27 oktober 2019

Het trendrapport wintermake-up van Pure Skin.

Jane iredale make-up trendrapport: de 5 grote trends herfst – winter 2019 -2020

Winter is coming. Elk nieuw seizoen duiken samen met het nieuwe modebeeld ook weer nieuwe make-up trends op. In deze blog stel ik je de 5 grote trends voor die onlangs passeerden tijdens de fashion weeks in New York, Milaan en Parijs. We zullen ons make-up tasje moeten aanvullen…

Goed nieuws: voor ieder type is er deze winter een ideale look. Afhankelijk van welke stijl je volgt, gaan we het komende seizoen veel kleur zien. Roze – blauw – groen, zelfs zwart komt helemaal terug. Maar ook de nude trend met een natuurlijke look en supergave huid blijft sterk in beeld. jane iredale heeft op al die trends weer mooi ingespeeld.

En… kleur deze winter gerust eens buiten de lijntjes en verander naargelang je stemming van look. Toon dat jij pure jezelf durft zijn!

Make-up trend 1: No make-up trend voor een perfecte huid

De make-up voor de no make-up look blijft doorzetten. En die wordt comfortabeler en gesofisticeerder dan ooit. Ja, ook jij hebt een supergave huid.

Mijn tips:

– De eigentijdse vrouw wil niet inboeten aan comfort, ze wil een perfecte dekking zonder dat ze er gemaquillieerd uitziet. Natuurlijk moet die make-up all day long perfect blijven zitten. En dankzij jane iredale hebben we daar geen 3 producten meer voor nodig of moeten we ook geen 30 minuten vroeger opstaan. De Beyond Matte Liquid foundation is een 3 in 1 product: primer – concealer – foundation.

– Omdat de minerale make-up van jane iredale ook skincare make-up is, zorgt die er ook voor dat jouw huid er wel bij vaart. Bye bye roodheden, droge huid, puistjes en pigmentvlekjes.

– Met 1 pompje en de Blending brush breng je deze foundation aan in minder dan 30 seconden. Met de crease borstel highlight je je jeugdigheidsdriehoek net onder je ogen, maar breng je ook een beetje licht aan net boven je cupido lipboogje. Nog wat oneffenheden zichtbaar? Die camoufleer je ook zonder probleem met deze foundation topper.

– Omdat er voor de perfecte samenstelling van dit product geen SPF inzit, werk je je look best af met de Pure Pressed powder. Zo ben je meteen ook verzekerd van een blijvende matte look.

– Vergeet niet te fixeren. Mijn favoriet voor de winter is de Lemon grass spray.

Make-up trend 2: Think out of the box

Het viel me tijdens de fashion shows op dat heel wat make-up artiesten breken met de make-up regels. Bijvoorbeeld door 1 product te gebruiken voor verschillende doeleinden. Als je weinig tijd hebt in de ochtend of snel een touch up wil voor de avond is ‘Thinking out of the box’ echt een aanrader. Heel wat MUA’s gebruikten zowel voor de wangen, de oogleden als de lippen van hun modellen 1 en hetzelfde product. Combineer die met een gloss en je krijgt een driedimensionaal effect.

Mijn tips:
– De basis van je make-up leg je met de nieuwste Beyond matte foundation afgewerkt met de Pure pressed powder.

– Zowel voor de blush, de lippen en de ogen gebruik je de Chemistry in touch cream blush. Heel snel aan te brengen met je vingers of de stick. Warmt je make-up in minder dan 30 seconden helemaal op door zijn bronzige tint. Voor het driedimensionaal effect werk je af met de Snowberry Lipgloss.

– Vergeet natuurlijk niet je wimpers aan te zetten met de lash conditioner en Longest lash mascara 😏.

Zo creëer je met een paar make-up producten een heel zachte, supervrouwelijke en pure make-up look.

