29 augustus 2020

Mijn 4 favoriete mealprep recepten

Mijn 4 favoriete mealprep recepten

1 dag koken, 2 dagen gezond en lekker eten. Wat denk je? Dat past toch ook binnen jouw drukke schema? Hier alvast mijn 4 topfavorieten die je snel bereidt en waar je meerdere dagen van geniet. Snel proberen!

Gestoomde broccoli stampot met zalm (2 dagen)

Ingrediënten: 1 broccoli, 1 bloemkool, magere platte kaas, olijfolie, verse zalm
Bereiding: neem een stoompot, voeg broccoli en bloemkoolroosjes toe en laat gedurende 20-25 min stomen. Na 15 minuten voeg je de zalm toe en laat je mee verder garen.
Daarna haal je alles uit de pot en pureer je de broccoli met de bloemkool, kruid af met himalaya zeezout, peper en nootmuskaat en voeg 3 eetlepels magere verse platte kaas en 1 eetlepel olijfolie toe voor een smeuig effect. Kruid ook de zalm op smaak. Verdeel in porties zodat je het kan invriezen of bewaren in de koelkast.

Kip tandoori

Ingrediënten: kip gemarineerd in knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, koriander, komijn, chili flakes, kaneel, kruidnagelpoeder, zout, citroensap, olijfolie en Griekse yoghurt, groene patrika en champignons

Bereiding: bak de kip tandoori met groene paprika en champignons.
Dag 1: Serveer de ingrediënten in een PowerSlim wrap.

Dag 2: Maak een maaltijdsalade met de kip tandoori. Voeg wat sla, komkommer en/of tomaatjes toe.

Mexicaanse schotel

Ingrediënten: tartaar, ui, groene paprika, tomaatjes, chili- en paprikapoeder, peper, zout

Bereiding: bak de tartaar samen met de andere ingrediënten

Dag 1: Lekker in een PowerSlim wrap!

Dag 2: Maak de volgende dag een nachoschotel met de PowerSllim tortillachips kaas en de overgebleven tartaar. Lekker met een beetje roomkaas light.

Pulled chicken

Pulled chicken met salade of witte kool, lekker!

Ingrediënten pullen Chicken:1 PowerSlim wrap – 1 kg kippendijfilet – 2 uien, gesnipperd – 5 teentjes knoflook, geperst – 1 tl komijnzaad – 1 el cacao – 1 tl cayennepeper – 1 tl paprikapoeder – 1 tl zout – 2 el appelazijn -2 el Kikkoman sojasaus -1 steranijs – 1 kaneelstokje – Partje limoen – Extra:Slowcooker

Heb je geen slowcooker, dan kun je de kip ook gaar koken in een pan water en met behulp van twee vorken uit elkaar trekken. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak nog even in de pan.

Bereidingswijze: Wrijf het vlees in met de kruiden. Leg de uien en knoflook op de bodem van de slowcooker en leg vervolgens de kippendijfilet er bovenop. Schenk de appelazijn en sojasaus eroverheen. Laat in 5-6 uur op de lage stand gaar stoven. Doe ondertussen de kool in een vergiet en bestrooi met zout. Kneed de kool met beide handen totdat deze slap en een beetje doorzichtig wordt. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Maak een dressing van azijn, olie, mosterd en peper. Doe de kool in een schaal en meng met de tomaat, rode ui en de dressing. Plaats nog even in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken. Trek de kipfilets als ze gaar zijn uit elkaar met behulp van twee vorken. Vul de wrap met 40-50 g vlees en de witte koolsalade. Garneer met het partje limoen. Laat de rest van de pulled chicken goed afkoelen en vries vervolgens (in porties) in.

Dag 1: Serveer de pulled chicken met PowerSlim sojarijst en witte kool.

Dag 2: Serveer de pulled chicken als lunch op een PowerSlim meerzaden bolletje of in een wrap. En serveer de (witte kool) salade apart.

Je vindt de PowerSlim ingrediënten in onze Pure Skin webshop.

Wil jij graag persoonlijk geadviseerd en begeleid worden door je Pure Dieet coach? Boek een bodyscan.