12 mei 2019

Hoe weersta je Temptation tijdens je PowerSlim dieet?

Hoe weersta je aan jouw temptation?

Ik beken, op vrijdagavond lig ook ik al eens uitgeteld en lui in de zetel te kijken naar Temptation Island 😉 Verstand op nul, meedrijvend met de bagger. Vorige vrijdag schoot opeens door mijn hoofd “Waarom kunnen mensen zo moeilijk aan verleiding waarstaan?”. Eigenlijk is dat hetzelfde als mijn PowerSlimmers die niet kunnen weerstaan aan een ijsje, zakje chips, chocolade of andere calorierijke bommetjes waar je alleen moe van wordt en achteraf geen happy gevoel aan over houdt.

Net zoals de koppels van Temptation, die zich voorgenomen hebben om niet van andere walletjes (euh vrijgezellen) te snoepen, neem jij je voor om 1 maand aan alcohol te weerstaan of geen calorierijke dingen te eten of je daagt jezelf uit om meer beweging te nemen. Dat lukt niet altijd. En dan zeg je tegen jezelf “ohh, maandag begin ik echt”.

Dus ipv te blijven kijken naar boring Temptation Island, heb ik 3 V-tips neergepend die je heel zeker helpen om tempations te weerstaan.

V-tip 1:

De V van vervangend gedrag. Het moment dat de chocoladebar naar je lonkt, train je je geest om vervangend gedrag in te plannen. Hoelang is het ook weer geleden dat je die vriendin gebeld hebt? Nu doen. Weg chocoladeverleider. ;-).

V-tip 2:

De V van visualiseren. Visualiseer jezelf met je ideale maatje (neen, niet je Temptation maatje). Ik ben zelf meester in visualiseren. Als ik echt iets wil, ga ik ervoor. En door het me te visualiseren, krijg ik extra drijfkracht om er niet 100 % maar 200% voor te gaan. Wijk je eens af van je route, denk dan terug aan dat beeld. Plak het eventueel op je frigo, zo confronteer je je met je ideaal.

V-tip 3:

De V van verleid jezelf met een beloning. Ja hoor, de verleiding klopt soms ook mijn deur, maar ze krijgt geen kans als ik een beloning voor mezelf voorop stel. Bij mij is de geur van de frituur quasi onweerstaanbaar (en je moet eens opletten hoeveel je er daar van passeert). Die lonkt en maakt me hongerig. “Ik wil frieten, frietjes van de frituur”. Maar het engeltje op mijn schouder zegt “ Niet doen Joyce, denk aan je beloning”. En dat is nu het mooie jurkje aan mijn kleerkast dat ik binnenkort voor een bijzondere gelegenheid wil dragen. Wetende dat die frieten ervoor zorgen dat ik niet in die perfecte jurk zal passen, is er geen enkele vrijgezelle friet die moeite moet doen. Temptation overwonnen ;-).

Heb jij ook zo’n verleider? Laat ons een kampvuurmoment organiseren en vertel me er alles over.  Zo kan ik je helpen aan jouw grootste verleiders te weerstaan en stoom ik je klaar om summerproof op temptation Island te vertoeven. Schrijf je snel in voor een gratis bodyscan.

PS. Ik heb de 3 V-tips ook in een filmpje gedeeld; zeker eens bekijken.

Meer blogberichten

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

Voel jij de motivatie om aan je goede voornemens te werken nu al wegglijden? Druk dan snel op play en laat mijn tips je helpen om dit jaar wel te slagen en je doelen te bereiken.

Verder lezen

Verschillende soorten honger

PowerSlim coaches Joyce en Egon leren je bij Pure Dieet het verschil herkennen tussen gezonde honger en valse verleiders.

Verder lezen

Gezonde leefstijl tips voor het najaar van Pure Dieet.

Pure Dieet verklapt je de belangrijkste geheimen hoe je met PowerSlim niet bijkomt in het najaar.

Verder lezen