28 februari 2020

Waarom je huid een serum nodig heeft.

Waarom je huid geen selfie filter maar een serum nodig heeft.

Niet voor niets start ik bij Pure Skin Huidinstituut altijd met een Discover huidanalyse om na te gaan welke behoeften je huid nodig heeft. En hoe vaak hoor ik dan dat zowel vrouwen als mannen hun huid gewoon wat reinigen (vaak zelfs met water) en dan een dag-/nachtcrème zonder SPF smeren. Jij ook? Lees dan zeker mijn reinigingsdossier.

Uiteraard komt iedereen met een specifieke vraag naar Pure Skin. “Hoe kan ik huidveroudering tegen gaan, mijn gevoelige huid er minder rood uit laten zien of mijn droge huid het beste verzorgen?”. Pigmentvlekjes zijn dan weer vaak een zorgpunt voor mannen. En regelmatig zie ik vrouwen die het gevoel hebben dat ze nog in hun puberteit zitten en graag hun acné/puistjes kwijt willen.

Eén ding hebben ze gemeen: ze snakken naar een ‘geen selfie filter nodig huid’. En hoe pak je dat het beste aan? Met een krachtige problemsolver in je gezichtsverzorgingsroutine.
Ja ja, je raadt het al: een serum!

Wat is een serum?

Een serum is vloeibaarder dan een dag/nachtcrème. Er zijn waterige of olie-achtige structuren die je gebruikt afhankelijk van de huidindicatie waarvoor je hem nodig hebt. Een serum is altijd veel sterker geconcentreerd dan bijvoorbeeld een dag/nachtcrème. En bevat veel hogere werkzame stoffen, die dankzij hun kleinere moleculaire omvang ook dieper in de huid indringen. Over de opname van een serum vertel ik je later meer.

Waarom smeer je best een serum?

Of jij nu kiest voor de Slumber, Skyline, Valencia of Hudson Instagram filter, de meeste likes ga je krijgen met een Pure Skin serum filter. Jawel, pure jezelf zijn. En dat verzin ik niet, maar het is proefondervindelijk bewezen. Graag een pure foto zonder diepe rimpels, pigmentvlekken, couperose, gedeshydrateerde huid of acné, dan is een specifiek serum je beste wapen. Hoe en wanneer? Lees het in hoe gebruik je een serum.

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen