03 januari 2022

A new begin for a Happy Healhty Pure Skin

Er is reinigen en reinigen

Januari is de maand van de goede voornemens. Alcohol beperken, letten op je voeding, meer bewegen…  Heb je ook gedacht aan extra zorg voor je grootste orgaan, je huid?
Met de tips voor “A new begin for a Happy Healthy Pure Skin” help ik je op weg.

Ben je een leek in huidverzorging of smeer je gewoon dagelijks wat dagcrème op je droge velletje et c’est tout? Stop ermee en start met de allerbelangrijkste stap in je huidverzorging, nl. de reiniging. In de praktijk hoor ik dagelijks verhalen over het reinigen waar mijn ogen van gaan rollen. Wassen met water of micellair water, met zeep, watjes, sponsjes, doekjes, borstels, of zelfs helemaal niet wassen. Ik zou er een boek over kunnen schrijven. Dat ga ik uiteraard niet doen, maar ik vind het wel belangrijk genoeg om een blog te wijden aan het belangrijkste huidritueel. Ready set go…


Wat gebeurt er als je je huid niet goed reinigt?

Bedenk even wat er gebeurt als je niet dagelijks je tanden grondig poetst? Ha, je kent dadelijk het antwoord. Maar weet je ook wat er gebeurt als je niet dagelijks je huid correct reinigt? Bezondig jij je als je moe bent wel eens aan het bed induiken zonder je make-up te verwijderen? En klaag je dan over een doffe, vale huid die soms ook schilferig wordt of echt haar energie mist?

Ik laat je graag kennis maken met het experiment van journaliste Anna Pursglove. Zij ging een maand lang iedere avond slapen zonder haar make-up te verwijderen. De resultaten zijn schokkend. Op 1 maand tijd was haar huid 10 jaar verouderd en dat alleen maar door niet te reinigen! Nog meer schokkend nieuws? Uit onderzoek blijkt dat één derde van de vrouwen 2 x per week haar make-up vergeet te verwijderen. Dat ga je nooit meer doen als je de volledige resultaten en de voor en na foto’s ziet van het experiment van de journaliste op de site.


Waarom is een dagelijkse reiniging dan zo belangrijk?

Een goed gereinigde huid is van levensbelang voor de gezondheid van je huid. De huid van je lichaam en die van je gelaat verschilt enorm en heeft dus ook andere behoeftes qua reinigen.

Tijdens de huidanalyses kom ik vaak schokkende taferelen, of zoals ik het noem buispunten, tegen op het vlak van reinigen. Veel vrouwen denken dat als ze geen make-up dragen het niet noodzakelijk is om je huid 2 x per dag te reinigen en dat een koud wasje meer dan voldoende is.

Maar pollutie (in grootsteden nog meer aanwezig dan hier op de boerenbuiten, oef), stofdeeltjes, bacteriën en je huidvetten gaan al snel een eigen leven leiden op je huid. Net daarom reinig je best 2 x daags je huid met een product afgestemd op je huidtype en huidbehoeften. Hierdoor gaan je serums en crèmes beter hun werk doen, gaat je make-up veel langer blijven zitten en wordt je huid terug zo zacht als babybilletjes. Dus: zet reinigen aan top van de lijst van je goede voornemens want het is een investering met resultaat voor het leven.


Ken je huidtype voor de beste dagelijkse routine

Een Visia huidanalyse ontsluiert al de geheimen van je huid. Geef toe: tijd is vaak een zwak excuus. Waarom zouden wij vrouwen ons geen 90 seconden reinigingstijd gunnen in de badkamer om een stralend, gladde huid tevoorschijn te toveren? De vraag is “hoe doe je dat nu best?”.

Om te weten hoe je het best reinigt, moet je weten met wat je het beste reinigt. Ontdek je huidtype (dat kan je niet veranderen, je wordt ermee geboren ;-). Vele vrouwen denken te weten welk huidtype ze hebben want de apotheker heeft het ooit gezegd of het meisje in de parfumerie heeft het vanachter de toonbank ingeschat… Maar zo werkt het niet. Ik ga niet alleen af op het zicht. Ik ga je huid uitmeten, betasten en je vragen stellen. Dan pas kennen we de naakte waarheid over je huid.


Met dit experiment ontdek je je huidtype

Stap 1: was je huid grondig en wacht 2uur af.

Stap 2: na de wachttijd ga je voelen en kijken naar je huid:

✶ Vette huid: na het experiment glanst je huid nog en voelt zelfs nog wat vet aan als je ze aanraakt met je vingertoppen. Je hebt geregeld ook last van 1 of meerdere pukkels.

✶ Droge huid: meestal ook een gevoelige huid voelt na afloop wat minder aangenaam en trekkerig aan.

✶ Normale huid: je huid voelt zacht en glad aan na het experiment.

✶ Gemengde huid: op bepaalde plekken voel je een zachte egale huid, maar bijvoorbeeld op het voorhoofd, neus en kin voelt ze wat vetter aan.

Nu je weet welk huidtype je hebt, moet je alleen nog de juiste reinigingsproducten kiezen om jouw huidconditie op peil te houden. Want er zijn er echt voor iedereen. Welke dat dan zijn, lees je in mijn blog ‘Plan voor een goede reiniging”.

Wil je zeker spelen over je huidtype en je reinigingsritueel? Boek eens een Huidanalyse incl. huidverbetering bij Pure Skin of plan een gratis online huidadvies.

Meer blogberichten

Plan voor een goede reiniging

Welke stappen en welke producten zijn ideaal voor correct reinigen van je huid? Dat lees je in de blog ‘Plan voor een goede reiniging’ van Pure Skin.

Verder lezen

Musthaves voor Happy Winterlips

Last van droge en schrale winterlippen? Met de tips van Pure Skin krijg je snel weer happy lips. Ontdek alle winter musthaves.

Verder lezen

Musthaves voor Happy Winterhands

Last van pijnlijke winterhanden, kloofjes? Met de rescue huidtips van Pure Skin heb je snel weer happy handen. Ontdek de winter musthaves.

Verder lezen