10 juli 2020

Tips om minder vocht vast te houden op warme dagen

Tips om minder vocht vast te houden op warme dagen

Wekelijks kom je als PowerSlimmer op weegconsultatie. In de zomer kan dat al eens tegenvallen. Vaak ligt dit niet aan het feit dat je een cheatmoment hebt ingelast, maar eerder aan de warmte. Vooral vrouwen, maar ook mannen, houden bij warmere temperaturen vocht vast. De ene heeft last van dikkere enkels en gezwollen voeten, terwijl de andere zijn/haar ringen niet meer uitkrijgt of zich zelfs echt opgeblazen voelt. En dat weegt natuurlijk serieus door op de weegschaal. Niet leuk als je je best doet om kilo’s te verliezen. Maar niet getreurd, met een paar tips en tricks kan je dit vermijden.

De boosdoeners

Te veel gewicht
Als je kampt met overgewicht, zet het overtollige vet druk op de lymfen en bloedvaten. Daardoor drijf je minder vocht af en blijft het hangen in je benen of andere ledematen.

Te veel zoutverbruik

Een vaak voorkomende boosdoener! Je eet wellicht ongemerkt meer zout dan je lief is. Bij heel wat kant en klaar producten wordt veel zout toegevoegd. Let hier dus mee op, want het is oorzaak nummer 1 voor het vasthouden van vocht. Ben je aan het PowerSlimmen? Dan heb je hier gelukkig al minder last van


Te weinig beweging
Als je beweegt, verlies je vocht door te zweten. Als je niet beweegt, zal je minder zweten en slaat je lichaam vocht op.

De hormonen
Naast het feit dat je wat meer last hebt van moodswings, zal je ook al gemerkt hebben dat je weegschaal in ‘die periode van de maand’ serieus durft te schommelen. De hormonale niveau’s schommelen in deze periode enorm, waardoor je al snel 1 kg vocht vasthoudt. Best je dan gewoon even niet wegen.

Extra tips om te voorkomen dat je vocht vasthoudt

Beperk het zoutverbruik
Kook vers, kies beperkt voor kant en klare maaltijden en strooi niet rijkelijk overal zout over. 1 theelepel zout per dag is meer dan voldoende.

Drink voldoende en vermijd alcohol
Het klinkt raar, maar als je vocht vasthoudt moet je net meer drinken en neen, dan heb ik het niet over bubbels of wijn. Normaal drink je best 1,5 à 2l water per dag. Is het een tropische dag en zweet je meer, maak er dan 2,5 tot 3 liter water van. Je bent natuurlijk geen vis (blubblub;-).

Pimp daarom je water door er plakjes komkommer, verse munt, schijfjes citroen of limoen aan toe te voegen in fase 1. Vanaf fase 2 kan je meer variëren met smaakjes door het toevoegen van zomerfruit zoals aardbeien, frambozen, blauwe bessen of zelfs meloen. Het oog wil ook wat natuurlijk 😉

Eet veel vochtafdrijvende groenten
Groenten die een vochtafdrijvende functie hebben zijn bleekselderij, tomaat, komkommer, venkel en asperges. Check zeker eens de receptenpagina van PowerSlim, je vindt er tal van recepten waar deze groenten in verwerkt worden.

Wissel af met warm en koud
Als je naar de sauna gaat, zie je wel eens een stoere man of vrouw zich wagen aan de koude en warme dompelbaden. Je moet er karakter voor hebben, maar het stimuleert de doorbloeding en voert efficiënt vocht af.

Move that body…
Overtollig vocht kan beter afgevoerd worden als je meer beweging neemt. In de zomer kan je een verfrissende duik nemen in het zwembad, of een lange boswandeling doen in de schaduw. Mag het actiever? Wat dacht je van een partijtje strandvolleybal met z’n vieren? Welke sport ga jij doen om vocht af te voeren?

 

Met de pootjes omhoog 😉
Nog een goeie manier om het teveel aan vocht af te voeren is je na een lange werkdag in de zetel te leggen met de voeten omhoog. Zit het in je armen of handen, leg dan die wat hoger.

De belangrijkste tip: voorkom extra kilo’s

Hulp nodig? Boek eens een vrijblijvende bodyscan bij Pure Dieet. Tot binnenkort?

Meer blogberichten

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

Voel jij de motivatie om aan je goede voornemens te werken nu al wegglijden? Druk dan snel op play en laat mijn tips je helpen om dit jaar wel te slagen en je doelen te bereiken.

Verder lezen

Verschillende soorten honger

PowerSlim coaches Joyce en Egon leren je bij Pure Dieet het verschil herkennen tussen gezonde honger en valse verleiders.

Verder lezen

Gezonde leefstijl tips voor het najaar van Pure Dieet.

Pure Dieet verklapt je de belangrijkste geheimen hoe je met PowerSlim niet bijkomt in het najaar.

Verder lezen