11 mei 2021

3 TIPS VOOR EEN SUMMERBODY ZONDER CELLULITE

3 TIPS VOOR EEN SUMMERBODY ZONDER CELLULITE

De zomer is in aantocht. Onze verhullende kleding maakt plaats voor luchtige niemendalletjes en hopla daar zijn ze ook weer, die lieve kuiltjes. Jammer genoeg niet de mooie kuiltjes in je wangen maar de ergerlijke celluliteputjes. Krijg jij het er ook van op je heupen? Troost je, 80 à 90% van de vrouwen dik en dun heeft last van cellulite. In deze blog deel ik mijn tips hoe jij snel, effectief en makkelijk komaf maakt met cellulite.

Ben jij niet tevreden over een anti-cellulite behandeling?

Studies wijzen uit dat heel wat vrouwen ontevreden zijn over hun behandeling van cellulite. Best laat je je hiervoor ook adviseren door een skinexpert. Want er zijn verschillende fases van cellulite.

Fase 1: als je ligt of staat is je huid glad, als je ligt zie je een zachte golving.

Fase 2: als je ligt is alles mooi glad, maar als je staat wordt de sinaasappelhuid zichtbaar.

Fase 3: de sinaasappelhuid is altijd zichtbaar en voelt warm aan, dan spreken we over cellulitis (een bacteriële infectie onder de huid.)

3 tips voor een succesvolle aanpak tegen cellulite.

In fase 1 en 2 ben je zeker gebaat bij volgende tips. Het is wel belangrijk om gelijktijdig op alle tips in te zetten. Together they are a winning team en maken ze jouw summerbody gezonder, gladder en egaler. Happy you.

Tip 1: Eet gebalanceerd, drink voldoende

– Alcohol, koffie, vet en zout houden vocht vast waardoor jouw luchtkussentjes meer druk te verwerken krijgen.

– Probeer dagelijks 1,5 liter water te drinken, dit zorgt ervoor dat je lymfesyteem naar behoren werkt en je hydratatie optimaal blijft.

– Kies voor groenten, fruit en gezonde eiwitten (zoals vette vis – noten) die je collageen een boost geven. Voedingsmiddelen zoals paprika, sinaasappels en kiwi’s zijn een grote bron van vitamine C. Vitamine C gaat de afbraak van collageen tegen, de ideale vitamine om jouw huid soepel en elastisch te houden.

Tip 2: Slaap en beweeg voldoende

Een goede nachtrust zorgt er niet alleen voor dat je fris en vitaal blijft maar waakt ook over een betere balans van je hormonen. Dat heeft een gunstig effect op je huid.
Bewegen is ook een aanrader. Je hoeft daarom niet dadelijk naar de fitness te hollen. Gewoon dagelijks wandelen of fietsen is al ok, dit stimuleert je bloeddoorstroming.Tip 3: Smeren helpt, maar…

Heb jij al een anti-cellulite crème gebruikt maar zag je geen verschil? Dan kan het zijn dat je in fase 3 zit of dat je bovenstaande tips niet gelijktijdig toepastte. Maar het kan ook liggen aan de concentratie van je crème. Onderzoek wijst uit dat ingrediënten zoals vitamine A, cafeïne en sterke anti-oxidanten vet helpen verbranden en je bindweefsel versterken. Maar dan moeten ze hoog geconcentreerd in een crème zitten en in staat zijn om op de juiste plaats in de huid terecht te komen. Dr. Fernandez van Environ heeft hier baanbrekend onderzoek naar gedaan en is erin geslaagd om de cellulite huid in fase 1 en 2 efficiënt en zichtbaar te verbeteren.

> Ontdek mijn efficiënt plan van aanpak voor cellulite

Meer blogberichten

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen

Well-aging, de nieuwste beautytrend

Pure Skin geeft je meer informatie over het verschil tussen anti-aging en well-aging.

Verder lezen

Slimme tips voor een stralende zomerhuid

Pure Skin geeft je slimme tips en make-upadvies voor een stralende, gezonde zomerroutine.

Verder lezen