08 februari 2022

Tips voor een doeltreffende oogverzorging

Ik verdrink graag in je ogen, verzorg ze goed.

Je ogen zijn de spiegels van je ziel. Ze spreken boekdelen en verraden al je geheimen. Je kan vrolijk zijn, een traan laten van verdriet en geluk of heel verleidelijk in iemands ogen kijken. Draag er dus zorg voor dat je geen gezwollen, vermoeide of gerimpelde ziel toont!

In deze blog verklap ik je alle eye-secrets om rimpels, kraaienpootjes, wallen of donkere kringen weg te toveren.

tips voor een verleidelijke blik

Open your eyes

Wist je dat de veroudering van je huid al start rond je 20 ste levensjaar? En dat dit start rond je ogen? Je vraagt je af hoe dat komt? Simpel, de huid rond je ogen is veel dunner en kwetsbaarder dan bijvoorbeeld op je wangen. Ze bevat weinig talg- en zweetklieren, droogt sneller uit en verliest haar elasticiteit. Reken daarbij de belasting door het knipperen (zo’n 17.280 x per dag kan al tellen) en je begrijpt waarom je hier sneller droogtelijntjes en rimpels krijgt. Wacht daarom niet tot ze zichtbaar zijn, maar werk preventief 2 x per dag!

My vision by Visia

Is een oogcrème nuttig of niet? Ik vind het een grote meerwaarde en dat wordt regelmatig bevestigd tijdens mijn Visia huidanalyses. Bril en lenzendragers hebben bijvoorbeeld meer/sneller last van lijntjes. Heel vaak gebruikt net deze groep ook geen oogcrème.

Ook zie ik regelmatig dat personen die geen dagelijkse UV bescherming gebruiken, net rond hun ogen een ophoping van pigmentatie hebben. Les: ook het dragen van een zonnebril met SPF filter helpt tegen veroudering van de oogzone.

De huid rondom onze ogen vraagt aparte verzorging. De moleculen van een dag- of nachtcrème zijn te rijk en te zwaar om door deze tere huid opgenomen te worden en resultaat te geven. We kunnen haar best heel specifiek die werkstoffen geven die ze nodig heeft om in te werken op wallen, kringen, rimpels en kraaienpootjes. Daardoor zal de huid gladder, strakker, egaler en meer gelift zijn.

Graag gericht advies voor je ogen? Boek eens een huidanalyse.

 

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen