06 juli 2020

Ontdek 6 summer proof make-up tips met mondmasker.

Make-up: do’s en don’ts met mondmaskers

Het meest gebruikte woord van het jaar moet ongetwijfeld – na corona – mondmasker of mondkapje zijn. Het is de nieuwe realiteit. Niet alleen voor zorghelden en winkelpersoneel, maar ook in het straatbeeld. Ikzelf draag nu ook fulltime een mondmasker in mijn praktijk. Het dragen van zo’n mondmasker, zeker als je het lang ophebt, laat toch wel sporen na op je gelaat. Ik kreeg dan ook al heel wat vragen over do’s en don’ts met make-up en huidverzorging. Zoveel zelfs dat het goed leek om tips en tricks te verzamelen over hoe je huid happy en healthy blijft met een mondmasker. Alles voor jouw happy skin.😷

Tip 1: Go mineral.

Kies zeker voor minerale make-up als je een mondmasker draagt (eigenlijk ook als je geen mondmasker draagt 😂). Het verstopt je huid niet en laat ze ademen. Precies wat je nu nodig hebt. Jane iredale is mijn topfavoriet. Dit merk is niet voor niets gekroond tot de Skincare make-up. Jane iredale geeft je zuivere verzorgende make-up met veel gezondheidsvoordelen voor je huid.

Tip 2:Gebruik luchtige texturen.

Het modeaccessoire van het seizoen zorgt ervoor dat je huid sneller uitdroogt of dat je net meer last hebt van puistjes. Foundation gebruiken is ook geen evidentie. jane iredale geeft je best of both worlds. Daarom raad ik je voor dit seizoen de Dreamtint aan. Het is een luchtige en hydraterende getinte crème die je ontzettend snel aanbrengt en die zorgt voor een heel comfortabel gevoel. Werk even af met Powder Me SPF30 en je bent op en top beschermd in de zon en zeker dat je er geen facemaskprint aan overhoudt.

Tip 3: Hydrateer en fixeer!

De power van je make-up zit in het hydrateren en fixeren. Ook daar heeft jane iredale een topper voor: spray your skin troubles away met de Hydration sprays. Beschikbaar in Pommist, Lemongrass, D2O en Balance. Stuk voor stuk toppers met een fris geurtje die de zorgen verlichten van droogte, acné, pigmentatie en een gevoelige huid. Steek zeker ook één in je hand- of fietstas en vernevel overdag regelmatig om je huid te voorzien van een extra hydratatiebommetje.

Tip 4: Focus op je ogen

Men zegt al eens dat je ogen de spiegels zijn van je ziel. Nu bepalen ze echt je uitstraling. Daarom zet je ogen en wenkbrauwen best extra in de kijker.

Beetje vermoeid? Gebruik een concealer. Die verfrist en kalmeert de gevoelige oogzone. De Active light is hiervoor the right tool. Start je oogmake-up altijd met een oogprimer. Liefst met een tintje. Smooth affair for eyes biedt je plenty aan keuze.

Wil je nog een stapje verder gaan, breng dan een summer kissed look aan met de Bronzers Moonglow – Sunbeam – Peaches & cream. Een compact palet waarmee je in een wip make-up met highlights aanbrengt.

Voed je wimpers met de lash conditioner en werk af met longest lash mascara. Die breng je zigzaggend aan van je wortel naar het topje van je wimpers voor een volumineus effect.

Mag het nog wat intenser – en hier ben ik nu echt fan van 💙-  werk dan af met de Liquid Eyeliner van jane iredale. Ja, ik weet het, niet iedereen is er handig mee maar oefening baart kunst. De belangrijkste tip? Zoek altijd steun en zet eerst kleine streepjes. Je voorkomt zo dat je vervolgens een foute lijn neerzet.

Vergeet ook je wenkbrauwen niet aan te zetten. Dat geeft je gelaat 80% meer expressie. ’s Ochtends moet het snel gaan, we transpireren meer dan ooit met dat warme mondkapje, dus kies voor de Brow gel. Die is beschikbaar in brunette – darkbrunette – blonde en auburn. Fixeert direct je wenkbrauwen en is heel gemakkelijk in gebruik.

Tip 5: Durf te experimenteren en smize met je ogen.

Het is deze zomer trend om toch wat kleur te brengen in je leven. Dat kan je doen met de Mystikols in trendy kleurtjes. Geef je onderste wimperrand wat powerkleur. Ook hier werk je met fijne streepjes. Laat die complimentjes over jouw bright eyes nu maar komen.

Tip 6: Hydra plumpy lips

Gaan we naar Sydney – Montreal, Tokyo, New York of reizen we toch maar best binnen Europa? Er vliegen in elk geval weer vliegtuigen door het luchtruim. En ik hoor ook dat meer en meer mensen last minute een vakantie boeken. Een geluk voor de reissector dat we terug mogen en durven reizen.

Maar durf jij ook je lippen in de kijker te zetten onder je mondmasker? Neen, je gebruikt nu uiteraard geen lipgloss of lipstick die uitloopt of een afdruk nalaat op je mondmasker. Je kiest voor een hydraterende lipplumper. Hij geeft je lippen een tintelend fris gevoel en een hydratatieboost. Dat is net wat wij vrouwen nodig hebben, toch. En dan lekker wegdromen naar een favoriete vakantiestemming… wat wil je nog meer? A holiday 😄

Deze jane iredale toppers nog niet in huis? Je vindt ze in de Pure Skin webshop. Extra voordeel: bij aankoop van €150 aan jane iredale producten krijg je nu de Hydration spray t.w.v. €32 cadeau.

Actie geldig tot en met 31/8/20