08 februari 2022

Tips om statisch haar te vermijden

Je wintercoupe ligt net in de plooi en lap, plots lijkt het alsof je met twee vingers in het stopcontact zat. Hier mijn tips om statisch haar te vermijden.

Hoe ontstaat fly away hair?

Statisch haar ontstaat als negatieve deeltjes afgegeven worden op andere materialen en er een positieve ontlading ontstaat. BAM, je haar de lucht in. Bv. je trekt een wollen trui aan en je haren worden positief geladen. Dit komt omdat in de winter de luchtvochtigheid een stuk lager is. Dat geleidt dus beter.


MIJN TIPS:

– Gebruik een houten borstel of kam, plastic en metaal maken je haren nog statischer.

– Hoe beter je haren gehydrateerd zijn, hoe meer vocht ze vasthouden en hoe makkelijker ze mooi stijl blijven.

– Mijn kinderen hebben ook vaak last van statisch haar. Voor hen gebruik ik een natuurlijke dagcrème specifiek voor het haar. Mijn favoriet voor de kids en mezelf is de Karité Hydra van Furterer. Niet alleen in de winter maar ook in de zomer smeer ik onze haren hiermee in.

– Voeg enkele druppels ACE Body oil van Environ toe aan je shampoo. Zo geef je instant een vitaminemaskertje en worden je haren minder droog, pluizig en statisch.

– Last van statisch haar bij het föhnen? Spray dan 1 van je favoriete Hydration sprays van jane iredale op je haren. Heb je de nieuwe Lavender spray al getest? Heerlijk geurtje op je haren.

Ontdek de Hydration sprays van jane iredale

Meer blogberichten

Haal alleen het goede uit de zon

Tips & tricks van Pure Skin om op een veilige, gezonde manier te genieten van de zon.

Verder lezen

Zonder bescherming veroorzaakt de zon huidkanker.

Nuttige info en tips van Pure Skin om huidschade en huidkankers door de zon te voorkomen.

Verder lezen

Joyce vindt gouden parel Collageen draadlift

Joyce vindt tijdens haar zoektocht in beautyland een gouden parel: de collageen draadlift. Hiermee heeft ze weer een sterk wapen in huis om huidveroudering tegen te gaan en spectaculaire resultaten te bereiken.

Verder lezen