16 januari 2022

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

We zitten ondertussen bijna 3 weken ver in het nieuwe jaar. Begon jij dit jaar ook weer met goede voornemens? Hoe staat het er ondertussen mee? Onderzoek uitgevoerd door Strava wijst uit dat omstreeks Blue Monday of specifieker rond 19 januari al heel wat goede voornemens overboord zijn gegooid. Wil jij succes ervaren en je doelen dit jaar wel waarmaken? Blijf dan zeker kijken want ik vertel je aan de hand van enkele healthy lifestyle en skincare voornemens hoe jij dit jaar wel slaagt.


Tip 1: Definieer je doelen

Neem even tijd voor jezelf, neem een blad papier en schrijf nu gedurende 10 minuten al je doelen voor het komende jaar uit. Yes, doe het nu.

Dat gedaan, goed zo. Nu gaan we reflecteren en wat valt meestal op? Dat er vooral grote doelen genoteerd staan. Klopt? Om voornemens of nieuwe doelen te laten slagen is het belangrijk om die grote doelen zo specifiek mogelijk te maken, eventueel op te splitsen en ze ook te verbinden aan een tijdslimiet.

Als je terugkijkt op je doelenblad, kijk dan ook eens naar je woordgebruik. Staat er op je lijstje, ik wil 10 kg verliezen, ik wil meer tijd voor mezelf en mijn huid, ik wil meer quality time met mijn gezin? Klopt dit?

Waarschijnlijk wel. Wat zou er gebeuren als je nu eens het volgende opschrijft?
> Ik zal 10 kg minder wegen tegen 1 april door bewustere keuzes te maken.
> Ik zal meer tijd investeren in mezelf. Iedere dag neem ik 10 minuten voor selfcare in de badkamer als ik mijn pyama aandoe.
> Ik zal meer tijd doorbrengen met mijn gezin. Ik zal 1 x per week tijd inplannen om leuke dingen met hen samen te doen.

Hoe voelt die ik wil en ik zal? Merk je een verschil? Ik ben er zeker van, dat het anders aanvoelt. Het voelt aan alsof je het al hebt. Als je je doelen definieert met ik zal, ze zo specifiek mogelijk maakt en in kleine stukjes opdeelt, dan is de kans op slagen veel groter om je doelen te bereiken en het leven van je dromen te beleven.

Tip 2: Wees dankbaar

Oprah Winfrey doet het elke dag. Van haar heb ik geleerd om elke dag 3 dingen neer te schrijven waarvoor ik die dag dankbaar ben. Ik doe het heel simpel, neem mijn smarthphone, open de notities en noteer ze net voor ik ga slapen. Dat alleen al voelt heel goed. Als je na een maand terugblikt naar alles waar je dankbaar voor was, leer je uit je fouten, uit je wins en haal je er motivatie uit om verder te werken aan je goede voornemens.

Yes een doel bereiken is niet altijd eenvoudig, het vergt consistentie, motivatie en doorzettingsvermogen. Er is geen makkelijke weg om je doel te bereiken, maar je moet het nu eenmaal doen. En daar is deze dankbaarheidsoefening heel waardevol voor, omdat dit je vooruit duwt.

En er is nog een voordeel. Door meer dankbaarheid aan jezelf te uiten, kom je tot rust, laat je ook spanning uit je lijf weglopen en dat zorgt ervoor dat je minder oxidatiteve stress ervaart. En laat die stress funest zijn voor je huid. Bye bye opgekropte emoties en hallo glowing skin.

Tip 3: Let it go en zoek een buddy

Het liedje van Frozen, Let it go bezingt het heel mooi. Door je verleden los te laten en er niet in te blijven hangen is het veel makkelijker om je overtuigingen en gedachten om te buigen. En op die manier je emoties aan te sturen en actie te ondernemen. Zo komt het doel in zicht. Dat is toch hetgeen je wil? Maar hoe doe je dat nu?

