27 juli 2020

Hoe hou je je huid happy en healthy in de zomer

Is je Summer Protect Factor aangepast? Mijn 6 tips voor een happy healthy skin.

De teenslippers, bikini, jurken en korte broeken liggen weer vooraan in de kast. Maar hoe zit het met je huidverzorgingsroutine? Is dat al aangepast aan een zomer vol zonneschijn?

Zodra de temperatuur hoger wordt, de huidvochtigheid verandert en jij je huid meer blootstelt aan de zon, is het ook belangrijk om je huidverzorgingsroutine in te stellen op de Summer Protect modus. Want huidproblemen zoals huidschade van vrije radicalen, bruine (pigment)vlekjes, roodheid en puistjes wil jij toch ook vermijden?

Hier mijn 6 tips om zomerse huidproblemen te voorkomen.

Skintip 1: schakel over naar een vochtinbrengende crème

Je huid heeft essentiële vetzuren, vitamines en voldoende vocht nodig om haar gezondheid te bewaren. In de winter zijn essentiële vetzuren topprioriteit en gebruik je best een rijkere crème. In de zomer kies je beter voor een extra vochtbooster. Door de hogere luchtvochtigheid zal het water in je huid sneller verdampen en duiken droogtelijntjes op. Als de huid te veel vocht verliest – na een dagje zonnebaden bijvoorbeeld – vul je dat aan met een olierijke vitaminebooster. Zo geef je je huid weer haar natuurlijke glow.

Daily summer musthaves voor haar: Essential moisturizer van Dermaquest of Defence crème van Environ. Heeft je huid een extraatje nodig, kies van voor de Hydrating oil capsules van Environ.
Daily summer musthaves voor hem: Maximum renewal moisturizer van 4VOO

Skintip 2: the power of 3

In de zomer zweet je meer en je brengt vaker zonnecrème aan. Daarvan krijg je verstopte poriën en puistjes. Een dubbele reiniging is het beste verdedigingsmechanisme. Dit doe je met een pre cleansing oil. Vet lost nu eenmaal beter op in vet. Breng cleansing oil aan met je vingertoppen op een droge huid, masseer ze grondig in, bevochtig daarna met water en je olie verandert in een melktextuur. Best gebruik je de Magic Mitt. Dit wonderdoekje verwijdert zacht alle bacteriën zonder je natuurlijke zuurtegraad aan te tasten. Daarna gebruik je in de zomer een reinigingsgel ipv lotion. Je huid voelt lekker fris en energiek aan. Na je dubbele reiniging ga je over naar powerstep nr 3: een toner. Die pre-hydrateert en bereidt je huid voor op de volgende stap in je huidverzorgingsroutine.

Daily summer musthaves voor haar: Universal cleansing oil, de C infusion cleanser en de hydrating mist toner van Dermaquest geven je huid een vitamine powerboost.
Daily summer musthaves voor hem: Pre cleansing oil van Environ, de Facial balancing cleanser en de Balancing skin toner van 4VOO.

Skintip 3: Make SPF your BFF

De allerbeste anti-aging tip is het dagelijks gebruik van een hybride zonnefilter. In de zomer ben je nog meer dan in de winter blootgesteld aan de zon. Dat leidt tot DNA-schade, waardoor je vervroegd droogtelijntjes, rimpels en een slappere huid krijgt. De zon kan ook je melaninecellen overactiveren wat resulteert in bruine vlekjes, hyperpigmentatie, sproetjes en soms ook melasma. Dus smeer ‘s morgens een SPF filter en bescherm je huid ook optimaal on the go. Kies ook altijd voor minerale make-up. Want cosmetische make-up smelt zoals plastic silicone in de zon, bwah. En jongens, denk eraan; mannen hebben een grotere kans op huidkankers dan vrouwen. Zeker meermaals per dag een zonnebeschermingsproduct aanbrengen! Bij voorkeur om de 2 u als je actief in de zon vertoeft.

Daily summer essentials voor hem en haar: ik heb een unisex zonnebeschermingslijn, nl. Skin By Dings. De SPF ochtendboost is de First Things First. Voor on the go kies je best voor The Next best Things spray. Super handig voor in de wagen, op kantoor, op het strand of in het bos. Shake shake shake en spray your SPF. Make it your BFF.

Skintip 4: Slow down je retinolserums en fruitzuurexfolianten

Ik zelf gebruik het ganse jaar door mijn retinolserums en fruitzuurpeelings omdat ik heel trouw ben aan mijn BFF de SPF. 1 uitzondering: als ik een vakantietrip plan naar een zonnige playa, dan stop ik er 4 dagen voor de vakantie mee en start ik er pas 2 dagen erna opnieuw mee.

Daily summer essentials voor haar: Retinol serum en Revival masker van Environ
Daily summer essentials voor hem: Retinol peptide youth serum en Pumpkin  Mask van Dermaquest

Skintip 5: Geef je huid antioxidantpower

Hoe meer buiten, hoe meer blootstelling aan vrije radicalen. Zowel de zon als vervuiling plegen een aanslag op je huidgezondheid. Hoe vermijd je dat? Met antioxidanten zoals vitamine A, C, E, D en collageenversterkende stoffen (zo voorkom je bv. ook zonneallergie). Vul je vitaminetank aan op 2 manieren.

Inwendig door het eten van tomaten, watermeloen, sinaasappels, wortelen en bosbessen (bevatten van nature veel vitamine A en C) of het supplementeren van hooggeconcentreerde vitamines zoals de huidsupplementen van Advanced Nutrition Programme (dan ben je zeker dat de vitamines je huid ook bereiken).

Uitwendig help je een handje door het gebruik van vitaminerijke serums. Haal alle power uit je vitamines door ze in te sluizen met een Dermaroller en/of het DF Mobile apparaat. Door stabiele vormen van vitamine A en C in te sluizen, versterk je deze krachtige antioxidanten. Je voorkomt zo de overproductie van melanine (die zorgt voor pigmentvlekken) en normaliseert de gezondheid van je huid. Een wijze raad? Gebruik je producten met antioxidanten ’s ochtends als extra bescherming en ’s avonds om bij te tanken in je slaap.

Daily summer essentials voor haar: Youth essentia CQ serum van Environ, Skin vit a en Skin collagen support van ANP.
Daily summer essentials voor hem: Super restoring night formula van 4VOO en Skin Antioxidanten van ANP.

Skintip 6: extra BFF-advies

– Heb je een gevoelige huid en snel last van rode wangen zodra de temperatuur de hoogte inschiet? Verhoog je immuniteit met het Colostrum serum van Environ. Dit herstelt je huid ook sneller na een zonneslagje.

– Was en verkoel je huid in de zomer met lauw of koud water en zet je serums en crèmes ook in de koelkast. Extra verfrissend voor je huid.

Vermijd ingrediënten die je huid irriteren, daarbij denk ik aan boosdoeners zoals synthetische geurstoffen, hoge concentraties essentiële oliën en fel schuimende producten.

Spuit geen parfums op je huid, maar op je kleren als je Berloque Dermatitis wil vermijden. Deze bruine verkleuringen verdwijnen nooit meer.

– Ook nu we meermaals desinfecterende handgels smeren, kies je best een zonder toegevoegd synthetisch parfum om zonneverkleuringen op je handen te vermijden.

Tot zover mijn tips voor jouw Summer Protect Factor. Heb je vragen of wens je graag persoonlijk advies, stuur een mailtje naar joyce@pure-skin.beof boek eens een Discover huidanalyse.

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen