05 februari 2021

Love is in your skin

Love is in your skin

Valentijn is het feest van de liefde. En liefde geven en nemen, dat begint eerst en vooral bij jezelf. Je kan maar van een ander houden als je jezelf bemint. Weet jij hoeveel je daarvan prijsgeeft via je huid?

De geheimen van huidcontact

Niet voor niks kampen we tijdens deze coronacrisis met wat we noemen ‘huidhonger’. Huidcontact speelt in ons emotioneel leven een immense rol. Herinner jij je nog de eerste keer dat je verliefd werd? I do. Alsof het gisteren was. Ik was door het dolle heen, de vlinders gierden door mijn buik. En die eerste aanrakingen, wow. Ik kreeg kippenvel, mijn gelukshormoontjes lieten mijn huid stralen. First time, first kiss: electricity! Ja, mijn lichaam werd echt statisch bij die eerste zoen. Mijn huid transpireerde en gaf meer geheimen prijs dan me lief was. Tja, de liefde. Ze doet wat met een verliefde tiener maar ook met haar huid.

Nog zo’n moment dat me nog lang zal bijblijven: het eerste skin-to-skin contact met je pasgeboren baby. Onderzoek leert dat het niet alleen je gelukshormonen stimuleert, maar ook je melkhormonen. Dat heb ik proefondervindelijk ervaren. Maar het pure huidcontact met je baby stimuleert ook de immuniteit van dat prille wezentje. En troost. Als mijn jongste princesje Féline ‘s nachts weende, kalmeerde ze zodra ik haar in haar blootje tegen mijn blote huid legde. Het werkte stressverlagend. Ik heb uren geskind met de jongste. Moest ik deze oeroude techniek al bij Estée gekend hebben, ik zou het zeker gedaan hebben. En ik raad het natuurlijk ook iedere moeder in spe aan, wetende dat deze vorm van huidcontact je kind geborgenheid, geluk en liefde schenkt.

Je huid is de belangrijkste communicator met de buitenwereld

’t Is echt iets om dankbaar voor te zijn, ons grootste orgaan: de huid. Ben jij je ervan bewust dat je huid, naast het feit dat ze je beschermt en een zintuig is dat waarneemt, ook een communicatiemiddel is bij uitstek? Ze communiceert van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Je kan bijna denken dat ze functioneert als een toestelletje met een zender en ontvanger in.

Wat denken vrouwen over een verzorgde mannenhuid

Of je nu een vrouw bent of een man, de huid is niet identiek qua samenstelling, maar ze is gelijk op het vlak van communiceren naar de buitenwereld. Van zodra een man een vrouw streelt of zoent, gaan ook bij hem de zender en de ontvanger aan. Zijn hormonen worden getriggerd en wat er verder gebeurt, daar moet ik geen tekeningetje bij maken toch? Door het voelen van je partner krijg je informatie over de andere en zo communiceer je verder in de liefde.

Hoe scoor je als man, dankzij huidverzorging, bij de vrouw?

Als je als man wil scoren met je communicatie, is het belangrijk om aan huidverzorging en huidverbetering te doen. Wetenschappers hebben ontdekt dat een man die zijn huid verzorgt meer succes ervaart in de liefde en in het leven. Want zeg nu eerlijk: op wie stap jij af als vrouw? Op een man die zijn huid verzorgt en straalt van zelfvertrouwen. Of op een man met een grauwe huid en doffe uitstraling? Ik zou het wel weten hoor! Geef mij maar die eerste. Ja mannen hebben het moeten leren, ook die van mij. Maar diegenen die al in mijn verzorgingsstoel zijn beland zijn addicted. Omwille van wat hun huid vertelt zodra ze de spiegel voor zich krijgen na een behandeling, maar meer nog door de complimenten die ze krijgen als ze thuiskomen. En jawel, dat stimuleert om dagelijks 2 minuten extra tijd te besteden aan hun pure zelf. Kleine sidenote: dat resultaat geldt enkel als mannen producten gebruiken gemaakt door en voor mannen (lees 4VOO). Echte mannen weten dus waarom!

