29 januari 2019

Hoe weersta je aan Mr. Chocolate?

De zoete verleidingen staan centraal. Een hele uitdaging voor mensen die actief proberen hun levensstijl te veranderen. Ontdek hoe je de verleiding van je secret lover weerstaat: miss of mister Chocolate.

Zoet geprogrammeerd

Vraag jij je af waarom het zo’n enorme uitdaging is om aan zoet te weerstaan? ‘t Is simpel: zoet is de eerste smaak die we leren kennen na onze geboorte. En daardoor is het verlangen naar suikers voorgeprogrammeerd in onze hersenen.

Herkenbaar? Zeker en vast! Maar hoe geraak je die zoete drang kwijt en vind je je slanke, vitale en zelfzekere ik terug?

Afkicken kan!

Eerst moet je even nagaan waarom/wanneer je niet kan weerstaan aan je grootste verleider? Is het nadat je in de zetel ploft na een drukke werkdag? Of wanneer je net een minder goede evaluatie kreeg? Of wanneer je gestresseerd de kinderen nog moet oppikken, nog snel boodschappen moet doen …? Misschien ga jij overstag als je gefrustreerd in de file staat? Ga de oorzaak zeker na om het verleidingsprobleem beter te herkennen en het aan te pakken vanaf de wortel.

3 tips voor een date met een gezond, sexy lichaam

Tip 1: Verzadig je verlangen met eiwitten

Verzadiging is de sleutel tot succes om emo-food en chocolade te weerstaan. Eiwitten bevorderen je ‘volle gevoel’ en zorgen voor een constant evenwicht in je bloedsuikerspiegel. Pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel geven je hersenen constant verleidingsprikkels en dat moet je voorkomen. Met de chocolade parels, repen of wafels van Power Slim omzeil je dat. Less carbs – high proteins. Dat heet dan genieten zonder zonde!

Tip 2: Keep the focus off Mister chocolate

Hou het doel van je dieet voor ogen. Telkens je in verleiding komt, hou je de focus scherp. Laat je je toch verleiden, weet dat het dan alleen langer duurt om je doel te bereiken. Mijmer over je slanke ik in bikini, of een stoere sixpack of beter nog: kleef een foto of moodboard met je doel tegen de koelkast.

Tip 3: Ban ‘guilty pleasures’ uit je huis

Een simpele regel maar aan de andere kant ook net een moeilijke. Haal je ‘guilty pleasures’ simpelweg niet in huis. Zo is de verleiding ook niet aanwezig. Heb je chocolade of rijke suikerbommetjes in huis voor je kids? Zoek naar gezonde alternatieven. Al eens zelfgemaakte havermoutkoekjes uitgeprobeerd of aan kokosbolletjes gedacht?

Gezonde gewoontes aannemen, vergt tijd. Gun je die tijd. Het zal best even duren voor je echt kan weerstaan aan de drang naar Mr. Chocolate. Ga bewust om met je dagelijkse voeding. Dat lukt het best als iemand je inzicht geeft in de juiste eetmethodes – zoals van Power Slim – en je goed begeleidt. Zoals bij Pure Dieet, waar Egon en ikzelf je streng maar rechtvaardig coachen naar een gezond eetpatroon.

Geniet, maar met mate

Zoals mijn grootmoeder vroeger zei: té is alleen goed in tevreden. Dus, denk niet dat je nooit meer een stukje chocolade zal eten of je tot een kleine zoete zonde laat verleiden. Dat lukt ook mij niet. Eens je je doel bereikt hebt en trots mag zijn op je gezond en energiek lichaam, kan je gerust terugvallen op de 80/20 regel. 80% van je voeding is healthy food, 20% comfort food.

Goede begeleiding is het toverwoord

Ik vind het leuk om deze tips met jou te delen. Heb je het gevoel dat jij wat extra hulp nodig hebt om af te rekenen met verleiders? Laat je door Pure Dieet begeleiden met je Power Slim dieet. Je zal zien hoe makkelijk het loopt en hoe snel jij gewicht verliest.

Vraag nu jouw PS Healthy Life intake aan.

Meer blogberichten

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

Voel jij de motivatie om aan je goede voornemens te werken nu al wegglijden? Druk dan snel op play en laat mijn tips je helpen om dit jaar wel te slagen en je doelen te bereiken.

Verder lezen

Verschillende soorten honger

PowerSlim coaches Joyce en Egon leren je bij Pure Dieet het verschil herkennen tussen gezonde honger en valse verleiders.

Verder lezen

Gezonde leefstijl tips voor het najaar van Pure Dieet.

Pure Dieet verklapt je de belangrijkste geheimen hoe je met PowerSlim niet bijkomt in het najaar.

Verder lezen