27 augustus 2023

Well-aging, de nieuwste beautytrend

BEAUTYNEWS: WELL-AGING, DE NIEUWSTE BEAUTYTREND

Ik hoor regelmatig over de nieuwste beautytrend: well-aging. In deze blog ga ik er voor jou dieper op in. Alhoewel, nieuw… als huidexpert heb ik altijd gefocust op het omarmen van je pure zelf, het vinden van de balans tussen jouw innerlijke en uiterlijke schoonheid en het bevorderen van een gezonde en gelukkig huid op een natuurlijke manier. Op elke leeftijd. Ik ben dus fan (al lang van voor het woord werd uitgevonden).

Anti-, anti-, anti-, wat is er leuk aan anti-aging?

Waar slaat anti-aging op? Eigenlijk op niets, toch? We worden geboren en vanaf de eerste seconde vinden miljoenen celdelingen plaats en sterven er tegelijk weer heel wat af. We verouderen dus vanaf het 1ste uur. En er is nog steeds niets wat de tijd kan stoppen, ook al hopen vele mensen dat al jaren. De obsessie met anti-aging en een geforceerd jeugdige uitstraling heeft geleid tot overmatig gebruik van botox en fillers met overbotoxed of duck faces tot resultaat die ver verwijderd zijn van puurheid en schoonheid. Vind jij dat mooi?

Begrijp me niet verkeerd. Ik heb er niets op tegen om de natuur een handje te helpen met botox of fillers, maar overdrijf niet. Want voor je het weet worden fillers killers en beauty the beast. En het laatste wat je wil bereiken als je op je 60ste in de spiegel kijkt is toch dat je plots beseft “oeps ik heb jaren aan een stuk mijn huid geruïneerd”. En dan is de tijd helaas onomkeerbaar.

Embrace well-aging

Gelukkig zijn er natuurlijke en pure manieren om onze schoonheid te behouden. Op iedere leeftijd. Iedere mens heeft unieke eigenschappen die we moeten koesteren en kunnen verbeteren zonder onrealistische verwachtingen te hebben.

Ook ik zie af en toe mensen in mijn praktijk die zo’n onhaalbaar schoonheidsideaal nastreven. Ik moet hen teleurstellen, want aan die verwachtingen kan ik niet voldoen. Ik probeer altijd duidelijk uit te leggen wat ik kan bereiken maar soms begrijpt men het niet op de juiste manier. Het gebeurt ook wel eens dat iemand dan niet tevreden is over mijn expertise. Tja, I’m just human. Je mag niet van mij verwachten dat ik een huid die – door overmatig zonnen, weinig tot geen thuisverzorging of bescherming – haar elasticiteit verliest en rimpelt in 1-2-3 terug zo strak en glad krijg als een babyhuidje. Dat beloof ik ook niet. Maar met botox of fillers zal je een rimpelzone tijdelijk verbeteren, maar je doet niets voor je huid op zich. En dat is precies waar ik aan wil werken: de volledige verbetering van je huidgezondheid. En welke resultaten dat op termijn oplevert, is een heel mooie meevaller.

Thuisverzorging is een essentieel onderdeel van well-aging

Samenwerken is belangrijk voor well-aging. Niet alleen in mijn praktijk, maar ook thuis. We moeten niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant werken. Ik kan je de tools geven, advies geven en mijn expertise delen, maar het is aan jou om ermee aan de slag te gaan. Of niet. Ik laat je daarin volledig vrij. Maar soms kan ik zo wel zorgen voor een klein wonder. Neem bijvoorbeeld het verhaal van een dame die naar mij kwam omdat ze zich niet meer lekker in haar vel voelde. We startten haar well-aging kuur. Na enkele sessies kreeg ze terug complimenten van haar omgeving, voelde ze zich weer gelukkig als ze in de spiegel keek, veranderde haar mindset en hield ze meer van zichzelf. Bovendien verminderden haar rimpels aanzienlijk en straalde haar huid weer. Een prachtig resultaat. Dat maakt mij als huidexpert oh zo gelukkig.

 

Wat betekent well-aging eigenlijk?

Well-aging richt zich op het vertragen van het verouderingsproces en het behouden van een jeugdige uitstraling. Well-aging draait om zelfzorg terwijl je ouder wordt en tegelijkertijd van het leven geniet. Jezelf goed verzorgen, ontspannen na een drukke dag, wandelen in de natuur, selfcare en mindfulness of meditatie dragen bij aan het verminderen van stress en bevorderen je fysiek en mentaal welzijn. Dat zorgt ervoor dat je je jeugdige uitstraling behoudt. Ook op je 60ste. Jij wil mooi oud worden? Begin er dan vroeg genoeg mee!

Wat is dan het verschil tussen well-aging en anti-aging?

Anti-aging richt zich op het bestrijden van uiterlijke ouderdomstekenen, terwijl well-aging gericht is op het vertragen van het verouderingsproces door middel van gezonde leefstijlkeuzes en effectieve pure huidverzorgingstechnieken. Het omarmt het idee dat veroudering een natuurlijk onderdeel van het leven is en dat we ons daar gerust goed bij kunnen voelen.

Good to know

Ik heb dankzij Dr. Fernandez, die met zijn skincare filosofie voor Environ deze trend al jaren vooruit is, een rijk gamma aan thuisverzorging dat we voor jouw well-aging kunnen inzetten. En mijn praktijkbehandelingen zijn stuk voor stuk afgestemd op het uitdagen en langdurig verbeteren van jouw huidgezondheid. Meer tips & trics voor jouw well-aging skin krijg je in mijn 2de blog.

Ontdek mijn tips & tricks voor well-aging.

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen