15 maart 2018

3 redenen waarom een peeling essentieel is.

Wat doet een peeling? “Het verwijdert dode huidcellen zou je zeggen”? Maar wist je dat een peeling zoveel meer doet?

Reden 1: bye bye fijne lijntjes en zonnevlekjes

Je kan een peeling vergelijken met een intensieve onderhoudsbeurt die je huid weer doet stralen. Fijne lijntjes, pigmentvlekken en grove poriën worden hierdoor minder zichtbaar. Je huid zal enorm glad aanvoelen. Nog een fijne bijwerking?  Ze voelt terug steviger aan door de aanmaak van collageen.

Mijn favoriet voor thuis: het Revival masker van Environ. Psst… je kan het ook als nachtmasker gebruiken. Weer tijd gespaard!

Reden 2: stralende look

Ik ben grote voorstander van milde peelings op basis van glycolzuur. Glycol bevat enorm kleine moleculen en dringt beter en dieper door in de huid. Het verwijdert alle dode huidcellen en boost je hydratatie. Je krijgt een stralende, energieke look. Ook een gevoelige huid kan genieten van een stralende look: enzymatische peelings i.p.v. korrelpeelings werken het best. Mijn thuisfavoriet voor een gevoelige huid is de Enzymatische gommage van Environ, done in one minute!

Mijn favoriet voor thuis: de pre cleansing oil verdelen en hierover een hoeveelheid (halve koffielepel) Hydrating clay masker inmasseren, hierna vervolg je je reiniging. Zo verwijder je op een zachte manier de dode huidcellen en hydrateer je jouw huid.

Reden 3: Leve de zuurstof

Mechanische peelings werken anders dan chemische peelings. Hierbij worden de dode huidcellen van de huid geschuurd. Denk maar aan o microdermabrasie behandelingen of onze Hydra-Glow-Facial . Bij deze mechanische peeling wordt je eigen huid aan het werk gezet. In combinatie met hyaluron, vitamine A en C of pigmentverhelderende werkstoffen gaan we het zuurstofgehalte in je huid verhogen. Nieuwe cellen en collageen wordt aangemaakt en je hebt weer een babyhuid. Waar wacht je nog op? Lekker genieten bij ons in het instituut toch?

Starten? Boek jouw Discover behandeling.

Meer blogberichten

Joyce vindt gouden parel Collageen draadlift

Joyce vindt tijdens haar zoektocht in beautyland een gouden parel: de collageen draadlift. Hiermee heeft ze weer een sterk wapen in huis om huidveroudering tegen te gaan en spectaculaire resultaten te bereiken.

Verder lezen
collageen

Collageen voor de eeuwige jeugd van je huid

Pure Skin vertelt je wat collageen betekent voor je huid en wat helpt en niet helpt tegen veroudering.

Verder lezen

Sunglasses, for your eyes only.

Tips en learnings van Pure Skin om je ogen en oogomtrek correct te beschermen tegen UV in samenwerking met Optiek Jo Warniers

Verder lezen