08 februari 2022

Tips voor een doeltreffende oogverzorging

Ik verdrink graag in je ogen, verzorg ze goed.

Je ogen zijn de spiegels van je ziel. Ze spreken boekdelen en verraden al je geheimen. Je kan vrolijk zijn, een traan laten van verdriet en geluk of heel verleidelijk in iemands ogen kijken. Draag er dus zorg voor dat je geen gezwollen, vermoeide of gerimpelde ziel toont!

In deze blog verklap ik je alle eye-secrets om rimpels, kraaienpootjes, wallen of donkere kringen weg te toveren.

tips voor een verleidelijke blik

Open your eyes

Wist je dat de veroudering van je huid al start rond je 20 ste levensjaar? En dat dit start rond je ogen? Je vraagt je af hoe dat komt? Simpel, de huid rond je ogen is veel dunner en kwetsbaarder dan bijvoorbeeld op je wangen. Ze bevat weinig talg- en zweetklieren, droogt sneller uit en verliest haar elasticiteit. Reken daarbij de belasting door het knipperen (zo’n 17.280 x per dag kan al tellen) en je begrijpt waarom je hier sneller droogtelijntjes en rimpels krijgt. Wacht daarom niet tot ze zichtbaar zijn, maar werk preventief 2 x per dag!

My vision by Visia

Is een oogcrème nuttig of niet? Ik vind het een grote meerwaarde en dat wordt regelmatig bevestigd tijdens mijn Visia huidanalyses. Bril en lenzendragers hebben bijvoorbeeld meer/sneller last van lijntjes. Heel vaak gebruikt net deze groep ook geen oogcrème.

Ook zie ik regelmatig dat personen die geen dagelijkse UV bescherming gebruiken, net rond hun ogen een ophoping van pigmentatie hebben. Les: ook het dragen van een zonnebril met SPF filter helpt tegen veroudering van de oogzone.

De huid rondom onze ogen vraagt aparte verzorging. De moleculen van een dag- of nachtcrème zijn te rijk en te zwaar om door deze tere huid opgenomen te worden en resultaat te geven. We kunnen haar best heel specifiek die werkstoffen geven die ze nodig heeft om in te werken op wallen, kringen, rimpels en kraaienpootjes. Daardoor zal de huid gladder, strakker, egaler en meer gelift zijn.

Graag gericht advies voor je ogen? Boek eens een huidanalyse.

 

Meer blogberichten

Joyce vindt gouden parel Collageen draadlift

Joyce vindt tijdens haar zoektocht in beautyland een gouden parel: de collageen draadlift. Hiermee heeft ze weer een sterk wapen in huis om huidveroudering tegen te gaan en spectaculaire resultaten te bereiken.

Verder lezen
collageen

Collageen voor de eeuwige jeugd van je huid

Pure Skin vertelt je wat collageen betekent voor je huid en wat helpt en niet helpt tegen veroudering.

Verder lezen

Sunglasses, for your eyes only.

Tips en learnings van Pure Skin om je ogen en oogomtrek correct te beschermen tegen UV in samenwerking met Optiek Jo Warniers

Verder lezen