18 januari 2022

Tips om je favoriete parfum langer te bewaren.

Misschien wist je het nog niet, maar desondanks het hoge alcoholgehalte kan parfum wel degelijk slecht worden. Vaak krijg je een parfum cadeau voor Kerstmis, een verjaardag of een bijzondere gelegenheid, of investeerde je in een uniek flesje. Dan wil je natuurlijk niets zo lief dan dit parfum zo lang mogelijk koesteren en ervan genieten. In deze vlog geef ik je 5 tips hoe jij de houdbaarheid van je parfum verlengt.

KNOW YOUR ENEMIES

De voornaamste vijanden die de houdbaarheid van je parfum beïnvloeden zijn temperatuur, licht, zuurstof en jijzelf.


SMELL HOT, KEEP COOL

Als ik hier vraag waar de meesten onder mijn klanten hun parfum bewaren, dan hoor ik vaak dat deze in de badkamer staat. Maar parfum houdt niet zo van een warme ruimte. Best bewaar je je parfum in een ruimte waar de temperatuur constant is. De ideale temperatuur schommelt tussen 10°C en 25°C. Ik bewaar de parfums van MIGLOT in een afgesloten kast in de inkomhal. Daar zijn ze het minst onderhevig aan temperatuurschommelingen.

Nog een tip, ga je op vakantie met de wagen, laat je parfum dan niet in je beautycase zitten want in de wagen wordt de temperatuur al gauw hoger dan 50°C en dan zal je favoriete geurtje snel minder goed ruiken. Ga je op vakantie, kies voor een reisformaat. 


THE DARK ROOM

De tweede boosdoener is (zon)licht. Licht gaat ervoor zorgen dat de geurmoleculen hun kracht verliezen en sneller bederven. Bewaar ze dus in A DARK ROOM.

En nog iets waar je beter op let als je parfum aanschaft. Kies voor donkere of ondoorzichtige flesjes, deze zijn minder gevoelig aan licht. Soms heeft een merk hier al goed over nagedacht. MIGLOT bijvoorbeeld heeft om die reden gekozen voor wit gelakt glas om een deel van de stralen tegen te houden. Als je het flesje dan ook nog in het mooie zakje bewaart, heb je echt nog meer plezier ervan.

Heb je toch een doorzichtig flesje Chanel of Dior in huis en wil je de levensduur verlengen, dan kan ik je deze lifehack aanraden: wikkel je parfum in aluminium folie.


OXYGEN IS LIFE

Zuurstof is leven, maar zuurstof zorgt ervoor dat er een oxidatieproces op gang komt en je parfum sneller ranzig wordt. Sluit daarom je parfums altijd goed af met de dop. Let ook goed op het verpakkingsmateriaal. Hiervoor kies je best steeds glas en geen plastic. Vaak zullen stalen verpakt zijn in plastic, zorg dat deze binnen de 6 maanden geconsumeerd zijn.

GETTING OLDER, PART OF LIFE

Bij MIGLOT heb je het voordeel dat de parfums altijd vers gemaakt worden. Neem je bovenstaande tips ter harte, dan garanderen we een houdbaarheid van minstens 3 jaar. Maar ik ga ervan uit dat tegen die tijd je favoriet al lang op is.

PS. Sommige parfums worden net zoals goede wijnen beter met de jaren. Dit soort parfums wordt met het rijpen dieper en intenser. Hoe ouder hoe beter!

Twijfel je of een parfum niet meer goed is, gebruik dan vooral je neus, die kan je perfect vertellen of je parfum er aangenamer op geworden is of niet.

En voor de officiële houdbaarheid kan je ook altijd kijken naar de verpakking. Men is verplicht om hier de vervaldatum op te zetten. Maar de allerbeste tip is: spray spray spray en enjoy the smell of good parfum.

PS. Ik moet je waarschijnlijk niet meer vertellen welke mijn favoriete parfummerk is?

MIGLOT of course. Wil je graag ook eens op ontdekking komen in de world of MIGLOT? Reserveer dan een geurtasting bij Pure Skin. CU soon?

 

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen