28 januari 2021

6 populaire make-up trends voor 2021

6 POPULAIRE MAKE-UP TRENDS VOOR 2021

In 2020 was je wellicht niet altijd gemotiveerd om make-up aan te brengen (ook ik beken schuld) maar toch draagt dat vleugje make-up enorm bij aan ons goed gevoel. Jij ziet in de spiegel toch ook liever een sprankelende dan een futloze snoet? Dus, laat ons even positief vooruit kijken naar de nieuwe make-up trends 2021.

Alle modeshows werden virtueel gehouden. Dat maakt het mij heel gemakkelijk om de grootste trend eruit te halen. Het viel zelfs op dat verschillende modehuizen aandacht hadden voor het ons inmiddels vertrouwde accessoire, het mondmasker. En eerlijk, ik denk niet dat die heel snel gaan verdwijnen. Daar houden we dan maar beter rekening mee zeker?

Trend nr. 1: a healthy happy skin

Als skin expert ben ik dol op deze trend. De no make-up make-up look was al een hit in 2020. Maar dit jaar gaan ze op de catwalk nog een stapje verder: een stralende, gehydrateerde en pure huid is de top. Een minerale basis met een natuurlijke afwerking zorgt ervoor dat je huid een mooie naturelle glow krijgt en gezondheid uitstraalt. De trend met de overdreven contouring technieken verdwijnt helemaal van de kaart.

Trend nr. 2: a holiday glow

Onlangs op vakantie geweest? De kans is klein, maar dan tover je good feeling en een mooie gezonde glow uit een potje. Een stralende huid met een gezonde bronzing gloed is dé trend voor 2021. Met een mooie egale selftanner zonder worteleffect mag je je veilig verwennen met een gezond Ibizakleurtje. Ga ik zeker doen!

Trend nr. 3: back to the 80’s

Met dat mondmasker op, mogen kleur en power niet ontbreken. Tinten zoals roze, geel en oranje zorgen voor good feeling op onze huid. En volgens deze trend spelen we niet alleen met kleur, maar ook met textuur: mat en glans wisselen elkaar af. Spannend!

Trend nr. 4: purple rain on your eyes

Na een donker jaar en een donkere winter, vinden de trendmakers dat er wat meer kleur in ons leven mag komen. Met extra kleur geven we ook kracht aan onze drukke dag. Dé trendkleur voor de ogen is paars. In alle mogelijke varianten, voor ieder type wat.

Trend nr. 5: Bambi eyes met de Féline liner

Ohh yes, deze vind ik zalig. Want ja, mijn jongste dochter heet Féline. En hoe komen ze erop? Inspiratie Bambi of course. Dus, upliften die ogen. Wil je het helemaal into 2021, kies dan voor kleur. Zelfs voor je mascara zijn de 80’s helemaal terug. Een kleurrijke mascara in blauw – paars – groen… Probeer het eens, you gonna love it.

Trend nr. 6: coral & red voor matte lippen

Geen gloss of crèmige lipsticks in 2021. Dat zou ook niet goed komen met de mondmaskers. Daarom spelen veel make-up artiesten op de catwalk met 2 kleuren over elkaar om toch diepte te brengen in matte lippen. Werkt perfect met de combinatie van hydraterende en niet afgevende texturen. Zo verras je met de meest stralende lach achter je masker.

Samenvatting van de trends 2021? Keep it simple, keep it bright.

Ontdek ook mijn tips en how to’s voor deze trends

Meer blogberichten

Peach Fuzz, de nieuwe kleur van 2024

Pure Skin vertelt je meer over de nieuwe kleur Peach Fuzz en stelt on trend make-up jane iredale voor. Are you ready for 50 shades of Peach Fuzz?

Verder lezen

Renew your make-up tools

Trendrapport make-up herfst-winter 2023 van Pure Skin en tips en actie met jane iredale’s make-up tools

Verder lezen

Slimme tips voor een stralende zomerhuid

Pure Skin geeft je slimme tips en make-upadvies voor een stralende, gezonde zomerroutine.

Verder lezen