02 april 2019

Super make-up tips van James Vincent.

SKinspiration van make-up artist James Vincent

James wie? Voor wie hem niet kent: James Vincent is een krak in zijn vak. Hij is o.a. de make-up artist van Rihanna en Jennifer Lopez. Ook is hij art director van The make-up shows in Amerika. In 2017 had ik al het geluk om van hem een opleiding te krijgen. Hij is een heel inspirerende pure man die met beide voeten stevig op de grond staat. Is net als ik van scratch begonnen en leeft voor zijn passie. Van kindsbeen af wilde hij al exploderen op artistiek niveau. Door voor zijn passie te gaan, keihard te werken en vooral pure zichzelf te durven zijn, heeft hij zich volledig naar de top gewerkt. Hij heeft ook een rebels spiritueel kantje. Zo heeft hij onder andere een eigen lijn uitgebracht om zen te worden. Ontdek zeker zijn eigen label: Rebels & Outlaws.

Met deze kaarsen/geursensaties neutraliseert hij naar eigen zeggen de energie van de andere persoon. Ik kan me voorstellen dat hij dat met types als Kim Kardassian en Rihanna al eens kan gebruiken. In elk geval: het ruikt alvast prettig zen.

Deze inspirerende tips geeft hij ons graag mee:

  • “Hoe beter je huid gehydrateerd is, hoe beter je make-up zal blijven zitten.
    Net daarom ook dat ik werk met een gezonde skincare make-up (jane iredale) die tegelijkertijd ook een extra verzorgingsboost geeft aan je huid.”
  • “Om extra te hydrateren gebruik ik altijd hydration sprays. Samen met toners zijn ze de secret tip om je make-up op zijn plaats te houden. Ook blend ik moisturizer (dagcrème) met een make-up borstel in. Zo verhoog je de werking van je moisturizer. Ook lippen moeten goed gehydrateerd zijn. Droge lippen scrub en hydrateer je eerst.” Sugar en butter” van jane iredale is hiervoor echt perfect.
  • Gebruik nooit primers waar siliconen in zitten.” jane iredale is het daar volmondig mee eens: alle primers van onze make-up zijn siliconenvrij.
  • “Durf met foundation”: ik gebruik meestal 2 soorten/tinten om zo met licht en donker te spelen en op een heel natuurlijke manier te gaan contouren.”Als Pure Skin fan heb je wellicht al 2 tinten foundation, een voor in de zomer en een voor in de winter. Maar als je nu beide combineert het ganse jaar door, dan kan je als een pro je eigen gelaat in enkele minuten soft shapen 😉 Handig toch.
  • “Lashes, lashes, lashes, op iedere hoek van de straat kom je tegenwoordig wel een lashspecialist tegen. Tijd voor een vaarwel aan de valse wimpers, lashextensions,… Soft curls zijn in, leve de wimperkruller of de lashlifts.”
  • “Contouring is finaal uit”. Bye Kim Kardashion hard look. Soft is de trend. Daarom gaan we op de catwalk nu voor de pure versie van schoonheid. Highlights blijven daarbij top of mind. Crème blushes zijn ideaal voor een vleugje gezondheid op de appeltjes van je wangen.” jane iredale heeft hier nu 5 trendy kleuren voor.
  • Als je kiest voor Soft Smokey eyes, is dit een super tip: na het aanbrengen van smooth affair for eyes zet je eerst je eyeliner lijn met de Mystikols of je kohlpotlood. Daarna gebruik je poeders om het zacht te houden en als je het toch intens wil, werk je het af met een graphic eyeliner ;-)”
  • “Geef extra aandacht aan hygiëne”. Waar vroeger iedereen met zijn vingers of lippen aan producten zat, zijn disposibles nu helemaal achter de schermen geïntroduceerd. En de borstels worden nu voor iedere persoon weer proper gemaakt. Ook voor jezelf is het heel belangrijk om regelmatig je mascara na te kijken, de vervaldatum van je producten te checken en je borstels iedere keer te reinigen met wat brush cleanser. En ze 1 x per maand te verwennen met een shampoo badje ;-)”

Heb je het Pure Skin trendrapport al gelezen? Nog niet? Klik dan snel door naar mijn blog: Make-up Skinspiration van Pure Skin

Meer blogberichten

Peach Fuzz, de nieuwe kleur van 2024

Pure Skin vertelt je meer over de nieuwe kleur Peach Fuzz en stelt on trend make-up jane iredale voor. Are you ready for 50 shades of Peach Fuzz?

Verder lezen

Renew your make-up tools

Trendrapport make-up herfst-winter 2023 van Pure Skin en tips en actie met jane iredale’s make-up tools

Verder lezen

Slimme tips voor een stralende zomerhuid

Pure Skin geeft je slimme tips en make-upadvies voor een stralende, gezonde zomerroutine.

Verder lezen