05 juli 2018

10 Tips om je koffer slim te pakken

De vakantie wenkt. Je hebt er zo’n zin in. Maar hoe pak je ook weer best je koffer om dat wat je mee wil nemen zonder ongelukken op je bestemming te krijgen? Wij geven je 10 tips.

Begin met een lijstje

Niks zo handig als een lijstje maken met de spullen die je wil meenemen voor je gaat inpakken. Het geeft je een goed overzicht en het behoedt je voor het vergeten van dingen en het meenemen van overbodige.

Neem niet te veel mee

Je mag nu even streng zijn voor jezelf. Heb je dat vest of die trui wel nodig op je bestemming? Ga je echt drie boeken lezen? Beperk overtollige ballast. Stem de kledingstukken die je meeneemt af op elkaar, op het weer en het aantal dagen dat je weggaat.

Rol je kleren op

Door je kleding op te rollen, gaat er veel meer in je koffer. Bovendien kreuken je kleren niet onderweg. Moet je zeker proberen.

Leg je meest gebruikte spullen bovenop

Leg de spullen die je het meest gebruik bovenop je andere bagage. Leg je toilettas boven op de rest van je spullen. Zo kan je er na aankomst makkelijk bij zonder je hele koffer te moeten doorzoeken.

Schoenen

Schoenen zijn echte ruimtevreters. Bedenk wat je tijdens je vakantie gaat doen en kies op basis daarvan de schoenen je meeneemt. Meestal zijn 3 paar schoenen echt voldoende. Denk dan aan een paar wandelschoenen, je slippers en een paar comfortable sneakers. Stop je sokken in je schoenen en je houdt weer extra ruimte vrij.

Juwelen

Zonder armbanden en kettingen voel jij je naakt? Maar hoe vermijd je dat ze in een kluwen arriveren? Simpel: schuif een rietje over je kettingen.

Boeken

Vakantie! Eindelijk tijd om bij te lezen. Maar boeken nemen veel ruimte in je koffer in. Om nog te zwijgen over het gewicht. Heb je al gedacht aan een E-reader? Die beschikt over een speciaal aangepast scherm zodat je ook in de zon of in bed kan lezen.

Telefoonopladers en zo.

Opladers en stekkers zijn van die dingen die je altijd nodig hebt. Vaak slingeren ze door je hele koffer heen. Probeer ze veilig weg te stoppen achter een zijvak of pak ze in langs de randen van je koffer. Gedaan met zoeken.

Kies voor travelsizes en 2-in-1 producten

Uiteraard wil je je favoriete verzorgingsproducten mee. Voorkom een valies vol (zware) flacons en potten. Veel douchecrèmes, shampoos en ook de verzorgingsproducten van Dermaquest zijn verkrijgbaar in handige skin-travelkits. En zowel bij Environ als jane iredale zijn er slimme 2-in-1 oplossingen. Vraag er ons zeker naar.

Bescherm je beautyproducten

Leg je verzorgingsproducten altijd in het midden van je koffer zodat kleding en andere objecten als schokdemper fungeren. Laat je producten ook altijd een boertje laten zodat ze onderweg niet leeglopen door het temperatuurverschil. Bang dat je doppen gaan lekken? Draai de dop eraf, leg een stukje plasticfolie over de opening en schroef de dop er weer op. Gegarandeerd lekvrij.

We wish you a pleasant flight.

Love this tips? Share it on your socials.

Meer blogberichten

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen

IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S THE 10TH BIRTHDAY OF THE SUPER MOISTURIZER

Er zijn heel wat topcrèmes in het huidverbeteringsgamma van Environ, maar als er eentje niet mag ontbreken in jouw badkamerkast is dat de SUPER MOISTURIZER. We vieren in februari de 10de verjaardag van deze bestseller en hij is zeer tijdelijk in een XL-editie verkrijgbaar. Snel zijn is de boodschap want ik heb er maar 30!

Verder lezen

Tips & tricks voor well-aging

Joyce van Pure Skin geeft waardevolle tips & tricks aan wie graag wil werken aan well-aging.

Verder lezen