Make-up trend 3: Bye bye gesofisticeerde wenkbrauwen


Tijd besparen wordt het statement voor je make-up. Al toen ik in het voorjaar live de trends volgde bij make-up artist James Vincent in New York, viel het op dat de gesofisticeerde wenkbrauw in het diepvriesvak belandt. En deze winter is de natuurlijke wenkbrauw terug helemaal hip, hot and happening.

Mijn tips:

– De brow gels zijn helemaal terug in. Met een soort van mascara borsteltje geef je je wenkbrauwen de perfecte kleur. Gewoon heel zacht je wenkbrauwen borstelen en de kleur fixeert zich aan je wenkbrauwen. Geeft een heel naturel look en blijft onder alle weersomstandigheden perfect zitten. Deze topper is beschikbaar in blonde, auburn en brunette. Wil je echt helemaal on trend zijn, dan neem je een tint lichter dan je eigen wenkbrauwkleur. Ik ben alvast benieuwd wie durft 🤔.

Make-up trend 4: X-press yourself


Met een nude skin waar zelfs niet alles perfect gecamoufleerd moet zijn, kan je wel wat expressie gebruiken. Met een eyeliner en/of red lips maak je een statement. De powerwoman van deze tijd kiest voor beide. Maar, blijf vooral dicht bij jezelf.

Het klassieke dunne lijntje net boven de wimperrand wordt een krachtige dikke, rechte lijn die uitloopt in een wingetje. Zo krijgt je eyeliner een moderne touch. Voel je vrij om te experimenteren.

Mijn tips:

De liquid eyeliner van jane iredale vind ik een topproduct om mee te experimenteren. Perfectie vraagt wat ervaring, maar er is voor iedereen een eerste keer 😉. Het lukt beter met deze tips:

– Zet je eerste puntje net aan de binnenkant van je ooghoek aan het eerste haartje.

– Probeer niet dadelijk in 1 ruk een lijn te trekken, zet kleine streepjes en werk naar je eerste einddoel toe: de buitenkant van je oog aan het laatste haartje.

– Daarna neem je weer product, je draait het penseeltje in de omgekeerde richting en brengt een wing aan van buiten naar binnen, naar het laatste haartje.

– Tot slot neem je opnieuw product en volg je gewoon de lijn die je eerst uitgestippeld hebt.

Klaar!

Make-up trend 5: Red Power of love

De klassieker ‘red lips’ blijft aanwezig op de catwalk. Rode lippen zijn dan ook van alle tijden. Deze winter zijn die mat. Iedere vrouw staat mooi met rode lippen, het is alleen de kunst om juist het rood te vinden wat bij jou past. Rode lippen en een nude skin: supersexy en powerfull.

Mijn tips:

– Niets is zo lelijk dan rode lipstick die half verdwenen is. Daarom moet je een goede basis leggen. Ik breng zelf met de crease brush wat beyond matte foundation op mijn lippen aan (heel subtiel). Zo hebben je lippen een goede primer.

– Heb je vrij droge lippen, hydrateer ze dan enkele dagen vooraf met de lipdrink of de sugar en butter van jane iredale voor je je waagt aan red lips.

– Omlijnen is de basis van perfect opgemaakte rode lippen. Met de Crimson lip/ Earth red pensil zet je eerst een kruisje op je cupido boogje, hierna omlijn je je lippen naar buiten toe, daarna zet je een lijntje in het midden van je onderlip en trek je weer de lijnen naar buiten toe.

– Een lippenseel is ook het geheime wapen om ervoor te zorgen dat je kleur perfect blijft zitten.

– jane iredale heeft veel red lips varianten. Mijn favorieten zijn Just kissed lip plumper Montreal – Puremoist lipstick Cindy, Margi en Gwen, Lipfixation Passion, puregloss Cherries en tot slot de Lipcrayon Hot.

– Nog een extra tip om je rode lipkleur niet te verliezen na het drinken van een glas, bevochtig je lippen even met je tong en nip dan pas aan je glas.

Jouw stijl gevonden?

> Bestel jouw favorieten

Beetje hulp nodig? Kom naar de ‘Beyond You Make-up scandag’ op 11-11.

> Ontdek er alles over