02 december 2020

Zorgen peelings echt voor huidverbetering?

Peelings… zijn ze echt effectief bij huidproblemen?

Of je nu last hebt van een droge of vette huid, Huidverbetering en huidverjonging is dé expertise bij Pure Skin. Of je nu last hebt van een droge of vette huid, pigmentvlekken, acné of huidveroudering, peeling en microneedling zijn de meest geschikte behandelingen.

Ik heb het dan niet over peelings die je in warenhuis, apotheek of parfumerie tegenkomt. Je weet wel van die crèmes met bolletjes in…  Maar over peelings op basis van (fruit)zuren. Afhankelijk van het soort zuur dat ik gebruik, kan ik huidincidaties zoals acné, pigmentvlekken, zonneschade en anti aging heel gericht aanpakken.

Na een grondige huidanalyse bekijken we welke peelings het beste zijn voor jouw huid. Ieder ingrediënt in de peeling heeft namelijk zijn specifieke werking. De huidanalyse bepaalt of we de peelings gaan versterken door meerdere lagen aan te brengen en/of ze te combineren met microneedling. Zo communiceren we in de juiste huidlagen en krijg je echt zichtbare resultaten.

Wat doet een peeling bij acné?
Bij acné is het eerst belangrijk om te kijken welk soort acné het is. Gaat het om zwarte puntjes, verstopte poriën, ontstekingen of acné letsels (zoals PIH – bruine vlekjes die ontstaan na het uitknijpen van puistjes en onbeschermd zonnen). Zodra we hier zicht op hebben, kijken we welke peeling voor jou de beste is. Een oppervlakkige peeling op basis van salicylzuur zal vooral de verhoorning, de talgproductie en de zwarte puntjes aanpakken. Diepere peelings met Trichoolazijnzuur (TCA) zijn heel efficiënt bij open poriën en acné littekens.
Voor je met dit soort peelings aan het werk gaat, is het uitermate belangrijk om de huid thuis eerst goed voor te bereiden met een huidprogramma op maat. Enkel zo bereik je de beste resultaten.

Mijn favoriet voor thuis: het Clarity Focus programma van Environ gecombineerd met de Youth Biome en Skin accumax van Advanced Nutrition Programme.

Quincy’s ervaring: “zonder littekens van mijn puisten verlost’.

Toen Quincy 16 jaar was, kwam hij heel onzeker naar Pure Skin. Hij had last van behoorlijk wat acné over het ganse gelaat. We zijn met een beperkte thuisverzorging gestart en hebben in de praktijk stap per stap de peelings opgebouwd. Ondertussen is Quincy enkele jaren ouder en is zijn acné volledig onder controle. Hij blaakt nu van zelfvertrouwen met een happy healthy skin.

Wat doet een peeling bij pigmentvlekken?
Pigmentvlekken zijn er in alle soorten en maten. Ook hier is het belangrijk om na te gaan wat voor soort pigmentstoornis je hebt. Heb je kusjes van de zon gekregen, een post inflammatoire hyperpigmentatie (bruine vlekjes na een trauma denk bijv. aan puistje), last van melasma (pigmentatie door hormoonschommelingen) of ouderdomsvlekken. Deze pigmentproblemen zitten op verschillende plaatsen in de huid. En niet iedere peeling gaat even diep. De pigmentpeelings bevatten vooral pigmentverhelderende stoffen die de donkere pigmentvlekken een stuk lichter maken. Voor de pigmentbehandeling kies ik voor de Skinbrite peelings gecombineerd met een Jessner peel of bij melasma ben ik grote fan van de Mela lightening peel gecombineerd met microneedling. Pigment aanpakken vergt geduld en tijd, maar vooral een goede consistente thuisverzorging. 1 dag geen zonnebescherming smeren en je huid wordt weer getriggerd. Jaarlijks een herhalingskuur voor je pigment is ook een to do. Een pigment moet je eigenlijk zien als een soort littekentje. De peelings duwen het terug naar beneden, onbeschermd zonnen en hormonen duwen het weer naar boven. Pigmentverhelderende producten voor thuis zijn dus een must.

De Pure Skin favoriet voor thuis: de Skinbrite lijn gecombineerd met de Sunamor SPF 50 van Dermaquest. Inwendig de youth biome en Skin anti oxidanten van Advanced nutrition programme.

Cynthia’ ervaring: “bye bye melasma!”

Cynthia kwam bij me langs voor een Discover behandeling en advies. Ze had last van hormonale pigmentvlekken (melasma) op het voorhoofd. We zijn aan de slag gegaan met pigmentonderdrukkers en pigmentverhelderende peelings. Cynthia’s melasma is volledig verdwenen en we blijven nu haar huid beschermen en stimuleren om haar jeugdige glow te behouden. Haar mooiste compliment? Ze wordt vaak 10 jaar jonger geschat.

Wat doet een peeling bij huidveroudering?
Het zorgt voor een algemene huidverbetering en verjonging. Vanaf 20 jaar begint je collageen met 1% per jaar af te nemen. Ook de groei van nieuwe huidcellen vermindert en je komt moeilijker af van dode huidcellen. Je huid verliest haar mooie glow. Een anti aging peel stimuleert, versterkt en verstevigt je huid. Dit type peelings combineer ik altijd met microneedling. Je krijgt niet alleen een mooie glow maar ook fijne lijntjes en rimpeltjes worden terug strakker. Mijn favoriete anti aging peelings zijn de VitA peel en de VitC peel gecombineerd met microneedling.

De Pure Skin favoriet voor thuis: de Youth essentia lijn van Environ gecombineerd met de Skin collagen support en de Skin moisture lock capsules van advanced nutrition programme.

Marleen’s ervaring: “mijn huid is 10 jaar jonger geworden”.

Marleen had door hormoonschommelingen plots stevigheidsverlies van de huid. Ze is thuis met microneedling (roller) en het DF Mobile apparaat van Environ aan de slag gegaan. En in de praktijk zijn we beginnen kuren met zuren. Marleen haar glow kwam mooi terug en haar huid werd terug veel strakker. Rimpeltjes werden enorm zachter. Marleen voelt zich weer lekker in haar vel, zeker dankzij de vele complimenten die ze krijgt.

Wil jij ook actief werken aan jouw huidbeeld? Start dan met een Skindate met huidanalyse. Je krijgt tips en tricks en een persoonlijk plan van aanpak. Maak een afspraak voor een skindate.

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen