Steak tartaar met zelfgemaakte mayonaise

Koolhydraatarm recept: Steak tartaar met zelfgemaakte mayonaise en bruschetta

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten: 1 zakjes PowerSlim brushetta – 4 el PowerSlim knoflook kruidendressing – 320 g mager rundvlees – 8 zure augurkjes – 8 zilveruitjes – 2 verse eidooiers – 0,5 eetlepel mosterd – 6 koffielepels witte wijnazijn – 250 ml olijfolie extra vierge – takje kervel – zout – peper – diepvrieszakje

Bereidingswijze:
Meng de tartaar met de knoflook-kruidendressing. Klop met een garde de eidooiers, mosterd, azijn en het zout goed door elkaar in een kom. Voeg vervolgens druppelsgewijs de olie toe terwijl je blijft kloppen. Als de mayonaise de olie heeft opgenomen voeg je weer wat meer olie toe (telkens 50 ml).

Knip een klein puntje van het diepvrieszakje en schep de tartaar erin en verdeel het over de borden. Maak de tartaar op door per persoon 2 bruschetta, 2 zure augurkjes en 2 zilveruitjes over het gerecht te verdelen. Dresseer de zelfgemaakte mayonaise (1 eetlepel per persoon) met een eetlepel op het bord en garneer met een takje kervel.
Tip: de mayonaise die je overhoudt kun je afgesloten in de koelkast ongeveer 3 dagen bewaren.

Let op! Dit is een recept voor speciale gelegenheden. Kies maximaal 4 x per jaar een recept uit deze categorie als je in fase 1 of 2 van het Pure Dieet afslankprogramma zit.