30 juni 2019

4 PowerSlim tips om summerproof te blijven tijdens jouw staycation.

Staycation? Geniet van ’t moment, ’t is vakantie!

Nu de tropische zomer helemaal gestart is, is ook het seizoen van de braderiëen, jaarmarkten, festivals en andere events geopend. Voor de thuisblijvers is het toch heerlijk om eens lekker los te gaan op Werchter, Couleur Café, Tomorrowland of Pukkelpop of om gewoon met je gezin te slenteren langs de kraampjes van een locale jaarmarkt.

Gezelligheid en genieten zijn troef op evenementen. Lekker eten ook natuurlijk. Heel vaak zien mijn PowerSlimmers dit als een struikelblok. Dit komt natuurlijk doordat de laatste jaren eetgelegenheden op zo’n evenementen enorm zijn toegenomen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Een foodtruck met wafels, broodjes met pulled pork of churros met poedersuiker…  Om nog maar te zwijgen over het grote aanbod aan zoete drankjes en alcohol. Daar sta je dan met al je goede voornemens. What to do? Dat ontdek je met mijn tips om de events perfect te overleven en ervan te genieten zonder zorgen ?.

Tip 1: Hydrate

Drink water. Veel water. ?Andere dranken zitten vaak boordevol caloriën en snelle suikers (leve de suikerdipjes). Voorbereiding is het halve werk. Eventueel pimp je thuis water of maak je zelf een gezonde icetea die je meeneemt in zo’n hip drankflesje. Op festivals is dit helaas verboden, dus kies hier voor bruiswater of Cola light/Zero.

Laat je aub niet verleiden door het gezonde imago van Vitamin water dat op veel events verkocht wordt ?.  Dit bevat nog relatief veel suikers. Wel ok zijn de smaakbommetjes van Sips of Graze die je aan je water kan toevoegen tijdens een festival. Een prima alternatief om te genieten zonder zorgen voor je vetverbranding. Er zijn heel wat verschillende smaken, afhankelijk van je PowerSlim-fase, voeg je een smaakje toe. Wat dacht je van jouw eigen Pure Chemistry of Charming delight verfrisser? Knap toch.

Tip 2: Alcohol

Misschien associeer jij een festival of een gezellige dag uit onlosmakelijk met een glas alcohol? ?Iedereen uit je gezelschap drinkt een glas (of twee). Dan is de verleiding natuurlijk groot. Geef ze geen kans, denk vooral aan the day after: bye bye kater. Mocht je er toch niet aan kunnen weerstaan, kies dan voor 1 alcoholisch drankje met zo weinig mogelijk koolhydraten.
Wat dacht je van ? Prosecco, cava, champagne, droge witte wijn, wodka en bacardi puur of in combinatie met cola light/zero? Die halen je niet uit je vetverbranding (uiteraard als je het bij eentje houdt ?).  Maar let op : alchohol levert extra kcal en wordt door je lichaam gezien als een gifstof. Hierdoor vertraagt je vetverbranding want je lichaam moet eerst de alcholol afbreken. En het tikt dubbel aan op de weegschaal omdat je meer vocht vasthoudt. Bye bye gelukkig gevoel the day after.

Tip 3: eten

Oef, er waait een nieuwe trend door festival- en eventland. Organisatoren stellen beleving centraal. Voeding is vandaag een genotsmiddel en dankij de Pascale Naessens en Sandra Bekkari’s zijn we in de ban van de healthy hypes. Ik hoop alvast dat ze het nieuwe normaal worden. De kans is groot. Als ik bedenk wat ik tijdens mijn bezoek aan Parijs en New York allemaal zag wat er de komende jaren op vlak van gezonde voeding aankomt, dan is de trein met bestemming  gezond en puur genieten echt onderweg.

Ga je naar een festival of event, dan vind je daar beslist foodies die passen bij je PS-eetpatroon. Zo sloeg onlangs bij een studente die gestart was met haar PowerSlim avontuur en met haar vrienden naar Rock Werchter wilde, de angst toe.  Ze had al heel goede resultaten geboekt en zag die nu al de mist in gaan. Maar goed dat je dan wekelijks naar je coach komt ?. Hup, naar de website van Rock Werchter en daar zagen we bij Food en Drinks toch heel wat mogelijkheden die perfect passen bij PS. En waar ze samen met haar vrienden van kon genieten! Er was een Mosselbank (een bom aan eiwitten), een woktent (wokgroentjes met kip zonder de noedels is ook nog een prima keuze.) Er was ook sprake van een saladbar (fris slaatje met vlees/vis/kip) en er was ook een BBQ-tent. Conclusie: even rondkijken en je vindt zeker een healthy alternatief. Vergeet vooral niet om enkele PowerSlim tussendoortjes mee te nemen.

Laat zeker broodjes, pasta en aardappelgerechten links liggen. En, dance dance dance: je maakt reuze lol en geeft je vetverbranding een enorme boost.

Tip 4: The day after

Heb je je toch laten verleiden door een extra glaasje alcohol of wat meer koolhydraten genuttigd dan toegestaan? Neem dadelijk een restart. Het is een goed idee om dan extra beweging in te lassen. Maak een mooie wandeling samen met een vriend/vriendin. En zo kan je ineens in alle geuren en kleuren bijtetteren over hoe vet het festival wel niet was.

Geniet van het moment: ’t is vakantie.   

Meer blogberichten

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

Voel jij de motivatie om aan je goede voornemens te werken nu al wegglijden? Druk dan snel op play en laat mijn tips je helpen om dit jaar wel te slagen en je doelen te bereiken.

Verder lezen

Verschillende soorten honger

PowerSlim coaches Joyce en Egon leren je bij Pure Dieet het verschil herkennen tussen gezonde honger en valse verleiders.

Verder lezen

Gezonde leefstijl tips voor het najaar van Pure Dieet.

Pure Dieet verklapt je de belangrijkste geheimen hoe je met PowerSlim niet bijkomt in het najaar.

Verder lezen