01 oktober 2020

Vetverbranding boosten om gewicht te verliezen

De voordelen van het boosten van je vetverbranding.

Een nieuwe levensstijl ontwikkelen en die onze PowerSlimmers laten volhouden, dat is ons hoofddoel als PowerSlim Coaches. Er worden je ontzettend veel manieren geserveerd om af te slanken. Minder eten, anders eten, dit weglaten, dat toevoegen … Geen wonder dat je het bos niet meer ziet door de bomen. Wij zijn er ons tenvolle van bewust dat constant diëten niet de oplossing is. We moeten ons lichaam anders benaderen, willen we langdurig genieten van een gezond en vitaal lijf en ons goed voelen in ons vel.

Ben je op zoek naar een gezonde levensstijl met blijvend succes? Dan kies je ervoor om je vetverbranding een boost te geven. Wow, vetverbranding! Joyce, wat is dat nu weer?

Hoe kom je in volledige vetverbranding?

In volledige vetverbranding, of met een ander woord dat je misschien beter kent, ketose, gebruikt je lichaam geen koolhydraten maar vetten als energiebron. Dat bereik je zodra je je koolhydraten beperkt tot maximaal 40-50 gram per dag. Zodra de voorraad overbodige suikers in je lichaam op is, gaat dit automatisch zelf op zoek naar een andere energiebron. En welke bron hebben heel wat onder ons in overvloed? Of course: vet. Dus gaat je eigen verbrandingsoventje vet verbranden en maakt je lichaam ketonen (afvalstoffen) aan. En zo kom je in ketose.

Wat zijn de voordelen van in ketose gaan?

Voordeel 1: je slankt sneller af
Zodra je lichaam vet als brandstof verbruikt, verlies je al snel 800 – 1500 gram per week. Hierdoor zie je snel het verschil. 4 kg minder op de teller is 1 kledingmaat verschil. Straf toch?

Voordeel 2: no more … goesting in zoet/hartig
Door koolhydraten te verlagen en eiwitten te verhogen, blijft je bloedsuikerspiegel meer in balans. Hierdoor heb je minder zin in bepaalde voedingsmiddelen en verborgen verleiders.

Een voorbeeld: je eet een ijsje (ja, 1 van mijn temptations). Je bloedsuikerspiegel stijgt en er komt een duiveltje op je schouders zitten dat een signaal geeft aan je hersenen en zegt NOG, NOG, NOG. Voor je het weet, heb je alweer iets koolhydraatrijk in je mond. Door koolhydraatarm en eiwitrijk te eten, ben je meer verzadigd en landt er een engeltje op je schouders dat zegt “goed bezig, meer dan genoeg voorraad om verder vet te verbranden”. Bye bye dus aan overeten. Geweldig toch hoe jij je lichaam kan beïnvloeden door het kiezen van de juiste voedingsgroepen?

Voordeel 3: het boost je energielevel

Herken je dit? Net geluncht en hopla, daar komt dat energiedipje. Dit komt omdat je hoge pieken krijgt in je bloedsuikerspiegel. Je lichaam moet dan veel moeite doen om het te veel aan suikers te verwerken. Zodra je koolhydraatarm en eiwitrijk eet, zoals met PowerSlim voorkom je dit. Je vetverbranding wordt geboost en ook je energie gaat pijlsnel de lucht in. Je voelt je frisser in je geest. Alleen maar voordelen dus 😉

Toch 1 kleine waarschuwing (maar dit gebeurt enkel in het begin van je PowerSlim programma en niet iedereen heeft er last van). Zodra je jouw suikerschuurtje leeg maakt door koolhydraatarm te eten, komen er plots veel ketonen (afvalstoffen) vrij. Heel veel op korte tijd. Hierdoor kan je de eerste 2-3 dagen last hebben van hoofdpijn en vermoeidheid. Maar zodra je schuurtje leeg is, is dit voorbij en ben jij helemaal klaar om echt te gaan voor die gezonde levensstijl.

Hoe weet je of je in vetverbranding/ketose bent?

Er zijn verschillende manieren om te achterhalen of je in echte vetverbranding zit. Je lichaam gaat bepaalde signalen geven en dat kan je meten met ketosticks (vrij te verkrijgen bij je apotheker of PowerSlim coach). De ketostick gebruik je bij de ochtendurine (hier zitten de meeste ketonen/afvalstoffen in). Verkleurt je ketostick licht roze? Je bent goed bezig!

Ook je lichaam geeft op een natuurlijke manier aan dat je in ketose bent. Een droge mond, meer dorst, vaker urineren en sterk ruikende adem zijn allemaal signalen van ketose. Niet iedereen heeft hier last van. En ’t is zo verholpen: meer water drinken of een suikervrije kauwgom.

Volg een ketogeen dieet altijd onder begeleiding

Een nieuwe gezonde levensstijl aanleren in een ketogeen programma heeft heel veel voordelen. Het is een gezonde manier om snel en efficiënt kilo’s te verliezen die perfect past in een druk actief leven. Je kan het op je eentje doen, maar de beste resultaten haal je door je te laten begeleiden door je PowerSlim coach (wij werken indien gewenst ook nauw samen met jouw huisarts). In de afslankfase zien we je om de week of 2 weken. Zodra je je gewicht bereikt hebt, zien we je 1 x per maand gedurende een jaar. Tijdens dat jaar leren wij jou alle kneepjes van het vak om die gezonde levensstijl echt vast te houden. En vooral ook hoe je je terug lekker in vel gaat voelen.

Wil jij ook graag werk maken van je nieuwe gezonde vitale energieke ik?
WIl je vooral niet minder en even lekker blijven eten?
Wil je snel resultaten zien zonder jojo effect?
Boek dan vandaag nog jouw gratis bodyscan.

Meer blogberichten

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

Voel jij de motivatie om aan je goede voornemens te werken nu al wegglijden? Druk dan snel op play en laat mijn tips je helpen om dit jaar wel te slagen en je doelen te bereiken.

Verder lezen

Verschillende soorten honger

PowerSlim coaches Joyce en Egon leren je bij Pure Dieet het verschil herkennen tussen gezonde honger en valse verleiders.

Verder lezen

Gezonde leefstijl tips voor het najaar van Pure Dieet.

Pure Dieet verklapt je de belangrijkste geheimen hoe je met PowerSlim niet bijkomt in het najaar.

Verder lezen