11 mei 2021

Werkt cellulite je op de heupen?

KRIJG JIJ HET OOK OP JE HEUPEN VAN CELLULITE?

Tijden veranderen en het schoonheidsideaal verandert mee. Denk even aan de 17de eeuw toen Rubens voluptueuze vrouwenlichamen verheerlijkte in zijn barokke schilderkunst. Wat een verschil met tegenwoordig nu IG babes snel ieder verdacht deukje op het lichaam filteren. Gelukkig zet bodypositivity een andere slinger in beweging en kiezen we eerder voor de gulden middenweg. Perfectie is zo passé, maar uiteraard willen we wel het beste eruit halen.

Wat is cellulite?

Cellulite wordt veroorzaakt door veranderingen in ons vetweefsel. Je hebt verschillende soorten gradaties van vet in ons lichaam. Slecht, goed en acceptabel vet. Of je nu een Rubensiaans model bent of een IG babe, je kan te maken krijgen met cellulite. Ons vetweefsel net onder de huid bestaat uit lapjes vet die zich op luchtkussentjes bevinden (ons bindweefsel). Vrouwelijke hormonen beïnvloeden graag die luchtkussentjes. Hierdoor gaan ze loodrecht op elkaar staan en als er dan enkele zware vetweefsels op komen te liggen, kan je je visueel al voorstellen wat er gebeurt. Dan zie je plots de structuur van een Chesterfieldbank op je huid verschijnen (waren die zetels niet trending?).

Mannen hebben andere hormonen waardoor hun luchtkussentjes en vetweefsel diagonaal over elkaar komen te liggen. Dus minder inzakkingen en bijgevolg een strakkere huid. The lucky bastards.

De oorzaken van cellulite

Vanaf de leeftijd van 25 jaar neemt ons collageen af en krijgen onze luchtkussentjes veel te verduren. Ons bindweefsel wordt minder elastisch en daardoor wordt meer vetweefsel naar boven geduwd.

Cellulite maakt niet alleen een onderscheid tussen vrouwen en mannen, maar ook tussen huidskleur. Donkere huidtypes hebben er meer last van dan lichte.

Als je voorouders last hadden van cellulite, wees er dan maar zeker van dat het jou ook kan overkomen. Cellulite wordt genetisch bepaald en ook hormonale veranderingen kunnen cellulite veroorzaken of verergeren. De pil kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je vocht zal vasthouden. Bedenk wat er gebeurt als er niet alleen vet maar ook vocht op je luchtkussentjes komt te zitten. Halleluja.

Kan je er iets aan doen?

Toch wel. Ontdek maar snel mijn 3 tips voor een summerbody zonder cellulite.

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen