03 augustus 2017

Broodloos slank met PS Food & lifestyle, iets voor jou?

Een koolhydraatarm arm dieet zonder brood, kan het?

Dr. Kris Verburgh (voedselzandloper) en gezondheidsgoeroe Pascale Naessens (Pure Pascale) zijn beiden voorstanders van broodloos en koolhydraatarm eten. De laatste jaren is het eten van brood – omwille van de koolhydraten – dan ook vaak een omstreden onderwerp. Bovenvernoemde auteurs geven aan dat je sneller afslankt zonder brood. Dat is natuurlijk fijn, maar wat is dan het alternatief?

Afslanken zonder knapperige korst

Koolhydraten uit brood en aanverwanten bevatten snelle koolhydraten. Brood geeft weliswaar een grote verzadiging, maar weinig voedingsstoffen. We halen dagelijks ongeveer 70% van onze caloriëen uit koolhydraten. Als je deze vermindert, ga je dus snel gewicht verliezen. Maar wat is dan het alternatief voor de broodeter? Vervang brood door echte voedingsstoffen. Makkelijk gezegd. Maar hoe vind je in je drukke bestaan alternatieven die zowel lekker zijn en ook nog eens weinig bereidingstijd in beslag nemen? Kies wijs, ik raad je aan om niet van vandaag op morgen over te schakelen op broodloos eten.

Kies voor gezonde voedingsstoffen

Met het PS Food & lifestyle programma kan je alvast snel afkicken van de koolhydraatrijke boterhammen. Wij bieden je immers een lekker alternatief met low carb en eiwitrijke voedingsstoffen. Met als voordeel dat jij je minder opgeblazen en beter in je vel voelt. Eens je je ideale maatje bereikt hebt, gaan we stapsgewijs een nieuwe voedingsgewoonte aanleren. Dat is meteen ook het ideale moment om stap per stap over te schakelen op heerlijke broodalternatieven.

Broodnodige inspiratie voor fase 1

In fase 1 van het PS Food & lifestyle programma heb je ruime keuze uit koolhydraatarme broodvariaties zoals de toast, wit en bruin brood, bruine bolletjes, diverse cracker soorten, de wraps en zelfs ook croissants. Wil je al in fase 1 in de ochtend afkicken van je broodverslaving? Dan biedt PS Food & lifestyle je ook een diversiteit van granol en Muesli’s aan. Toch gaat mijn voorkeur naar het maken van de juiste voedselcombinaties en bied ik je graag een heerlijk verzadigend receptje aan met gezonde koolhydraten (groenten) + eiwitten (vlees/vis).

Recept: Courgettesoldaatjes met dip-ei – geschikt voor ontbijt of lunch

Ingrediënten: 120 gram reepjes courgette – 40 gram Parmezaanse kaas – 2 eieren – zeezout en peper – olijfolie
Bereiding: Kook je ei in kokend water gedurende 3 minuten. Maak soldaatjes van de courgette (reepjes), klop 1 ei los en kruid af met peper en zout. Marineer de courgettereepjes kort door het eimengsel en dip ze hierna in de Parmesaan. Verwarm een pan met olijfolie en frituur ze in 4-5 minuten goudbruin. Snij het bovenste topje van je ei af met een scherp mesje. Dresseer je ei samen met je gefrituurde courgettesoldaatjes. Smakelijk! (Bron kitchensanctuary.com)

Vanaf fase 2 meer ruimte voor creativiteit

Vanaf fase 2 van het PS Food & lifestyle programma komen fruit, zuivel en beperkte hoeveelheid gezonde koolhydraten terug aan bod. Je kan ‘s ochtend weer eindeloos variëren. Zo kan ik me geen ochtend zonder havermout meer indenken. Eentonig denk je? Test deze havermoutmuffins dan maar eens! 1 x bakken, meerdere keren plezier of gedeeld plezier. Heerlijk als ontbijt of als gezond tussendoortje.

