23 mei 2021

Even terugblikken op de make-up looks van Europa’s grote muziekfeest.

Gisterenavond zat ik zoals vele anderen aan mijn scherm gekluisterd voor het 65ste Eurosongfestival. Ik vond het alvast een fantastische show. Knap georganiseerd door onze noorderburen, met een sterk deelnemersveld en spannend tot de laatste vote. Het jaartje verplichte rust gaf precies een stevige boost aan de algemene creativiteit. Na een donkere periode kijken we allemaal uit naar het licht aan het einde van de tunnel. Dat dit nadert, reflecteerde zich in zowel de halve finales als de finale en het enthousiasme van het aanwezige (hoera!) echte publiek.

Uiteraard kan ik het niet laten om vooral de uiterlijke creativeit te beoordelen. De make-up looks die ik zag passeren werden dus kritisch bekeken. Het viel op dat de 6 make-up trends die ik eerder dit jaar deelde (check mijn blog) allemaal de revue passeerden. Je zag duidelijk het verschil tussen Team Glow en Team Mat.

Let the glow begin.

Presentatrice Nikkie de Jager, bekend van haar YouTube pseudoniem NikkieTuturials, stal dit jaar de show. Dat is ze ook wel verplicht aan haar bijna 14 miljoen volgers op YouTube en Instagram (waaronder ook Kim Kardashian en Lady Gaga), die dagelijks uitkijken naar haar make-upvideo’s. En hoe ze er telkens in slaagde om de kleuren van de transvlag in haar outfits te verwerken. Chapeau voor deze grote dame! Haar make-up sprankelde van de glow en de energie. Helemaal on trend, want paars – lila – roze zijn de trendkleuren van de dag.

Purple in the rain is volgens mij zeker 1 van haar favoriete palets bij jane iredale. Net zoals de highlight sticks. Je ziet dat ze er kwistig mee speelt aan de binnenkant van haar ogen, net onder haar wenkbrauwen om deze te liften en naar haar slapen toe. En niet te vergeten net boven haar lippen en op het topje van haar neus. Bij de look van gisteren koos ze een zacht roze Hightlighter, zoals bijvoorbeeld de cosmos van jane iredale. Team glow focust dus op de ogen.

De holiday glow zag ik ook duidelijk bij de K3 ladies van het Servische Hurricane. Zou daar een vleugje Maroccanoil (de hoofdsponsor) voor verantwoordelijk zijn? In alle eerlijkheid, ik ben meer fan van een naturelle holiday glow met de nieuwe Hyaluronic tan spray van Marc Inbane.

Ook de Gold dust van Jane iredale zag ik regelmatig passeren. Bij momenten had ik het gevoel dat het potje goud er overheen gegoten was. Ook hier vind ik subtiel spelen met glans toch altijd wat leuker. But the show has to glow.

Team mat got the power.

Als ik naar de uitslag kijk, dan zaten in team mat de hoogste toppers. Kijk es naar Barbara Pravi uit Frankrijk met Voilà. Het levende bewijs dat pure schoonheid nog meer naar boven komt met een healthy happy skin. Zij is mijn topper in team mat. Een pure huid, matte nude lippen, open blik en geen zware contouren. Gewoon pure klasse: haar stem, haar liedje en haar looks. Het jonge talent van Bulgarije hield het eveneens bij pure nude en mat.

Ook de make-up artist van Geike koos voor een matte look met wat zwaardere smokey eyes en nude lippen. Ik vroeg me wel af of Geike het niet vervelend vond dat haar frou frou aan haar wimpers bleef kleven?

En dan was er ook nog de power van Destiny uit Malta. Haar make-up artiest was zeker en vast wat raad gaan vragen bij Nikkie de Jager, want ook Destiny nam de trendkleuren mee in haar performance. Zij combineerde een semi-matte look met de trendkeuren roze, bv. de Blush stick Mist op haar wangen en matte mauve lippen en dan denk ik aan de lipfixation Blissed out. Vond ik ook een zeer geslaagde look.

Een trend die ook kracht geeft aan een nude skin, zijn rode matte lippen. De song van de zangeres van Senhit uit San Marino (de laatste in het rijtje) kreeg van haar rode lippen echt nog extra ‘adrenalina’.

En ook even over de inhoud.

De winnaar is… Italië. Of de zanger nu een lijntje snoof of niet in de greenroom, daar spreek ik mij niet over uit. Maar in de boodschap van hun spetterende rocksong kan ik me wel helemaal vinden. Ze zingen immers dat je altijd Pure jezelf mag zijn en mag blijven omdat je alleen zo alles wat je wil kan bereiken in je leven. Daarom hou ik zo van de quote ‘pure jezelf zijn’. Congrats Italy!

Meer blogberichten

Peach Fuzz, de nieuwe kleur van 2024

Pure Skin vertelt je meer over de nieuwe kleur Peach Fuzz en stelt on trend make-up jane iredale voor. Are you ready for 50 shades of Peach Fuzz?

Verder lezen

Renew your make-up tools

Trendrapport make-up herfst-winter 2023 van Pure Skin en tips en actie met jane iredale’s make-up tools

Verder lezen

Slimme tips voor een stralende zomerhuid

Pure Skin geeft je slimme tips en make-upadvies voor een stralende, gezonde zomerroutine.

Verder lezen