08 januari 2018

6 tips om koolhydraatarm te genieten op restaurant met PS Food & lifestyle

Uit eten, wat nu?

Je bent net gestart met het PS Food & lifestyle programma en dan word je ineens mee uit eten gevraagd. Wat nu? Gezellig met vrienden een hapje eten, een familiediner of een zakelijke lunch, er zijn het hele jaar door wel momenten dat je er niet onderuit kunt om buiten de deur te eten. Maar uit eten tijdens het afvallen: het kan gewoon! Het is alleen een kwestie van de juiste keuze maken. Hierbij 6 praktische tips om verantwoorde keuzes te maken bij een dinertje buiten de deur, zodat jij kan genieten zonder uit ketose te raken.

Tip 1: bekijk het menu goed

Weet je van tevoren dat je binnenkort uit eten gaat? Bespreek dit dan met mij in het volgende (online) consult. Zo kunnen we samen het menu alvast bekijken of er geschikte gerechten voor jou tussen zitten. Als je dit weekend nog uit eten gaat, geef dan (indien mogelijk) aan de kok door dat je een koolhydraatarm voedingspatroon volgt. Wanneer dit niet mogelijk is, laat dan zelf de koolhydraatrijke producten, zoals friet, aardappelpuree, brood of pasta, links liggen. Neem als afsluiter geen dessert maar vraag om koffie of thee. Nog een handige tip; bestel als eerste, zodat je je niet kunt laten verleiden door de keuzes van je tafelgenoten.

Tip 2: zorg dat je niet te veel honger hebt

Neem voordat je uit eten gaat een PS Food & lifestyle product. Dit stilt de grootste honger waardoor je jouw hongergevoel onder controle hebt, en de verleiding tijdens het eten makkelijker kan weerstaan.

Tip 3: verantwoorde voorgerechten

Vaak is er genoeg keuze in voorgerechten, vooral in salades of rauwkost. Hierbij enkele tips voor gezonde voorgerechten:
– Een salade met kip, vlees of vis is een goede keuze
– Heldere soep (niet gebonden met bloem) kun je gerust nemen
– Rundercarpaccio zonder pijnboompitten en vitello tonato, kan gewoon
– Let op met dressings, croutons, kaas, spekjes en pijnboompitten
– Ga voor een eiwitrijk voorgerecht, want eiwit verzadigt. Als je je voorafje dus slim kiest, zal je minder eten van het hoofdgerecht.

Tip 4: verantwoorde hoofdgerechten

Deze gang is makkelijker, het lijkt immers veel op de normale avondmaaltijd. Neem gegrilde, gebakken of gestoomde vis of vlees met groenten, en vermijd bijgerechten zoals pasta, aardappelen, rijst, brood en friet.

Tip 5: verantwoorde nagerechten

Helaas zijn de meeste nagerechten niet toegestaan in de eerste fase van het PowerSlim programma. Vrijwel ieder dessert is zoet en bevat koolhydraten, daarnaast bevatten desserts ook veel calorieën. Wanneer je toch met gezelschap deze gang wilt voortzetten breng dan van huis je favoriete PS Food & lifestyle snack mee en bestel verse muntthee of een kop koffie voor erbij.

Tip 6: verantwoorde dranken

Alcohol en frisdranken zijn ongezond. Ze leveren veel lege calorieën in de vorm van suiker. Neem in plaats daarvan dus water of thee. Of bestel bij aanvang van het diner automatisch een fles water.

De belangrijkste tip die ik je nog wil meegeven is: GENIET! Eet lekker rustig, kauw langzaam en geniet van het gezelschap en het heerlijke eten. Op deze manier heb je meer en langer plezier van hetgeen dat je eet. Je zult je daarna helemaal verzadigd voelen, en niet het gevoel hebben dat je iets hebt gemist.

Wil jij ook je goed voelen in je vel? Start dan nu met het PS Food & lifestyle programma en boek je gratis intake:

Meer blogberichten

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

Voel jij de motivatie om aan je goede voornemens te werken nu al wegglijden? Druk dan snel op play en laat mijn tips je helpen om dit jaar wel te slagen en je doelen te bereiken.

Verder lezen

Verschillende soorten honger

PowerSlim coaches Joyce en Egon leren je bij Pure Dieet het verschil herkennen tussen gezonde honger en valse verleiders.

Verder lezen

Gezonde leefstijl tips voor het najaar van Pure Dieet.

Pure Dieet verklapt je de belangrijkste geheimen hoe je met PowerSlim niet bijkomt in het najaar.

Verder lezen