08 mei 2022

Aandacht voor de minder mooie kanten van de zon

Het zonnetje… we snakken er zo naar na de winter. En het heeft ook veel voordelen. We worden er vrolijk van, we tanken er energie uit en onze botten ondervinden de weldaad van vitamine D. Maar jammer genoeg is er ook een keerzijde aan die medaille. België heeft namelijk een huidkankerprobleem! Ik moest echt even slikken toen ik las dat kwaardaardige tumoren de laatste 12 jaar bij ons stijgen met maar liefst 350%. Huidkankers zijn in België de meest voorkomende kankers. Elke 54 minuten sterft er zelfs iemand aan deze vreselijke ziekte!

Nog zo’n ontstellende vaststelling: vanaf de leeftijd van 40 jaar komen huidkankers meer voor bij mannen dan bij vrouwen. Te wijten aan testosteron, maar ook aan te weinig/geen zonnebescherming. Een overtuigend bewijs dat huidverzorging en -bescherming voor de man geen overbodige luxe is!

BESCHERMEN, BESCHERMEN!

Met de zomer in zicht, vind ik het als skin expert heel belangrijk om jullie te sensibiliseren voor de zon. Een bruin kleurtje mag je krijgen, maar wel op een gezonde, beschermde manier. Ik merk in de praktijk dat heel wat mensen nog altijd niet weten hoe je gezond een bruin kleurtje krijgt, of waarom het zo belangrijk is om dagelijks een SPF-bescherming te gebruiken. Zomer en winter! Daarom vertel ik je graag hoe je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden en kusjes van de zon.

GRATIS CHECK TIJDENS HUIDMELANOOMWEEK

In mei is het overigens ook Huidmelanoomweek (van 16 – 20 mei). Laat je huid gratis checken door een dermatoloog. Komt niet goed uit of er zijn te lange wachttijden bij de dermatoloog? Ook je huisarts kan je prima onderzoeken. Heel wat informatie vind je op https://www.euromelanoma.org/belgie

#metpureskinsafeinthesun

Meer blogberichten

Joyce vindt gouden parel Collageen draadlift

Joyce vindt tijdens haar zoektocht in beautyland een gouden parel: de collageen draadlift. Hiermee heeft ze weer een sterk wapen in huis om huidveroudering tegen te gaan en spectaculaire resultaten te bereiken.

Verder lezen
collageen

Collageen voor de eeuwige jeugd van je huid

Pure Skin vertelt je wat collageen betekent voor je huid en wat helpt en niet helpt tegen veroudering.

Verder lezen

Sunglasses, for your eyes only.

Tips en learnings van Pure Skin om je ogen en oogomtrek correct te beschermen tegen UV in samenwerking met Optiek Jo Warniers

Verder lezen