12 oktober 2017

De 3 P’s die pigmentatie verzachten

Merk je dat er precies meer vlekjes en oneffenheden zichtbaar zijn op je huid? Dan is het is tijd om de dode huidcellen te verwijderen. Met wat wij noemen onze 3 P’s (Prepare, Peel, Protect), boek je snel heel mooie resultaten. Je huid wordt weer helder en egaler, ze voelt gladder en oogt gelift.

P 1: PREPARE

Een Visia huidanalyse toont perfect hoe het met je huid gesteld is en welke verbetering je mag verwachten van een peelkuur. Ze geeft ook aan hoe je je huid thuis best voorbereidt met een evenwichtige vocht- en vitamineaanvoer. Ja inderdaad, het geldt ook voor een peelkuur: goed begonnen is half gewonnen!

P 2: PEEL

Heb jij angst voor peelings? Niet nodig. Weet dat het belangrijk is dat de beschermingslaag van je huid goed blijft functioneren om bacteriën en vervuiling buiten te houden. Peelen is daarom een MUST.  En inderdaad, agressieve peelings berokkenen soms meer schade aan je huid dan je lief is. Dr. Des Fernandez van Environ is dan ook een enorm voorstander van milde peelings die je aanwendt in een kuurvorm. Hij ontwikkelt uitsluitend peelings met stabiele zuren die de huid niet kwetsen maar die pigmentatie verzachten en de huid op een vriendelijke manier glad en zijdezacht maken.

Wist je overigens dat als je niet peelt, ook je crème het moeilijker heeft om haar werk te doen: er wordt slechts 0,1 tot 4% van de ingrediënten opgenomen. Zonde toch? Bovendien hebben dode huidcellen geen enkele nuttige werking meer. Ze maken je huid alleen maar dof en vaal. Weg ermee.

Now is the time for a Happy Skin Workout: Peelingkuur

De herfst en winter zijn het perfecte moment om met veilige zuren aan de slag te gaan.

Vooral als:

  • Het je opvalt dat je meer pigmentvlekjes en oneffenheden hebt.
  • Je merkt dat je huid vetter aanvoelt of sneller glimt en meer moeite heeft om je crèmes op te nemen.
  • Je een gevoelige of droge huid hebt. De juiste peeling kalmeert en hydrateert.
  • Hoog op je huid-wishlist genoteerd staan: een strakkere huid, gelift effect, fijnere poriën, een heldere teint, minder zichtbare rimpels…

P 3: PROTECT

Het mooie resultaat van je peelkuur hou je het langst als je thuis je behandeling verder onderhoudt en je huid goed beschermt. Een echte aanrader voor de wekelijkse peel is het Revival masker (facelift in een potje). Een fijne pigment onderdrukker is ook een hoge dosis vitamine A Retinol 1-2-3, die je huid extra exfolieert, vernieuwt en laat stralen. Vooral niet vergeten: ook in de herfst en winter moet je je huid tegen schadelijke UV-stralen beschermen. Wij adviseren het dagelijkse gebruik van First Things First van Skin By Dings.

Graag persoonlijk advies? Boek eens een (online) huidadvies

Boek jouw huidanalyse met persoonlijk huidadvies

Bezorg hieronder je gegevens. Je ontvangt dan je vragenlijst. Hierna bevestig ik jouw huidanalyse.

Meer blogberichten

Joyce vindt gouden parel Collageen draadlift

Joyce vindt tijdens haar zoektocht in beautyland een gouden parel: de collageen draadlift. Hiermee heeft ze weer een sterk wapen in huis om huidveroudering tegen te gaan en spectaculaire resultaten te bereiken.

Verder lezen
collageen

Collageen voor de eeuwige jeugd van je huid

Pure Skin vertelt je wat collageen betekent voor je huid en wat helpt en niet helpt tegen veroudering.

Verder lezen

Sunglasses, for your eyes only.

Tips en learnings van Pure Skin om je ogen en oogomtrek correct te beschermen tegen UV in samenwerking met Optiek Jo Warniers

Verder lezen