08 februari 2022

Hip: clean make-up, hybride make-up

We gebruikten de voorbije jaren wellicht allemaal minder make-up, maar ik merk bij Pure Skin dat we net daardoor veeleisender worden. We smeren niet meer het eerste het beste op onze snoet, maar we willen weten hoe, waarvan en met welk doel het gemaakt wordt. Tijd om eens even stil te staan bij die wondere wereld in transitie.

WHAT’S NEW?

Als skinexpert verdiep ik me uiteraard voortdurend in huidverbeterende evoluties in mijn vakgebied. Daar maakt dus ook make-up deel van uit. Clean make-up wint de laatste jaren enorm aan populariteit en de nieuwe groene merken schieten als paddenstoelen uit de grond. En ja, die komen zich dan natuurlijk graag presenteren aan Pure Skin. En nu kom ik steeds meer het nieuwe toverwoord hybride make-up tegen. Hybride make-up, quoi? Voor wie het nog niet heeft zien of horen waaien: dat is make-up die verfraaiende of corrigerende functies combineert met huidverbeterende functies. Denk aan foundation die niet alleen fijne lijntjes verdoezelt maar je huid ook verzorgt, lipstick die niet alleen een mooi kleurtje aan je mond geeft, maar ook je lippen intensief hydrateert of mascara die niet alleen je wimpers verlengt maar ze ook verzorgt zodat ze beter groeien, mooier krullen…

MAAR IS DAT WEL ZO NIEUW?

Ik zou natuurlijk Joyce niet zijn, als ik me bij de introducties van die nieuwigheden niet de vraag zou stellen “is het echt vernieuwend of beter?”. Want ja, ik beken dat ik heel erg verknocht ben aan de skincare make-up van jane iredale. Terecht, want lang voordat clean make-up of hybride make-up buzzwoorden werden, legde Jane Iredale zich al toe op de ontwikkeling van make-up die ook goed is voor de huid. Meer dan 25 jaar geleden al focuste ze op gelijke delen schone ingrediënten, huidvriendelijke voordelen en langhoudende prestaties.

ONTWIKKelING VANUIT ERVARING

Als casting director en producer werd Jane dagelijks geconfronteerd met acteurs die worstelden met huidproblemen die door de zware make-up op het podium nog verergerden. Daar wou ze verandering in brengen met make-up die ook verzorgend was voor de huid. Met haar eerste product, Amazing Base Loose Mineral Powder, dat geformuleerd is met voedende en beschermende ingrediënten zoals granaatappel en algenextracten, zorgde ze voor een ware revolutie in de wereld van de cosmetica. Dermatologen en plastisch chirurgen prezen het vermogen om te kalmeren, te bedekken en te beschermen. Make-up artists en skinexperts waren er dol op en gebruikers vonden het geweldig dat het niet als make-up aanvoelde.

Tegenwoordig biedt jane iredale tientallen huidvriendelijke, minerale schoonheidsoplossingen voor alle huidtypes die perfect tegemoetkomen aan onze wensen voor een stralende happy skin. Zonder modieuze tendenzen uit het oog te verliezen, wordt er nog steeds geformuleerd vanuit het uitgangspunt dat make-up er goed uit moet zien, goed moet voelen en goed moet zijn voor de huid. For your happy skin only!

EEN MOOI VERSCHIL MAKEN

jane iredale maakt niet alleen zuivere producten die vrouwen ondersteunen om er op hun best uit te zien en zich op hun best te voelen, het bedrijf ondersteunt ook lokale organisaties die zich inzetten met een vergelijkbare missie. Door middel van dienstverlening aan de gemeenschap en zinvolle partnerschappen geven ze iets terug aan de community en aan onze planeet. Ook dat is een visie waar ik 100% achtersta.

Dus, als je je ooit de vraag stelt: “waarom haalt Joyce geen nieuwe make-up brands in huis?”, dan is het antwoord simpel. Ik heb met jane iredale al jaren alles in huis wat nu trendy en zinvol wordt. Wie doet beter?

Say hello to jane iredale

Meer blogberichten

Peach Fuzz, de nieuwe kleur van 2024

Pure Skin vertelt je meer over de nieuwe kleur Peach Fuzz en stelt on trend make-up jane iredale voor. Are you ready for 50 shades of Peach Fuzz?

Verder lezen

Renew your make-up tools

Trendrapport make-up herfst-winter 2023 van Pure Skin en tips en actie met jane iredale’s make-up tools

Verder lezen

Slimme tips voor een stralende zomerhuid

Pure Skin geeft je slimme tips en make-upadvies voor een stralende, gezonde zomerroutine.

Verder lezen