Recept: havermoutmuffins met blauwe bessen

Ingrediënten voor 8 stuks: 1 banaan – 2 eieren – 125 ml soja melk – 175 gram fijne havermout – 1 soeplepel bakpoeder – 1 theelepel kaneel – 100 gram blauwe bessen

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de ingrediënten (banaan – eieren – soja melk – havermout – bakpoeder en kaneel) in de blender tot je een mooi beslag krijgt. Voeg nu de blauwe bessen toe en meng door met een grote lepel. Verdeel het beslag over muffinvormjes en bak gaar in 30 minuten. Tip: prik even met een mes of prikker in 1 muffin. Is je mes droog, dan zijn ze klaar. Je kan eindeloos varieren in je bereiding: met appel, rode vruchten, … (Bron hapjesprinces.be)


Eens je op gewicht bent, kan je eindeloos variëren.

De enige regel die je in acht dient te nemen is dat je goede voedingscombinaties maakt. Als ontbijt varieer ik eindeloos met havermoutrecepten: Havermout met ananas/blauwe bessen/banaan/aardbeien en stimuleer ik mijn gelukshormoon met een stukje verpulverde 80% pure chocolade erover, of ik maak een havermoutappeltaartje.

Zeker in de herfst is het zalig om wakker te worden en je klaar te maken voor je drukke dag terwijl een heerlijke kaneelgeur je tegemoet komt. En wat denk je van granola ontbijt met verse vruchten en yoghurt? Die geven ook je huid de nodige omega’s. Mijn dochters van  springen uit bed als ik het woord smoothie maar uitspreek. En zij krijgen in 1 wip hun portie energie en vitamines om de dag ideaal te starten.

Recept: Estée’s smoothie

Ingrediënten: 1 banaan – 125 ml soja yoghurt – 125 gram (diepvriesvruchten aardbeien/rode vruchten/ Frambozen/ blauwe bessen,…) – afhankelijk van hoe rijp de banaan is, voeg je afhankelijk van hoe zoet je de smaak wil, enkele drupjes agavesiroop toe. Bereiding:mix alle ingrediënten in de blender. Ik doe 1 portie in een glas met een rietje, wat over is, bewaar ik voor een ander moment en zo besparen we weer wat tijd. (Bron foto: voedzaamensnel)


Vraag jij je nu af wat dan ‘smiddags te eten? Ook hier kan je eindeloos variëren met groentencombinaties en koolhydraten, of groenten met vlees/vis. Tip: heb je eens wat meer tijd in het weekend, test dan volgend koolhydraatarm gerechtje uit:

Bloemkoolpizza belegd met verse tomaat en mozzerella en wat zelfgemaakte pesto >>>

Mijn gezin is er dol op. En jij?

(Bron paulines keuken)

P.S. Denk jij ook dat dit artikel interessant kan zijn voor je vrienden? Deel het artikel dan door hiernaast op de Share, Like of LinkedIn knop te klikken.

Geïnspireerd en wil je meer weten of hoe je op een snelle, gezonde en vooral lekkere manier kan afslanken met gezonde voeding en PowerSlim eiwitten?

Meer blogberichten

Brood kan ook zonder koolhydraten

Pure Dieet leert je hoe je met PowerSlim ook blijft genieten van brood. Eet PS brood met koolhydraatarm broodbeleg en je hoeft je geen zorgen te maken.

Verder lezen

Geen tijd om te koken, dan is mealpreppen jouw redding

Heel wat PowerSlimmers, zeker die met een druk leven, worstelen met het aanhouden van een gezonde levensstijl. In deze blog geef ik je snelle toepasbare tips om in een wip een gezonde koolhydraatarme maaltijd op tafel te zetten. Stressfree.

Verder lezen

Hoe weersta je Temptation tijdens je PowerSlim dieet?

3 V-tips van Pure Dieet om verleidingen en valkuilen te mijden tijdens je PowerSlim dieet.

Verder lezen