13 juli 2019

Blijf op gewicht, move that body tijdens de vakantie

Move that body voor een slanke vakantie

De meesten onder ons hebben een zittende job en komen niet vaak toe aan bewegen. Gelukkig is dat op vakantie anders. Daardoor mag je je heel af en toe ook eens wat permitteren. Hoe tof is het om tijdens de vakantie tochtjes te maken, prachtige plekjes te ontdekken… met de fiets of te voet. Burn baby burn that calories!

Tijdens je PS-programma is het mijn taak om jullie aan het bewegen te krijgen. Bij de ene lukt dit al beter dan bij de andere. De ene zwemt graag, de andere boost zijn metabolisme met wandelen, nog iemand anders vindt joggen/fietsen een prettig alternatief. En dan heb je de meesters in excuses vinden. Die vinden altijd een reden om niks te doen of uitstel gedrag te vertonen. Maar wil je resultaat, dan heeft je lichaam net dat extra zetje nodig. Ik zeg altijd dat het succes van snel en gemakkelijk afvallen zit in de sleutel tot bewegen. Eens die sleutel gevonden, dan vliegen de kilo’s ervan af.

Het beweegt lekker op vakantie

Het blijkt dat 90% van de PowerSlimmers erop focussen om op vakantie extra te bewegen. De andere 10% blijft hardnekkig kiezen voor de honderd meter strandliggen. Tja, ’t is ook een keuze natuurlijk ?.

Het grote voordeel van bewegen op vakantie, is dat je makkelijker in ketose blijft. Of sneller dat zoet toetje gaat verbranden en zo binnen mijn 2 kg blijft. En wat is leuker dan heerlijk lang wandelen op het strand bij zonsopgang of -ondergang? Of met een gehuurde fiets door een natuurreservaat kuieren of wat baantjes trekken in het zwembad bij het eerste ochtendgloren, terwijl anderen er een sport van maken om als eerste hun handdoek te leggen aan het zwembad (ahja, die 10% topsporters strandliggen) ?.

Move that body wandeltips

– Neem goede wandelschoenen mee en trek te voet naar vele bezienswaardigheden.

– Boek eens een wandelvakantie.

– Wist je dat je met wandelen ongeveer 5 kcal per minuut verbrandt? Tenminste als je stevig doorwandelt 😉 Een uurtje levert je al snel 300 kcal op. Laat maar komen die Spaanse Gazpacho ?.

– Wil je je conditie op peil houden, steek dan je joggingschoenen en een leuke sportoutfit in je valies. Stimuleer je partner hetzelfde te doen. Wedden dat jullie met een mooier bruin kleurtje thuiskomen, want je bruint sneller als je beweegt. In dat verband: vergeet zeker je Powder Me niet (ahja ik ben naast dieetexpert ook skinexpert ?).

– Wist je dat je met een half uurtje joggen 300 kcal verbrandt? Dus die Griekse salade met Souvlaki’s ben je alweer kwijt.

Move that body zwemtips

– Tropische temperaturen op je bestemming? Ja sorry, maar dan zie ik mezelf ook niet gaan hardlopen. Zwemmen is dan toch favoriet. En je hebt overal wel een zwembad in de buurt. Zelfs als je koos voor 100 m strandliggen, kan je best eens afwisselen met wat baantjes trekken. Je hebt toch afkoeling nodig, niet?

– Die verfrissende duik met 10 minuutjes zwemmen levert je een verbranding op van 100 kcal. 10 u strandliggen en 10 x 10 minuten baantjes zwemmen = 1000 kcal. Verdorie, die strandliggers doen een topdeal ?.

Move that body fietstips

– Citytrips staan aan top of the list bij menige PowerSlimmer. Valencia staat momenteel op nummer 1 gevolgd door Barcelona en Parijs. Ideaal is om deze mooie steden te ontdekken met de fiets. Je kunt makkelijk van hotspot naar hotspot.

– Ook als je een langere vakantie boekt in bijvoorbeeld Kroatië of Slovenië, is het ideaal om eens een fiets te huren en zo de natuurreservaten en watervallen te ontdekken.

– Met fietsen verbrand je al snel 8,5 kcal per minuut. Dus na een uurtje tel je al snel 500 kcal. Laat dat Power-ontbijt maar knallen en laat die energie maar komen ?.

Mogelijkheden om te bewegen tijdens je vakantie zat…

– Trek je naar een camping/glamping, trommel dan je naaste buren op, socialize en speel samen een toernooitje strandvolleybal/ badminton of tennis.

– Autovakantie? Vergeet zeker geen bal mee te nemen. Je kinderen zullen je dankbaar zijn en samen spelen betekent extra quality time;


–  Ohh. En dit heb je waarschijnlijk op een eerder reisje met bestemming 100 m strandliggen zeker al gezien. Je ligt lekker te soezen, plots schrik je op van een stevige beat en staat er een groepje gebruinde, enthousiastelingen te huppelen in of voor het zwembad. Kijk vooral naar die man die met zijn bierbuikje meewiegt. Zelfs die heeft opeens een goed voornemen. Dus, draai je niet om maar ga lekker meedoen.

– Ben je een beetje waaghals en verleg je graag je grenzen,  kies dan voor bergbeklimmen, kanoën, wildwater raften, surfen of survival. Of doe eens lekker gek zoals ik tijdens mijn reis naar Florida en ga lekker van de grond op de waterski en het waterpretpark op de bananaboot. Yes you can!

Vind jij deze tips waardevol, deel ze dan met anderen. Ze zullen je dankbaar zijn.

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw verhaal. Deel het met mij en laten we samen weer anderen inspireren.

Meer blogberichten

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

Voel jij de motivatie om aan je goede voornemens te werken nu al wegglijden? Druk dan snel op play en laat mijn tips je helpen om dit jaar wel te slagen en je doelen te bereiken.

Verder lezen

Verschillende soorten honger

PowerSlim coaches Joyce en Egon leren je bij Pure Dieet het verschil herkennen tussen gezonde honger en valse verleiders.

Verder lezen

Gezonde leefstijl tips voor het najaar van Pure Dieet.

Pure Dieet verklapt je de belangrijkste geheimen hoe je met PowerSlim niet bijkomt in het najaar.

Verder lezen