29 augustus 2020

Geen tijd om te koken, dan is mealpreppen jouw redding

Geen tijd om te koken dan is mealpreppen jouw redding.

De vakantie is helaas weer voorbij (snif). En ja, ook in deze toch wel vreemde tijd gaan we weer over tot de gewone hectiek van de dag. Balans zoeken tussen je gezin, je drukke job, de hobby’s en een gezonde maaltijd op tafel zetten… het is niet altijd evident. Ik merk bij Pure Dieet dat heel wat PowerSlimmers, zeker die met een druk leven, echt worstelen met het aanhouden van een gezonde levensstijl. In deze blog geef ik je snelle toepasbare tips om in een wip een gezonde koolhydraatarme maaltijd op tafel te zetten. Stressfree.

Wat is mealpreppen?

Mealpreppen is een hippe term die gewoon betekent ‘plan en bereid je maaltijden voor’. Onze voorouders passen dit al lang toe. En ikzelf doe dat ook al geruime tijd. Immers, in het verleden kwam ik na een drukke praktijkdag in mijn keuken, de kids vlogen me rond mijn nek, de honger sloeg toe… Puur stressen en groot de verleiding voor een fastfoodhap. Absoluut geen goeie match met de weegschaal. Nu kook ik vooruit tijdens vrije dagen en zorg ik ervoor dat alles vooraf goed voorbereid is. Immers, een goede mise-en-place is het halve werk. Het bespaart me hectische avonden en geeft me rust in mijn hoofd om elke dag met mijn gezin te genieten van healthy meals.

Plan your meals

De vraag “wat eten we vandaag” komt hier niet meer aan bod. Ik bereid verschillende gerechtjes die ons gezin lekker vindt. Ontbijt – tussendoortjes – lunch en diner zijn voorzien. Ik varieer met een 6-tal verschillende weekmenu’s voor de zomer en de winter. 1 x denkwerk, variatie troef. Je kiest bewust en dus altijd gezond. Een boodschappenlijstje is daarbij een handig hulpmiddel. Ik print het en voeg er de extra’s aan toe die we niet meer in voorraad hebben. Ook mijn prepkookdagen plan ik in (in ons gezin is dat meestal op zondag en woensdag). En zo kan ook jij mealpreppen of alvast de voorbereidingen doen. Je merkt snel het verschil.

Food in a box

Bewaarboxen zijn handige hulpjes, want niet alles bewaart even lang. Investeer dus in voldoende voorraaddozen die micro/oven/diepvries en vaatwasbestendig zijn. In de koelkast kan je geprepte maaltijden 2-3 dagen bewaren, in de vriezer tot max. 3 maanden.

Voor het ontbijt gebruik ik meestal weckpotten. ‘s Avonds zorg ik ervoor dat mijn platte kaas met granola/chiazaad kan wellen en voeg ik mijn toppings zoals vers gesneden fruit, raw cacao (is mijn topfavoriet) of de Karamel zeezoutstroop van PowerSlim er al aan toe.

Lunches gaan mee met het seizoen. In de zomer is mijn frigo een saladebar (een goede voorbereiding is het halve werk), in de winter maakt mijn soupmaker overuren en zet ik ook vaker groentenmuffins op het programma. Ook gezonde broodvervangers prep ik vooraf.

Voor het diner kies ik er vaak voor om grotere porties te maken en die per portie in te vriezen voor ons gezin. Handig, toch?

Gemotiveerd om te mealpreppen? Hier vind je mijn 4 favoriete recepten.

Meer blogberichten

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

Voel jij de motivatie om aan je goede voornemens te werken nu al wegglijden? Druk dan snel op play en laat mijn tips je helpen om dit jaar wel te slagen en je doelen te bereiken.

Verder lezen

Verschillende soorten honger

PowerSlim coaches Joyce en Egon leren je bij Pure Dieet het verschil herkennen tussen gezonde honger en valse verleiders.

Verder lezen

Gezonde leefstijl tips voor het najaar van Pure Dieet.

Pure Dieet verklapt je de belangrijkste geheimen hoe je met PowerSlim niet bijkomt in het najaar.

Verder lezen