikt dan op korte tijd de mooiste resultaten: je huid straalt, je teint is egaler, de structuur van je huid verfijnt en tekenen van veroudering vervagen. Roodheden verminderen en opgelopen zonneschade herstelt. Je merkt het, iedereen heeft een reden om te rollen. En dat kan je oneindig herhalen op je gezicht, hals en decolleté.

Rock and roll

Ben je nog maar recent gestart met de dermaceuticals van Dermaquest of Environ, dan raad ik je de MTS roller aan. De ideale roller voor starters.

Voor je gaat rollen is het belangrijk dat je je huid goed reinigt met je pre cleansing oil en je aangepaste reiniger. Daarna start je met het rock and roll principe. Je rolt 2-3 x in elke richting over een stukje huid (horizontaal en verticaal) en brengt onmiddellijk daarna je serums en nachtcrème/masker aan. Immers, na een 15 tal minuten sluiten de gaatjes opnieuw. Daarna is het belangrijk om je dermaroller te reinigen. Eerst afspoelen met stromend water en daarna reinigen in de roll cleanser.

De MTS roller blijft ongeveer 1 jaar bruikbaar, daarna worden de naaldjes minder scherp.


Ben je ondertussen fan van de roller en doe je het echt 3-5 x per week, dan raad ik je de  GOLD roller aan van Environ. Hij is wat duurder, maar gaat dan ook jaren langer mee. Deze roller met 260 fijne naaldjes van 0,2 mm is met 14 karaat goud belegd en daarom de meest exclusieve en doeltreffende roller van Environ voor het gelaat, hals en decolleté. De gouden afwerking maakt dat de roller de opname en geleiding versterkt, zeer duurzaam is, antibacterieel en eenvoudig te reinigen is.

  • * Actie Gold Roll cit (zolang de voorraad strekt)
    Bij aankoop van een Gold Roll Cit nu de Avance Elixir t.w.v. €89 cadeau.

 

Meer blogberichten

5 make-up producten voor een mooie summerglow. Let’s feel good!

Bekijk mijn video om te zien hoe snel ik donkere kringen, puistjes en een minder energieke huid omtover tot een feel good look met de minerale make-up van jane iredale.

Een gezonde, frisse, jeugdige teint en dat in minder dan 5 minuten.

Verder lezen

Bescherm je huid tegen luchtvervuiling

Pure Skin deelt wat luchtvervuiling doet met je huid en hoe je je daar best tegen beschermt.

Verder lezen

DF Mobile skincare device van Environ

De award winnende problemsolver voor je huid, de DF Mobile van Environ is nu verkrijgbaar bij Pure Skin. Bye bye fronslijntjes, kraaienpootjes, rimpels, ... gevoelige huid.

Verder lezen