Naar het verleden kijken, is alleen goed als je er daadwerkelijk ook iets mee doet, eruit leert. Op die manier kan je je onderbewuste gedachten zo sturen waardoor je oude patronen loslaat en nieuwe impulsen aan je bewust gedrag doorgeeft.

Alleen zo kan je in een nieuwe tijdslijn stappen op weg naar je nieuwe ik, en al je dromen en doelen echt bewerkstelligen. Belangrijk is wel om niet alleen dankbaar te zijn voor het verleden, maar ook jezelf te vergeven.

Daarom raad ik je ook aan om een buddy te zoeken. Vertrouw iemand je nieuwe doel toe, deel de valkuil waar je iedere keer intrapt en vier samen de win zodra je de finish bereikt? Net daarom is tijd op je droom plakken een super goed idee. Misschien kan je zelfs zo samen jullie dromen waarmaken, how good feels that? Dit werkt echt super motiverend.

Een voorbeeldje: Staat 10 kg minder wegen op je wensenlijst, noteer dan eerst een realistische datum wanneer je het wil bereiken, zoek een buddy of een coach, vertel hem of haar wat je valkuilen zijn en hoe je dat doel wil bereiken. Door deze positieve mindset komt je doel wel heel dichtbij. Observeer elkaar, kijk wat bij je past, noteer wat je bereid bent te veranderen, wat je enthousiast houdt. En noteer het in je dankbaarheidsoefening. De resultaten zullen verbluffend zijn. En vier vooral samen het succes zodra je het bereikt hebt.

Tip 4: Visualiseren is jouw sleutel tot succes.

Met alleen woorden of met spreken alleen komen we nergens. Daarom is het belangrijk om je doelen te visualiseren. Als je je doel visualiseert, bijv. als je wil afslanken, kies dan een foto van een outfit die je graag zou willen dragen zodra je doel bereikt is. Zo alleen raak je makkelijker bij je doel. Maar ook geef niet op als er eens een onverwachte tegenslag komt. Herpak je zelf, hou je beeld scherp van je ideale maatje en zet terug door. Leer ook uit deze tegenslag hoe het je volgende keer niet meer overkomt. Stel je hebt toch een ongezonde keuze gemaakt, hoe kan je volgende keer toch weerstaan aan de verleiding? Stel jezelf veel vragen en leer eruit en hou je beeld scherp.

Tip 5: Leer niet denken in Be-Do-Have, maar in Have-Do-Be.

Maak een concreet actieplan, maak je doelen specifiek. Door jezelf te laten voelen alsof je doel al is bereikt.

Denk als volgt als je graag een gezondere huid wenst: gedraag je alsof je al een gezonde huid hebt zonder zorgen, ook al doe je nog niet veel aan skincare. De acties die dan volgen is stap per stap werken aan je huidroutine, je laten ondersteunen door een expert. Het resultaat is dat je het jezelf waard vindt om tijd te nemen voor je skincare . Investeer in jezelf en je bekomt ook werkelijk die gezonde uitstraling en ervaart minder stress. Dubbele win toch. Deze techniek werkt voor alle andere dromen en doelen die je wenst.

Het is een oefening I know. Met vallen en opstaan kom ook jij er wel.
Wil jij graag hulp, dan ben ik heel graag jouw buddy om te werken aan jouw healthy lifestyle of skincare. Vraag dus nu jouw online of fysieke intake aan. Ik sta alvast te popelen om jou te enthousiasmeren om jou Pure jezelf te laten zijn en je te laten stralen.

Vond je deze video waardevol en wil je meer van dit? Laat ons samen verbinden op Instagram @Pure_Skin_huidinstituut.

Wil je dat ik je buddy word? Kies meteen de online intake die bij jouw doelen past.

Ja, ik wil een gratis online huidadvies

Ja, ik wil een gratis online intake healthy life

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen