28 februari 2020

Waarom je huid een serum nodig heeft.

Waarom je huid geen selfie filter maar een serum nodig heeft.

Niet voor niets start ik bij Pure Skin Huidinstituut altijd met een Discover huidanalyse om na te gaan welke behoeften je huid nodig heeft. En hoe vaak hoor ik dan dat zowel vrouwen als mannen hun huid gewoon wat reinigen (vaak zelfs met water) en dan een dag-/nachtcrème zonder SPF smeren. Jij ook? Lees dan zeker mijn reinigingsdossier.

Uiteraard komt iedereen met een specifieke vraag naar Pure Skin. “Hoe kan ik huidveroudering tegen gaan, mijn gevoelige huid er minder rood uit laten zien of mijn droge huid het beste verzorgen?”. Pigmentvlekjes zijn dan weer vaak een zorgpunt voor mannen. En regelmatig zie ik vrouwen die het gevoel hebben dat ze nog in hun puberteit zitten en graag hun acné/puistjes kwijt willen.

Eén ding hebben ze gemeen: ze snakken naar een ‘geen selfie filter nodig huid’. En hoe pak je dat het beste aan? Met een krachtige problemsolver in je gezichtsverzorgingsroutine.
Ja ja, je raadt het al: een serum!

Wat is een serum?

Een serum is vloeibaarder dan een dag/nachtcrème. Er zijn waterige of olie-achtige structuren die je gebruikt afhankelijk van de huidindicatie waarvoor je hem nodig hebt. Een serum is altijd veel sterker geconcentreerd dan bijvoorbeeld een dag/nachtcrème. En bevat veel hogere werkzame stoffen, die dankzij hun kleinere moleculaire omvang ook dieper in de huid indringen. Over de opname van een serum vertel ik je later meer.

Waarom smeer je best een serum?

Of jij nu kiest voor de Slumber, Skyline, Valencia of Hudson Instagram filter, de meeste likes ga je krijgen met een Pure Skin serum filter. Jawel, pure jezelf zijn. En dat verzin ik niet, maar het is proefondervindelijk bewezen. Graag een pure foto zonder diepe rimpels, pigmentvlekken, couperose, gedeshydrateerde huid of acné, dan is een specifiek serum je beste wapen. Hoe en wanneer? Lees het in hoe gebruik je een serum.

Meer blogberichten

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen

Well-aging, de nieuwste beautytrend

Pure Skin geeft je meer informatie over het verschil tussen anti-aging en well-aging.

Verder lezen

Slimme tips voor een stralende zomerhuid

Pure Skin geeft je slimme tips en make-upadvies voor een stralende, gezonde zomerroutine.

Verder lezen