07 september 2020

5 make-up hacks voor een acné huid

5 acné make-up hacks voor je zelfvertrouwen en een healthy happy skin

Al heel mijn carriere trek ik regelmatig naar het buitenland om me te verdiepen in de geheimen van een gezonde huid. Dit jaar vallen 2 van mijn studiereizen helaas door Covid-19 in het water. Thank God voor de digitalisering om toch up-to-date te blijven met de nieuwste trends.

Al mijmerend over mijn studietrips, schoot me tijdens het schrijven van deze blog over gezonde make-up hacks voor een acné/vette huid een beeld door het hoofd dat op mijn netvlies gebrand staat. Ik krijg er als skin en make-up expert nog steeds grijze haren van.

Ik zag jonge meisjes – in de make-up walhalla’s op zoek naar het perfecte cover make-up product –  met hun vingers in de make-up displays graaien, het spul doodleuk op hun gezicht smeren en buitenlopen alsof ze net uit de film The Mask waren ontsnapt.

Ik dacht bij mezelf “is hier nu geen enkele make-up expert die deze meisjes even zegt: “keep your dirty fingers away from that make-up display, let me help you”. Jammer genoeg gebeurde dat niet. En helaas zie je dat niet alleen in het buitenland, maar ook in onze make-up stores. Als Covid-19 al iets positiefs teweegbrengt, dan is het wel de extra aandacht voor hygiëne. Daarom zijn make-up displays en testers ook verboden gebied. Ik hoop echt dat de nieuwe make-up hygiëne een blijver wordt. Dit even terzijde…

Mijn 5 acné make-up hacks voor een healthy happy skin.

# Acné make-up hack 1: kies voor minerale skincare make-up

Minerale make-up is here to stay. Je ziet de minerale merken als paddenstoelen uit de grond schieten. Ik werk ondertussen bij Pure Skin al meer dan 10 jaar met de skincare make-up van jane iredale. Jane iredale was de allereerste die minerale make-up ontwikkelde en is nog steeds uniek in haar soort. Haar make-up brand doet zoveel meer dan alleen je gezicht pimpen met mooie kleurtjes. Ze gaat altijd een stap verder in haar ontwikkeling en ze verbetert je huidconditie met make-up. Hoe cool is dat?

Bovendien heeft ze wereldwijd al ontzettend veel beautyprijzen gewonnen. Ze mag zich dus zeker met trots profileren als ‘The skincare make-up brand’. Wist je trouwens dat de allereerste foundation die ze op de markt bracht een foundation poeder is, specifiek voor de acné huid? Jaja, en daar vertel ik je in een van de volgende make-up hacks meer over. Snel verder lezen.

# Acné make-up hack 2: clean your brushes en your skin

De acné-bacterie is een lastige om onder controle te krijgen. Maar vaak ben je zelf de oorzaak van het verspreiden ervan. Hoe vaak reinig jij je make-up borstels: nooit, soms, … are you guilty? Verstuif na gebruik van je borstels wat Botanical brush cleanser op een tissue en wrijf ze hierin proper (geen tijd is geen excuus want het duurt amper een paar seconden). Zo red je de gezondheid van je acné huid.

1 x per week geef je je make-up borstels een verwenbeurtje met je Sebu wash cleanser. Nu kan je je zonder zorgen verder make-uppen.

Nog een extra tip: ga nooit slapen met make-up, zelfs niet met minerale make-up. Reinig je huid AM en PM met dezelfde reiniger als je make-up borstels. De Sebu wash cleanser is echt my happy advice voor acné. En zo voorkom je met deze hack dat je nog meer acné krijgt.

# Acné make-up hack 3: it’s a crime not to prime

Wil je dat je foundation en camouflage de hele dag onberispelijk blijven zitten en dat je zelfvertrouwen een boost krijgt, dan is primen de oplossing. Acné huiden zijn er in twee varianten. Heb je last van een droge huid met puistjes, dan raad ik je de Smooth affair for oily skin met de blending brush aan. Deze controleert het glanzen en bevat de revolutionaire pore away technologie. Heb je puistjes in combinatie met een vette huid of last van een glimmende huid, kies dan voor de Abscence oil control en de foundation brush.

Deze laatste gebruik je ook als avondverzorging om je talgproductie in balans te houden tijdens je slaap.

# Acné make-up hack 4: concealer: wie niet weg is, is gezien

Met de helende, vloeibare concealer Zap&Hide speel je verstoppertje met je puistjes. Deze bevat een antibacteriële formule die voor een snelle kalmering van je puistje zorgt. Dit is echt een SOS product voor de jeugd, maar ook voor dames die nog regelmatig last hebben van hormonale puistjes. Ook handig on the go als er plots een puistje om de hoek loert. Meermaals per dag aanbrengen en voor je het weet is die vervelende puist weer verdwenen. Ik tel tot 3, wie niet weg is is gezien 😉

 

# Acné make-up hack 5: betover je huid met een magische foundation en spray all your troubles away

Als je er graag bijloopt als een filmster in The Mask, blijf dan vooral cosmetische make-up smeren. Maar als je liever over de rode loper schrijdt met een gezonde happy glowy skin zonder puistjes dan is the perfect foundation je right tool. De PurePressed base mineral foundation was het eerste product dat jane iredale meer dan 25 jaar geleden lanceerde.

En ik kan je verzekeren dat je je zelfvertrouwen een enorme boost geeft als je deze foundation dagelijks gebruikt. Je zal stralen als een ware moviestar. Je speelt de rol van je leven met glans want je geeft je huid in een wip een mooie egale finish en beschermt ze tegelijk met een fysische zonnebescherming SPF 20. Mocht je een duik in het water willen nemen of terecht komen in een felle plensbui, no worries: de foundation is ook waterbestendig. Met de refill verpakking trekt jane iredale de kaart van het milieu. Schaf je de eerste keer ook de Refillable compact aan die je altijd meeneemt zodat je onderweg kan bijwerken als nodig.

Extra tip: gebruik de Handi brush en de Crease brush bij het aanbrengen. Met de Handi brush verdeel je de foundation mooi in gelijke strepen (geen rotaties), met de Crease brush camoufleer je snel een puistje. Mijn supertip om je foundation niet te laten uitlopen? Gebruik de Balance hydration spray. Die fixeert en kalmeert je acné/vette huid. And you spray all your skin troubles away.

Dit waren mijn 5 acné make-up hacks. Wil je persoonlijk advies op maat? Boek dan eens een make-up scan. In 90 minuten leer je hoe je verstoppertje speelt met je glimmende acné huid en vol zelfvertrouwen straalt op de rode loper van je leven. Het is de meest waardevolle (Sk)investering om te ontdekken hoe jij in 5 minuten stralend de deur uitgaat zonder huidzorgen.

Wanneer zie ik jou in mijn make-up moviestudio?