10 juli 2020

PowerSlim tips om slank te blijven tijdens je Staycation

Tips om slank te blijven tijdens je Staycation

De zomer zal er dit jaar een beetje anders uitzien dan anders. Misschien vertrek jij toch op reis. Of misschien kies jij bewust voor een staycation @playahome. En wie zegt dat dit minder leuk zou zijn? Ik geef je graag wat tips om er een onvergetelijke en vooral slanke zomer van te maken 😉

Playa@home-tips
Deco dinner

Steun een lokaal afhaalrestaurant of tover zelf een 3 gangen menu op tafel maar maak het extra gezellig en decoreer je tafel stemmig. Haal je mooiste servies uit de kast en zorg voor sfeer met een chill achtergrond muziekje om echt te genieten met je tafelgenoten. Kies ook voor een menu waar je het moment zelf weinig werk aan hebt, zodat je zelf optimaal kan mee kan tafelen.

Haal de vakantie in huis

Als wij niet naar een zuiderse bestemming kunnen gaan, dan halen we die toch gewoon zelf in huis. Wat dacht je van een PowerSlim proof Italian style pizza of pasta, of een Mexican gevulde PowerSlim tortilla met vooraf een PowerSlim gaucamole en Chips of Spaanse anti pasto hapjes. Variatie zat. Maak het extra sfeervol en kies muziek die past bij de bestemming of maak een leuke quiz over het land.

Bubbelpret met vrienden

Nodig je bubbelvrienden uit en maak een lekkere PowerSlim cocktail, virgin mocktail of een andere bruisende cocktail uit het nieuwe PowerSlim kookboek. Speel een spelletje, maak het sfeervol met kaarsjes en geniet samen van een gezellige, lange zomeravond op jouw Playa@home terras.

Funcooking

Maak koken leuk, haal je kookboeken van onder het stof en varieer met je recepten. Steek de BBQ aan, laat de kids ieder hun eigen wrap of pokebowl samenstellen of zoek family-proof koolhydraatarme recepten. Het moet niet moeilijk zijn… En je kan altijd kiezen om een aantal simpele recepten uit te proberen die je nog nooit gegeten hebt.

Fit challenge

Jaarlijks zie je ze in de zomerperiode terugkeren; challenge hier, uitdaging daar. Je kan het zo gek niet bedenken. Maar waarom daag jezelf niet uit en organiseer je met de buurt een leuke challenge in de speeltuin bijvoorbeeld. Of je tovert je achtertuin om tot een crossfit parcours. Zo zorg je instant voor extra fun en beweging.

Staycation weight tips

Ook tijdens je vakantie is structuur heel belangrijk als je op gewicht wil blijven. Probeer je dus zeker aan je 5 à 6 eetmomenten per dag te houden. Plan ook je maaltijden, noteer ze eventueel op je moodboard van de dag. Zet zeker veel groenten voor de lunch en het diner op je menu.

Plan ook voldoende beweging. Daag jezelf uit en stel een doel voorop. Iedere dag 10000 stappen, een half uurtje fietsen, samen op de trampoline of touwtje springen met de kinderen. Wat kies je?

Wist je dat je lichaam meer caloriën verbrandt als je in water ligt?

Met een verfrissende duik koelt je lichaam snel af, waardoor je lichaam extra vet verbrandt om je lichaam op temperatuur te houden. Ohh, waar is dat zwembad?

Plan je een dagtripje, voorzie ook dan je gezonde tussendoortjes. Snij wat seizoensfruit of groentensnacks of neem een PowerSlim reep of wafeltje mee. Handig en lekker on the go.

Staat er toch temptation op het programma? En dan bedoel ik natuurlijk iets onweerstaanbaar lekkers? Probeer bewust keuzes te maken. Loont het om er lovehandles of dijvet van te krijgen? Geef je jouw temptation een 9 op 10, kies dan uitzonderlijk om eraan toe te geven. Vind je het zonde van de calorieën, laat dan de verleiding aan je voorbij gaan. Kies alleen voor voedsel dat je echt lekker vindt en geniet van iedere hap.

Dit zijn mijn tips voor een slanke staycation. Wil jij graag extra begeleiding en starten met jouw persoonlijke PowerSlim coach? Boek dan nu je gratis Bodyscan.

Meer blogberichten

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

Voel jij de motivatie om aan je goede voornemens te werken nu al wegglijden? Druk dan snel op play en laat mijn tips je helpen om dit jaar wel te slagen en je doelen te bereiken.

Verder lezen

Verschillende soorten honger

PowerSlim coaches Joyce en Egon leren je bij Pure Dieet het verschil herkennen tussen gezonde honger en valse verleiders.

Verder lezen

Gezonde leefstijl tips voor het najaar van Pure Dieet.

Pure Dieet verklapt je de belangrijkste geheimen hoe je met PowerSlim niet bijkomt in het najaar.

Verder lezen