23 juli 2018

7 make-up hacks om je make-up mooi te houden bij warm weer.

Hoe voorkom je dat bij tropische temperaturen je make-up in no time verpietert? Eerst en vooral: kies voor minerale make-up. Als de zon schijnt, wil ik geen make-up die chemische troep op mijn gelaat achter laat. Dit soort make-up bestaat vaak uit siliconen en dit alleen al veroorzaakt uitlopen. Wij zijn grote fan van minerale make-up die gewoonweg één wordt met je huid en onberispelijk blijft zitten. De 7 volgende make-up hacks helpen om je make-up mooi te houden bij echt warm weer.

7 make-up hacks bij warm weer

Stap 1: Hydrateer.

Op warme dagen zweet je veel meer dan anders. Daarom is veel water drinken een must. Maar hydrateer ook je huid voldoende met hydraterende crèmes of serums.
Onze hittebestendige favoriet: Essential B5 hydrating serum van Dermaquest.

Stap 2: it's a crime not to prime.

Een primer onder je make-up is onmisbaar. Deze zorgt ervoor dat je make-up onberispelijk blijft zitten en je huid minder gaat glimmen.

Onze Summer favoriet: Smooth Affair.

 

Stap 3: Bescherm je huid.

Bij mooi weer en zeker als je vakantie hebt, kom je meer buiten. Ook al lig of zit je niet dadelijk in de zon, toch is het belangrijk je huid te beschermen. Wist je dat er foundations met SPF bestaan?
Onze Summer favoriet: Powder Me Brush SPF 30

Stap 4: Mattifieer je huid.

Ik ben fan van een vrij dekkende foundation. Een Beyond Liquid foundation is mijn favoriet in de winter, maar in de zomer gaat mijn voorkeur toch naar een CC-crème. Maar dan wel in combinatie met extra dekkend poeder (om mijn onvolmaaktheden te camoufleren en glimmen tegen te gaan)  met een extra SPF om te beschermen.

Onze Summer favoriet: Amazing Base Loose Mineral Powder.

Stap 5: Gebruik ook primer voor je ogen.

Wil je geen mascaravlekken of uitlopende oogschaduw op een warmde dag? Dan is een oogschaduwprimer een goed idee.
Onze Summer Festival favoriet: Smooth Affair for eyes.

Stap 6: Kies langhoudende lipstick.

Een glanzende lipstick met een pittig zomers kleurtje geeft je gezicht een enorme boost. Helaas blijft die niet altijd zo goed zitten. Gelukkig heeft jane iredale hier weer een perfecte oplossing voor, nl. De lip Fixation. In een eerste stap breng je een intense, matte kleur aan die de hele dag blijft zitten, erna geef je extra comfort en verzorging met de gloss module. Hoeveel cocktails je ook drinkt of kussen je deelt, je lipkleurtje blijft waar het hoort: op jouw lippen.
Onze Summer Festival favoriet: Lip Fixation stain/gloss

Stap 7: Fixeer je make-up

Helemaal summerproof en klaar om te stralen met je make-up? Dan is je allerlaatste to do je make-up fixeren. Dit doe je met de hydration sprays van jane iredale. Extra tip: zet je spray in de minibar of in je frigo, zo voelt hij extra fris aan. Gebruik hem meerdere keren per dag Het is een zalige verfrissing.

Onze Summer Festival favoriet: Lemongrass love hydration spray


Meer blogberichten

Peach Fuzz, de nieuwe kleur van 2024

Pure Skin vertelt je meer over de nieuwe kleur Peach Fuzz en stelt on trend make-up jane iredale voor. Are you ready for 50 shades of Peach Fuzz?

Verder lezen

Renew your make-up tools

Trendrapport make-up herfst-winter 2023 van Pure Skin en tips en actie met jane iredale’s make-up tools

Verder lezen

Slimme tips voor een stralende zomerhuid

Pure Skin geeft je slimme tips en make-upadvies voor een stralende, gezonde zomerroutine.

Verder lezen