15 maart 2018

3 redenen waarom een peeling essentieel is.

Wat doet een peeling? “Het verwijdert dode huidcellen zou je zeggen”? Maar wist je dat een peeling zoveel meer doet?

Reden 1: bye bye fijne lijntjes en zonnevlekjes

Je kan een peeling vergelijken met een intensieve onderhoudsbeurt die je huid weer doet stralen. Fijne lijntjes, pigmentvlekken en grove poriën worden hierdoor minder zichtbaar. Je huid zal enorm glad aanvoelen. Nog een fijne bijwerking?  Ze voelt terug steviger aan door de aanmaak van collageen.

Mijn favoriet voor thuis: het Revival masker van Environ. Psst… je kan het ook als nachtmasker gebruiken. Weer tijd gespaard!

Reden 2: stralende look

Ik ben grote voorstander van milde peelings op basis van glycolzuur. Glycol bevat enorm kleine moleculen en dringt beter en dieper door in de huid. Het verwijdert alle dode huidcellen en boost je hydratatie. Je krijgt een stralende, energieke look. Ook een gevoelige huid kan genieten van een stralende look: enzymatische peelings i.p.v. korrelpeelings werken het best. Mijn thuisfavoriet voor een gevoelige huid is de Enzymatische gommage van Environ, done in one minute!

Mijn favoriet voor thuis: de pre cleansing oil verdelen en hierover een hoeveelheid (halve koffielepel) Hydrating clay masker inmasseren, hierna vervolg je je reiniging. Zo verwijder je op een zachte manier de dode huidcellen en hydrateer je jouw huid.

Reden 3: Leve de zuurstof

Mechanische peelings werken anders dan chemische peelings. Hierbij worden de dode huidcellen van de huid geschuurd. Denk maar aan o microdermabrasie behandelingen of onze Hydra-Glow-Facial . Bij deze mechanische peeling wordt je eigen huid aan het werk gezet. In combinatie met hyaluron, vitamine A en C of pigmentverhelderende werkstoffen gaan we het zuurstofgehalte in je huid verhogen. Nieuwe cellen en collageen wordt aangemaakt en je hebt weer een babyhuid. Waar wacht je nog op? Lekker genieten bij ons in het instituut toch?

Starten? Boek jouw Discover behandeling.

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen