11 mei 2021

Werkt cellulite je op de heupen?

KRIJG JIJ HET OOK OP JE HEUPEN VAN CELLULITE?

Tijden veranderen en het schoonheidsideaal verandert mee. Denk even aan de 17de eeuw toen Rubens voluptueuze vrouwenlichamen verheerlijkte in zijn barokke schilderkunst. Wat een verschil met tegenwoordig nu IG babes snel ieder verdacht deukje op het lichaam filteren. Gelukkig zet bodypositivity een andere slinger in beweging en kiezen we eerder voor de gulden middenweg. Perfectie is zo passé, maar uiteraard willen we wel het beste eruit halen.

Wat is cellulite?

Cellulite wordt veroorzaakt door veranderingen in ons vetweefsel. Je hebt verschillende soorten gradaties van vet in ons lichaam. Slecht, goed en acceptabel vet. Of je nu een Rubensiaans model bent of een IG babe, je kan te maken krijgen met cellulite. Ons vetweefsel net onder de huid bestaat uit lapjes vet die zich op luchtkussentjes bevinden (ons bindweefsel). Vrouwelijke hormonen beïnvloeden graag die luchtkussentjes. Hierdoor gaan ze loodrecht op elkaar staan en als er dan enkele zware vetweefsels op komen te liggen, kan je je visueel al voorstellen wat er gebeurt. Dan zie je plots de structuur van een Chesterfieldbank op je huid verschijnen (waren die zetels niet trending?).

Mannen hebben andere hormonen waardoor hun luchtkussentjes en vetweefsel diagonaal over elkaar komen te liggen. Dus minder inzakkingen en bijgevolg een strakkere huid. The lucky bastards.

De oorzaken van cellulite

Vanaf de leeftijd van 25 jaar neemt ons collageen af en krijgen onze luchtkussentjes veel te verduren. Ons bindweefsel wordt minder elastisch en daardoor wordt meer vetweefsel naar boven geduwd.

Cellulite maakt niet alleen een onderscheid tussen vrouwen en mannen, maar ook tussen huidskleur. Donkere huidtypes hebben er meer last van dan lichte.

Als je voorouders last hadden van cellulite, wees er dan maar zeker van dat het jou ook kan overkomen. Cellulite wordt genetisch bepaald en ook hormonale veranderingen kunnen cellulite veroorzaken of verergeren. De pil kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je vocht zal vasthouden. Bedenk wat er gebeurt als er niet alleen vet maar ook vocht op je luchtkussentjes komt te zitten. Halleluja.

Kan je er iets aan doen?

Toch wel. Ontdek maar snel mijn 3 tips voor een summerbody zonder cellulite.

Meer blogberichten

17 years Pure Skin - 30 years Environ.

Het lijkt alsof het gisteren was: de dag dat ik mijn praktijk opende, boordevol dromen en passie voor een toekomst van pure schoonheid. Het begon allemaal met mijn twee magische handen. Hoe vaak hoor ik tot op de dag van vandaag “Joyce, je masseert zo zalig, jij hebt gouden handen”. Voeg daar een vat vol voeding, make-up en huidkennis aan toe en je krijgt een Pure Skin.

Verder lezen
acné savers

Pure Skin acné savers in 1,2,3

De Pure Skin skin expert ontsluiert alle geheimen van een easy peasy aanpak van jouw acné probleem met het Clarity+ gamma van Environ

Verder lezen
Hoe voorkom je acné

Say bye bye tegen acné en puistjes

Pure Skin ontsluiert de geheimen van opstoten van acné en geeft je doeltreffende remedies om te streven naar een gezonde huid.

Verder lezen