08 februari 2022

Dit kan je doen bij puffy eyes en donkere kringen

Zie je donkere kringen rondom je ogen?

Puffy eyes en donkere kringen kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze zijn meestal het gevolg van een zeer dunne huid en een te trage bloedcirculatie. Bruine kringen en vlekjes rondom de ogen zijn dan weer het gevolg van pigmentproblemen.

Hoe krijg je wallen?

Door vocht of vetophoping. Vochtophoping ontstaat door een minder goede vochtbalans. Meer water drinken is hiervoor de beste oplossing. Vetophoping is eerder genetisch bepaald en dan is een operatieve ingreep het meest doeltreffend. Tegen overtollige huid is geen enkele oogverzorging opgewassen.

MIJN TOPINGREDIËNTEN VOOR DONKERE KRINGEN:

– Glycerine en hyaluronzuur voor meer hydratie.
– Dimethicone helpt voorkomen dat er vocht ontsnapt.
– Cafeïne heeft effect op bloedvaatjes en werkt als antioxidant.
– Collageen en peptides verstevigen de huid.
– Vitamine A en C werken niet alleen anti-agend maar ook pigmentverlichtend.

Maximum resultaat in minimum tijd?

Breng je ooggel of oogcrème als volgt aan: neem ½ pompje van het product op je middenvingers, verdeel het zachtjes van binnen naar buiten op het oogbot onder je ogen en laat het product zo wegsmelten als sneeuw voor de zon. Ik raad af om oogproducten aan te brengen op je oogleden omdat je dan een risico hebt voor oogontstekingen.

Wil je weten waarom een oogverzorging aanbrengen zo noodzakelijk is? Lees dan zeker mijn Blog: Doeltreffende oogverzorging.

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen