12 oktober 2017

Zeg ja tegen 5 onmisbare herfst make-up essentials

Het veranderen van de seizoenen brengt in je kleerkast een verhuis met zich mee. Geen wonder toch dat ook de producten in je make-up tasje van gedaante moeten wisselen? Klinkt omslachtig, maar is het helemaal niet. In deze blog geef ik je de vijf essentials voor een geslaagde seizoenswisseling.

In de zomer dragen we vooral fleurige kleuren en lichte stofjes, maar in de herfst en de winter vullen we onze kleerkast toch voornamelijk met donkere kleuren en warme dikke truien, niet? En zoals we onze outfits aanpassen aan het seizoen, moeten we ook onze make-up hierop afstemmen. Want zie jij het al voor je, zachte pastelkleurige oogschaduw met een dikke donkere trui?

De dagen korten, de temperaturen dalen en de verwarming gaat weer aan. De drogere lucht maakt onze huid vochtarmer en gevoeliger. Hydrateren en comfort geven staan nu aan top of the list van je huidverzorging.

De make-up van jane iredale is heel verzorgend en houdt je huid in optimale conditie. Gelukkig is er ook keuze uit een brede waaier aan kleurvariëteiten. Dus, zet je schrap want hier komen je make-up essentials voor de herfst.

Essential 1: pas je foundation aan

Omdat je huid zich aanpast aan het weer, is het ook belangrijk om de basis van je make-up onder de loep te nemen. In de zomer mag alles wat meer glans hebben, maar vanaf de herfst pas je best je foundation aan in functie van de kleur en de textuur van je huid. Het is belangrijk om je huid te verrijken met hyaluronzuur en CoEnzyme Q10. Deze vind je voornamelijk terug in vloeibare foundations die je huid hydrateren en voller maken.

Herfstig aanbevolen: de Liquid Minerals van jane iredale.

Essential 2: kies de juiste primer

In de zomer krijg je door de warme temperaturen al snel een glimmende huid en dan gebruik je best een primer die mattifieert zoals de Smooth affair for oily skin of de Abscence. Maar eens de lucht droger en kouder wordt in de herfst, is het beter om te kiezen voor de Smooth affair facial primer and brightener om extra te hydrateren en je make-up te fixeren.

Essential 3: verlicht je huid

Kusjes van de zon, of een grauwe teint omdat je huid verdikt is?  Zorg voor extra gloed. Geef je wangen een gezonde frisroze glow met de nieuwe Clearly Pink blush of de Cotton Candy.

Last van donkere kringen? De Enlighten plus geeft de nodige dekking en licht op.

Essential 4: warme lippen een must

Als we over kleur praten, dan is je lipstick zeker het eerste wat je moet ruilen. Zeg maar even dag tegen de lichte zonnige lipkleuren en ruil ze in voor intense warme kleuren. In het gamma van de Pure Moist lipsticks geven je lippen niet alleen de juiste tint, maar ook een boost aan hydratatie en verzorging. Hou je niet van die warme, donkere tinten in lipstickvorm, kies dan jouw favoriete kleur in het gloss palet van jane ireale.

Essential 5: extra wasje voor je borstels

We raden je aan om je borstels in elk geval 1 x per maand te reinigen met een zachte verzorgende shampoo.  Zo verleng je de levensduur. Heb jij moeite om dit maandelijkse ritueel aan te houden? Met het veranderen van kleur is het nu het moment om je make-up tasje op te kuisen en je borstels van een verwenmomentje te voorzien. Ontdek hier hoe je ze het beste reinigt -> 

Meer blogberichten

Peach Fuzz, de nieuwe kleur van 2024

Pure Skin vertelt je meer over de nieuwe kleur Peach Fuzz en stelt on trend make-up jane iredale voor. Are you ready for 50 shades of Peach Fuzz?

Verder lezen

Renew your make-up tools

Trendrapport make-up herfst-winter 2023 van Pure Skin en tips en actie met jane iredale’s make-up tools

Verder lezen

Slimme tips voor een stralende zomerhuid

Pure Skin geeft je slimme tips en make-upadvies voor een stralende, gezonde zomerroutine.

Verder lezen