08 februari 2022

Tips om statisch haar te vermijden

Je wintercoupe ligt net in de plooi en lap, plots lijkt het alsof je met twee vingers in het stopcontact zat. Hier mijn tips om statisch haar te vermijden.

Hoe ontstaat fly away hair?

Statisch haar ontstaat als negatieve deeltjes afgegeven worden op andere materialen en er een positieve ontlading ontstaat. BAM, je haar de lucht in. Bv. je trekt een wollen trui aan en je haren worden positief geladen. Dit komt omdat in de winter de luchtvochtigheid een stuk lager is. Dat geleidt dus beter.


MIJN TIPS:

– Gebruik een houten borstel of kam, plastic en metaal maken je haren nog statischer.

– Hoe beter je haren gehydrateerd zijn, hoe meer vocht ze vasthouden en hoe makkelijker ze mooi stijl blijven.

– Mijn kinderen hebben ook vaak last van statisch haar. Voor hen gebruik ik een natuurlijke dagcrème specifiek voor het haar. Mijn favoriet voor de kids en mezelf is de Karité Hydra van Furterer. Niet alleen in de winter maar ook in de zomer smeer ik onze haren hiermee in.

– Voeg enkele druppels ACE Body oil van Environ toe aan je shampoo. Zo geef je instant een vitaminemaskertje en worden je haren minder droog, pluizig en statisch.

– Last van statisch haar bij het föhnen? Spray dan 1 van je favoriete Hydration sprays van jane iredale op je haren. Heb je de nieuwe Lavender spray al getest? Heerlijk geurtje op je haren.

Ontdek de Hydration sprays van jane iredale

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen