03 februari 2020

Train je brein om voornemens echt waar te maken

Train je mentale spieren en maak je goede voornemens echt waar.

Begin januari heeft iedereen goede voornemens. Helaas, onderzoek wijst uit dat de meesten onder ons al na 3 weken hervallen in onze oude gewoontes en slechts 8% zijn goede voornemens waarmaakt.

Hoe maak jij je goede voornemens wel waar?

In plaats van naar de fitness te hollen, zouden we beter onze mentale spieren trainen. Mentale fitness maakt onze slaagkansen veel groter. Immers wat de hersenen niet aansturen, doet het lichaam niet. Als je het met de juiste mindset bestuurt, kan je echt alles bereiken.

5 tips om je mentale spieren te trainen

Tip1: Kies een doel

Wat wil je bereiken? Kies een realistisch doel en plak er een tijdstip op. Bijvoorbeeld: tegen de volgende zomer wil ik terug in mijn bikini. Maak een moodboard met foto’s van hoe je je echt goed voelde (in je bikini, sexy jurk, zwemshort, dat strakke maatpak). Plak het op je frigo. Zo wordt je brein vaker geconfronteerd met het doel dat je wil bereiken en kan je veel beter aan de verleiding weerstaan.

Tip 2 : Vind het jezelf waard

Motiveer je door jezelf het waard te vinden. Je geest kan enkel optimaal werken als je er zorg voor draagt. Door bijvoorbeeld meer te slapen, meer te bewegen en pure gezonde voeding te eten, krijg je een hoger zelfbeeld en voel je je energieker. Dat helpt om door te zetten tot je doel bereikt is.

Tip 3: Laat je begeleiden door een coach

Topsporters hebben een coach die hen helpt om te slagen. Waarom jij niet? Als PowerSlim coach begeleiden we je wekelijks. We kijken naar je diepte- en hoogtepunten en stellen week na week je doelen bij. We houden je mentale spieren scherp getraind. Zo slaag je moeiteloos en zonder in te boeten aan lekker eten erin om je levensstijl aan te passen. Voor altijd.

Tip 4: Alles is een keuze

Alles is een keuze. We bepalen niet wat ons overkomt, maar wel hoe we ermee omgaan. Zodra jij leert hoe je emo-eten, binge-eten, sociaal drinken, enz… met je brein de baas kan, open je onbegrensde mogelijkheden. Je creëert een gevoel van vrijheid en pakt triggers aan met meer verantwoordelijkheid. Eens je dan je doel haalt, ohhh dan kan je de hele wereld aan.

Tip 5: Van droom naar realiteit.

Beschouw elke dag als een kans om dichter bij je doel te komen. Wees realistisch en bepaal haalbare doelen. Wijk je eens een keertje af van het pad? Geen man overboord, start terug opnieuw. Twijfel nooit aan jezelf, je hebt de kracht om alles in het leven te bereiken. Laat je zeker niet kleineren door anderen, vergelijk jezelf alleen met jezelf en laat de spiegel jouw ideale maatje zijn. Ook al komen er verleiders op je pad, blijf doorzetten. Het gevoel bij het bereiken van je doel is onbeschrijflijk. Dat kan ik je verzekeren.

Ik ben benieuwd welk doel jij dit jaar echt waar wil maken. Wil jij samen met jouw PowerSlim coach je mentale spieren trainen en werk maken van je gezonde levensstijl? Boek dan zeker eens een vrijblijven adviesgesprek.

Vraag nu jouw PS Healthy Life intake aan.

 

Meer blogberichten

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

Voel jij de motivatie om aan je goede voornemens te werken nu al wegglijden? Druk dan snel op play en laat mijn tips je helpen om dit jaar wel te slagen en je doelen te bereiken.

Verder lezen

Verschillende soorten honger

PowerSlim coaches Joyce en Egon leren je bij Pure Dieet het verschil herkennen tussen gezonde honger en valse verleiders.

Verder lezen

Gezonde leefstijl tips voor het najaar van Pure Dieet.

Pure Dieet verklapt je de belangrijkste geheimen hoe je met PowerSlim niet bijkomt in het najaar.

Verder lezen