Screenface

Zeker nu we aan onze schermen gekluisterd zitten, is huidverzorging belangrijker dan ooit. Het trendwoord “Screenface” kwam niet voor niets tot leven. Blue light heeft een enorme impact op ons gelaat. Of we nu achter onze laptop zitten tijdens het thuiswerken, of gekluisterd zitten aan onze smarthphone, we moeten onze huid ertegen beschermen. En mannen, no worries over nog een extra product, bij 4VOO is het all in one. Wetende dat je huid beschermen de allerbelangrijkste anti aging factor is, dan kan je maar beter voorkomen dan genezen toch!

Tired eyes

Nog zoiets zijn onze ogen. Uren turen naar het scherm vermoeit niet alleen je ogen, maar ook de huid rondom je ogen. En dan kom ik bij mijn stokpaardje of communicatie-ingrediënt: peptides. Ja Joyce, nu ben ik je helemaal kwijt. Let me explain. Ik noem peptides celcommunicators. Dit zijn stofjes die op een natuurlijke manier bijvoorbeeld een met botox vergelijkbaar effect kunnen creëren, m.a.w. die je mimiek op een natuurlijke manier zacht kunnen houden. Dan denk ik bijv. aan de peptides argireline en matrixyl. Als je sporen van emoties wil verminderen, dan komt een oogverzorging met zo’n effect zeker van pas.

Kleur bekennen

Nog zo een communicatiesignaal van je huid is de kleur ervan. Is ze blank, gelig of rood van ondertoon, of heeft ze een kleur die we tegenwoordig niet meer hardop durven uitspreken? Dat vertelt uiteraard veel over je afkomst.

Maar ook veranderingen in huidskleur kunnen heel wat geheimen prijsgeven. En dat merk ik ook regelmatig op tijdens mijn huidanalyses. Donkere wallen onder je ogen, gesprongen adertjes, pigmentvlekjes, zwarte puntjes, … bij ieder onderdeel kan ik vragen stellen en antwoorden vinden. Zo kunnen donkere wallen te wijten zijn aan slaaptekort of een vochtprobleem. Pigmentvlekken zoals melasma geven me meer info over jouw hormonen.

Maar verandering van huidskleur kan ook iets vertellen over je emoties. Zoals je bijvoorbeeld bleek zou wegtrekken als je overmand wordt door angst, of zal blozen als iemand je in verlegenheid brengt, of plots rode vlekken krijgt bij het drinken van een glas alcohol of als je gespannen bent.

Chinese gelaatsdiagnostiek

We kunnen nog een stap verder gaan – en nu haal ik de mosterd bij een eeuwenoude techniek van de Chinezen – namelijk gelaatsdiagnostiek, of zoals de Amerikanen het mooi genoemd hebben ‘facemapping’. Je kan door het gelaat in bepaalde zones in te delen, meer informatie te weten komen over de binnenkant van je huid. Je kan een boek schrijven over de huid dankzij deze Chinese huidanalyse. Met deze techniek kan ik bijvoorbeeld klanten met puistjes veel beter helpen en sneller resultaten boeken. Stress, hormonen, voeding, … alles lees je met facemapping af van de huid. Nu snap je nog beter waarom ik zo gepassioneerd ben door ons grootste orgaan, toch?

Jong versus oud geweld

En dan kom ik tot het laatste inzicht over huidcommunicatie. Ik zie het hier zelf bij mijn oudste dochter Estée. Ze is amper 8 jaar en ze zou niets liever willen dan al 16 zijn. En dan ik die bijna 40 ben en niets zo lief wil als terug 20 zijn (zucht). Ja, ook de huidleeftijd is een belangrijk element in communicatie. Misschien net daarom dat filters op sociale media zo vaak gebruikt worden. We willen er zo perfect en jong mogelijk uitzien. Grappig genoeg zijn het vooral jongeren die daar heel ver in gaan. Zelf ben ik er nooit voorstander van geweest. Niet voor niets heet mijn zaak Pure Skin, en is Pure jezelf zijn voor mij de meest belangrijke levenswaarde. Er is toch niets mis met een mimieksrimpeltje, een littekentje, of bags van Chanel onder je ogen. En zo kom ik bij Skinpositivity. Ieder deeltje van je gelaat vertelt een verhaal. We hoeven niet perfect te zijn. Omarm je pure zelf, dat maakt je zoveel mooier dan de zoveelste fake filter. Je bent echt op je mooist als je pure jezelf bent. Jouw Valentijn zal het zeker beamen!

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen