13 maart 2018

5 tips hoe voeding invriezen een koud kunstje wordt.

Net thuis van een drukke werkdag en geen zin om verse groenten te verwerken?  Kies voor verse diepvriesgroenten. Hier geven wij je 5 tips hoe je altijd verse voeding binnen handbereik hebt. Lang leve de diepvriezer, zalig toch!

Tip 1: voeding invriezen met behoud van kwaliteit

Diepgevroren groenten zijn vaak van betere kwaliteit dan diegene die je vers in de winkel koopt. Eens van het veld worden de groenten enorm snel ingevroren. Tijdens het invriezen ontstaan ijskristallen, hoe sneller het vriesproces hoe kleiner de kristallen en hoe langer de smaak, textuur, kleur en voedingsstoffen behouden blijven.

Tip 2: de voorbereiding is het halve werk

Als je zelf gaat invriezen, zit het geheim in de voorbereiding. Verse groenten stop je best zo snel mogelijk in de diepvries, of je blancheert ze eerst kort. Bereide voedingsmiddelen laat je eerst afkoelen vooraleer je ze in de vriezer bewaart.

Tip 3: leve het etiket

Als je voeding invriest, is het belangrijk om de vriezer niet te vaak of te lang open te laten. Je kunt niet alles even lang bewaren. Daarom plak je best een etiket met datum en vermelding van de inhoud op je zakje of doosje.

Tip 4: hoelang bewaren?

Melk kan je best 1 maand bewaren, brood en bereid voedsel 3 maanden, vette producten 4 maanden en groenten 9 maanden.

Tip 5: ontdooien?

Het veiligst ontdooi je diepgevroren voedsel in de ijskast. Groenten en bepaalde bereidingen kan je ook op een laag vuurtje ontdooien. De microgolf gebruik je enkel in uitzonderlijke gevallen om straling en oververhitting te vermijden.

Bron: Wellness Magazine

Meer blogberichten

MET DEZE TIPS MAAK JIJ JE VOORNEMENS WAAR

Voel jij de motivatie om aan je goede voornemens te werken nu al wegglijden? Druk dan snel op play en laat mijn tips je helpen om dit jaar wel te slagen en je doelen te bereiken.

Verder lezen

Verschillende soorten honger

PowerSlim coaches Joyce en Egon leren je bij Pure Dieet het verschil herkennen tussen gezonde honger en valse verleiders.

Verder lezen

Gezonde leefstijl tips voor het najaar van Pure Dieet.

Pure Dieet verklapt je de belangrijkste geheimen hoe je met PowerSlim niet bijkomt in het najaar.

Verder lezen