15 maart 2018

3 redenen waarom een peeling essentieel is.

Wat doet een peeling? “Het verwijdert dode huidcellen zou je zeggen”? Maar wist je dat een peeling zoveel meer doet?

Reden 1: bye bye fijne lijntjes en zonnevlekjes

Je kan een peeling vergelijken met een intensieve onderhoudsbeurt die je huid weer doet stralen. Fijne lijntjes, pigmentvlekken en grove poriën worden hierdoor minder zichtbaar. Je huid zal enorm glad aanvoelen. Nog een fijne bijwerking?  Ze voelt terug steviger aan door de aanmaak van collageen.

Mijn favoriet voor thuis: het Revival masker van Environ. Psst… je kan het ook als nachtmasker gebruiken. Weer tijd gespaard!

Reden 2: stralende look

Ik ben grote voorstander van milde peelings op basis van glycolzuur. Glycol bevat enorm kleine moleculen en dringt beter en dieper door in de huid. Het verwijdert alle dode huidcellen en boost je hydratatie. Je krijgt een stralende, energieke look. Ook een gevoelige huid kan genieten van een stralende look: enzymatische peelings i.p.v. korrelpeelings werken het best. Mijn thuisfavoriet voor een gevoelige huid is de Enzymatische gommage van Environ, done in one minute!

Mijn favoriet voor thuis: de pre cleansing oil verdelen en hierover een hoeveelheid (halve koffielepel) Hydrating clay masker inmasseren, hierna vervolg je je reiniging. Zo verwijder je op een zachte manier de dode huidcellen en hydrateer je jouw huid.

Reden 3: Leve de zuurstof

Mechanische peelings werken anders dan chemische peelings. Hierbij worden de dode huidcellen van de huid geschuurd. Denk maar aan o microdermabrasie behandelingen of onze Hydra-Glow-Facial . Bij deze mechanische peeling wordt je eigen huid aan het werk gezet. In combinatie met hyaluron, vitamine A en C of pigmentverhelderende werkstoffen gaan we het zuurstofgehalte in je huid verhogen. Nieuwe cellen en collageen wordt aangemaakt en je hebt weer een babyhuid. Waar wacht je nog op? Lekker genieten bij ons in het instituut toch?

Starten? Boek jouw Discover behandeling.

Meer blogberichten

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen

Well-aging, de nieuwste beautytrend

Pure Skin geeft je meer informatie over het verschil tussen anti-aging en well-aging.

Verder lezen

Slimme tips voor een stralende zomerhuid

Pure Skin geeft je slimme tips en make-upadvies voor een stralende, gezonde zomerroutine.

Verder lezen