14 mei 2022

Suncare, 3 tips for your eyes only.

Het zonnetje laat zich weer zien. Helaas ook de onzichtbare UV-stralen, die niet alleen je ogen maar ook de huid rondom je ogen beschadigen. Binnenkort trekken we weer naar het strand en de weerkaatsing van de zon doet daar nog minder goeds voor je tere oogzone. Voorkomen is beter dan genezen, dus goed beschermen is mijn allerbeste anti-aging tip voor jou.

All eyes on you.

De zon zet haar beste beentje voor, geen zonnebril bij de hand en ja lap, we knijpen ze weer mooi dicht. Dat betekent extra training voor je oogspieren waardoor je expressierimpels weer wat meer in de verf worden gezet. Een goede zonnebril die je ogen beschermt tegen lichtintensiteit en UV is dus zeker een musthave voor een gezonde oogzone. Kies voor een trendy montuur en optimale bescherming en laat je vooral adviseren door een opticien. Wil je tips die je helpen bij een goede keuze?
Check dan zeker deze blog.

All eyes on wrinkles.

Zonnecrème smeren om je oogzone te beschermen tegen rimpeltjes? Dat heb je misschien al eens getest en gemerkt dat een vet SPF-product je ogen alleen maar irriteert. Hier zijn alvast mijn musthaves voor een goed beschermde oogzone zonder irritaties.

TIP 1: BESCHERM VAN BINNENUIT MET VITAMINE C.

Vitamine C doet zoveel meer dan onze immuniteit versterken. De zonnige vitamine heeft ook tal van voordelen voor je huid. Ze versterkt je collageen zodat je huid weerbaarder wordt. Vitamine C helpt ook bij de eerste tekenen van huidveroudering, vooral als de huid aangetast is door UV stralen. Het is een krachtige anti-oxidant die inzet op anti-aging en UV-schade drastisch vermindert van binnenuit.
Vitamine C werkt het best als je het combineert met andere krachtige anti-oxidanten zoals Zink en Acerolabes. Deze Zuid-Amerikaans bes bevat 100x meer vitamine C dan 1 sinaasappel en vermindert zelfs pigmentvlekjes met 45%. De Skin vit C supplementen bevatten die allemaal.

GEBRUIK: 1à2 tabletten per dag bij een maaltijd, gecombineerd met een gezond voedingspatroon.

TIP 2: VOED JE HUID MET KRACHTIGE PEPTIDES LANGS BUITEN.

Een oogverzorging op basis van krachtige anti-oxidanten zoals vitamine A-C-E en opbouwende peptides gaan je oogcontour niet alleen hydrateren maar ook beschermen tegen vrije radicalen die veroorzaakt worden door de zon. Gebruik daarover een UV bescherming: zomer én winter!

Mijn musthave is de Vita-Peptide Eye gel van Environ. Deze verfrissende ooggel zal je huid rondom de ogen beter hydrateren en steviger maken zodat fijne lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar worden. Wacht vooral niet met het gebruiken van een oogverzorging tot de eerste lijntjes zichtbaar zijn, maar werk vanaf 25 jaar preventief.

GEBRUIK: neem ½ pompje op de toppen van je middenvingers en verdeel op het bot onder je oogleden van binnen uit naar buiten.
Extra tip: leg in de zomer je ooggel in de koelkast, extra verfrissend.

TIP 3: UV-BESCHERMING VOOR JE OOGZONE.

Of je een natuurwandeling maakt op een onbewolkte dag of op het strand vertoeft met een sterk weerkaatsende zon, je oogzone beschermen het is altijd belangrijk. Vaak hoor ik dat UV-bescherming rond de ogen te vet aanvoelt of reacties geeft. Daar heeft jane iredale in haar skincare minerale make-up lijn een fijne oplossing voor bedacht.

De Enlighten plus SPF 30 is een multitasker en een perfecte aanvulling op je dagelijkse oogverzorging. Het is een zijdezacht full coverage product met een natuurlijke breedspectrum UV-bescherming en blue light blokker. Het is het enige minerale make-up product voor de ogen op de markt dat een SPF 30 bevat. Bijzonder veilig voor gevoelige ogen, daar natuurlijke UV-bescherming niet prikt. Maar het doet zoveel meer dan concealen en beschermen. Het neemt de tekenen van vermoeidheid weg, vermindert fijne lijntjes en rimpels en het verheldert dankzij pigmentverblekende ingrediënten de donkere verkleuring rondom je ogen. Een zijdezacht en makkelijk product om aan te brengen met een heerlijk verkoelende applicator. Je merkt het al, dit is echt mijn topfavoriet binnen het jane iredale-gamma.

GEBRUIK: neem een half pompje voor beide ogen. Zet enkele stippen onder de ogen. Verdeel die met de applicator en blend in met de blending contour brush.
Verdeel het product niet met je vingers, dan verlies je de kracht van de dekkende camouflage. Verdeel de restjes op je borstel ook op je oogleden. Dan zijn die ook verzorgd en beschermd. Creast het product in de lijntjes? Dan gebruik je te veel product.

THE FINAL TOUCH.

Ik raad altijd aan om een vloeibaar make-up product te fixeren met een poeder. En welk poeder kan je dan beter aanbrengen dan de ‘award winning best powder’ Powder Me brush SPF 30 van jane iredale? Deze natuurlijke UV-filter kan je overdag makkelijk en zonder sporen een paar keer extra gebruiken om je UV-bescherming op kracht te houden. Altijd extra fixeren met een hydration spray. My favourite voor de zomer is de Pommist spray. Boordevol vitamientjes. Nog een tip? Ook deze kan je in de zomer in de koelkast bewaren. Een verfrissende zomercocktail voor je huid.

Wat wil een vrouw nog meer? EUH.. EEN NIEUWE ZONNEBRIL 😎

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen