08 mei 2023

Zonder bescherming veroorzaakt de zon huidkanker.

De zon geeft ons good vibes maar beschadigt helaas ook onze huid.

De zon heeft veel voordelen. We worden er vrolijk van, we tanken er energie uit en onze botten ondervinden de weldaad van de vitamine D. Maar jammer genoeg is er ook een keerzijde aan die medaille. België heeft namelijk een huidkankerprobleem! Ik moest echt even slikken toen ik las dat kwaardaardige tumoren de laatste 12 jaar bij ons stijgen met maar liefst 350%. Huidkankers zijn in België de meest voorkomende kankers en wist je dat elke 54 minuten er zelfs iemand sterft aan deze vreselijke ziekte?

Nog zo’n ontstellende vaststelling: vanaf de leeftijd van 40 jaar komen huidkankers meer voor bij mannen dan bij vrouwen. Dat is te wijten aan het hormoon testosteron dat mannen hiervoor gevoeliger maakt, maar vooral aan zich niet goed beschermen tegen de zon. Conclusie: ook mannen moeten leren smeren.


BESCHERMEN, BESCHERMEN!

Nu de zomer eraan komt, vind ik het als Skin expert heel belangrijk om jullie te sensibiliseren voor de zon. Een bruin kleurtje mag je krijgen, maar wel op een gezonde, beschermde manier. Ik merk in de praktijk dat heel wat mensen nog steeds niet weten hoe je gezond een bruin kleurtje krijgt. En waarom het zo belangrijk is om dagelijks een SPF bescherming te gebruiken! Zomer en winter! Daarom vertel ik je in mei graag hoe je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden en kusjes van de zon.


Gratis check tijdens Huidmelanoomweek

In mei is er altijd de Huidmelanoomweek. Dan kun je je huid gratis laten checken door een dermatoloog. De gratis consultaties zijn gelimiteerd in aantal, dus maak best tijdig jouw afspraak. Geen gratis plek meer vrij? Laat je dan toch even nakijken bij een dermatoloog of je huisarts.

Wil je meer weten?

Heel wat informatie vind je op https://www.euromelanoma.org/belgie

Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel. Want mits de juiste voorzorgen, geniet je volop van gezond zonnen. Als Skin expert voel ik me mee verantwoordelijk voor jouw happy en healthy skin. Daarom laat ik je in mei ook genieten van een actie op de zonneproducten van Skin by Dings. Je vindt ze hier.

Meer blogberichten

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen

Well-aging, de nieuwste beautytrend

Pure Skin geeft je meer informatie over het verschil tussen anti-aging en well-aging.

Verder lezen

Slimme tips voor een stralende zomerhuid

Pure Skin geeft je slimme tips en make-upadvies voor een stralende, gezonde zomerroutine.

Verder lezen